Mure Hugo pärast

Paar aastat tagasi oli Hugol raskusi püsti tõusmisega, tagumised käpad lihtsalt ei kandnud. Käisime arstil, kes ütles, et Hugo on juba parasjagu vana koer (siis umbes 7-aastane), aga kuna tal on ikka varsa aru nagu meestel ikka, võimalik et tal oli ka keskeakriis, siis ta käitub nagu kutsikas ja jookseb liiga palju ning on seega oma liigestele liiga teinud. Selles vanuses peaks ta aga juba rahulikumalt võtma. Katsu sa koerale aga selgeks teha, et ole mees ära jookse nii palju! Hugo ajab taga kõike – lennukeid, kurgi, ühesõnaga kõike, mis taevas lendab. Ja ta jookseb kiiresti nagu pudrukuul.

Hugo on puhas le craanz, kuid temas peab olema mingit jahi-või linnukoera verd, sest no mina ei ole varem näinud koera, kes niimoodi jookseks nagu Hugo. Samas oli ta ka jube hea õppija ja saab käsklustest suurepäraselt aru, koertekoolis käies olin ma ise ka imestunud, kuidas see koer sõna kuulama õppis. Kodus on tal küll selektiivne kuulmine ja üldjuhul peab ta peremeheks vaid Marekit, kelle sõna ta kuulab 100%, kuid ikkagi- jube tubli koer on.

Päeviti on ta enamjaolt õues ja kuigi tal on olemas suur kassimaja, kuhu ta saaks vihma ja külma eest varju minna, keeldub ta sinna minemast ning magab kasvõi tuule ja tormi käes, lume peal. Me oleme sinna majja vedanud nii ta pesa kui vaipu, kuid ei mingit kasu. Hugo keeldub kassimajas magamast. Külmal pinnal magamine on ilmselt ka oma töö teinud.

Nüüd on Hugo tagumised käpad veel kehvemaks läinud. Toas ei saa ta parketilt üldse püsti. Me oleme tema pesa ja uste vahele pannud isegi vaibad maha, et ta ei peaks parketil ukerdama. Paar korda talle teele isegi vaiba ette pannud, et ta saaks oma käpad vaibale libistada ja siis end püsti ajada. Eile tuli totu ka minu juurde vannitoa ukse taha ja viskas sinna pikali. Enam püsti aga ei saanud, et tagasi oma pessa minna. Ma püüdsin teda tõsta, et ta tagumised jalad alla saaks, aga püüa sa 50 kilost koera tõsta. Lõpuks hakkas vaene loom esiku poole roomama ja saigi püsti alles siis kui ma talle jälle vaiba käppade ette talle panin.

Mul on Hugo pärast jumalast mure. Loomulikult lähen ma loomaarsti juurde ja ostan talle jälle seda salvi, mida me talle varem ka oleme liigestele määrinud, aga ikkagi. Ta käpad lähevad järjest hullemaks.

Ühtlasi – leidsin Soov.ee-st mitu koerakuuti soodsa hinnaga. Aga need asuvad kas Viljandi-, Põlva- või Valgamaal. Kas keegi liigub suurema autoga aegajalt nt Põlvamaalt Tallinnasse ja saaks transpordiga aidata? Hugo on muidugi ka kuutides keeldunud magamast, aga no ma siiski prooviks hea meelega uuesti.

18198090_10212938026104698_922634259_n.jpg

 

 

8 thoughts on “Mure Hugo pärast

  1. Väja tuttav lugu. Meie koer oli samas seisus ja salv ka enam ei aidanud. Saime arstilt rohtu ja paari päevaga tõusis ja liikus. Tegu oli minu mäletamist moodi valuvaigistiga. Aga kaks aastat pidas tänu neile vastu. Kõige hullemas asjad olid libedad põrandad. Seal libiseb ja liiges veel rohkem pinge all. Meie oma läks lõpuks kurjaks oma valudest… aga peale valuvaigistite andmist pidime põrandad vaipadega katma kuna ta arvas, et ta muutus kutsikaks ja lippas ja libises. Loomad kannatavad ja alles viimases valus annavad märku. Mina käisin nende poiste juures: http://www.loomaarst.com/ Kuna nad kahekesi ja muud personali pole siis hinnad koerasõbralikud. Ja asjalikud on nad ka . Pai Hugole !

    • Jaaa, mina soovitan ka seda kliinikut! Ma käin seal kassiga, aga kuna kliiniku arstidel endal ka koerad, siis kindlasti ei kahtlegi, et nad koeraga aidata ei oska. Tõelised loomasõbrad ja aitavad alati nõu ja jõuga 🙂

  2. Mul on olnud liigesehaige 40kg koer. Omast kogemusest soovitan: liigesehaige koer peab elama soojas ja kuivas ruumis. Kindlasti ei peaks ta magama seal, kus on külm ja niiske. s.t õues. Libedad põradad ei sobi kindlasti, aga seda sa oled juba ise kogenud. Ainuke liigestele mõeldud toidulisand, mis sisaldab piisavalt toimeained ja on Eestis saadaval, on Stride Plus HA. Kõik muud tabletid j salvid võid veega alla lasta, puhas raha raiskamine.
    Ära mine lihtsalt arsti juurde, vaid ortopeedi juurde. Samuti võiksid küsida neuroloogi arvamust. Eestis on nüüd ka vesiteraapia võimalus Eriveti kliinikus. Üks vähestest füsioterapeutidest Kadi Viitma töötab seal. Maksab palju, aga on efektiivne.

    • Selliste vihmaste ilmadega ta ongi toas, ta isegi ei ole seda nägu et oleks nõus välja minema. teeb end toas väikseks ja püüab vaiba mustriga ühte sulanduda, mitte et me teda üldse välja ajaks, aga no tema ju ei tea:)
      Libe põrand on kõige hullem, mujal polegi just nagu probleemi, aga ta kipub unustama, et ei tohiks köögipoolele, kus vaipu pole, tulla.

  3. kasutatud kuudiga võib selline lugu olla, et koer ei pruugi omaks võtta, kuna teise koera lõhn on sees. meie kaukaaslane näiteks ongi eluaeg maganud tuule ja vihma ja lume käes.. ainult siis, kui ikka väga läbi vettinud on, nõuab tuppa kuivama. muidu aga võime talle teha pesasid nii kuuri kui kasvuhoonesse (talvisel ajal), vatitekid ja põhud jms. aga siiski eelistab ta suurema osa ajast olla lageda taeva all. mõnedele ongi see verre sisse kirjutatud 😀
    mina aga keeldun väitest, et 7 aastane koer on vana.. ei ole. no täpselt kuldne keskiga. meie väiksem poiss on ka 7 ja maadleb praegu tervisega, aga mõistus ja reipus on vaatamata kõigele ikka täitsa noore poisikluti oma. seega ma usun, et hugol on ka veel mitu mitu aastat ees. saadan tervist!

    • No ega ma ei mõelnudki, et ta on vana vana, aga noh selline väärikas eas meeskoer juba, ent käitub nagu kutsikas. Ma usun, et tal ikka pool elu veel ees, lihtsalt käpad ja liigesed vaja korda saada.
      Kuudi suhtes võib sul õigus olla, aga ma ei suuda aru saada, miks ta aiamajas (nö kassimajas) ei maga. See on suur ja avar. Ühtegi koera pole seal olnud. Kassidega saab hästi läbi. Oleme vaid mõelnud, et võib olla on maja vales kohas tema jaoks, veesoone peal vms.

  4. Ilmselt tahab ta inimeste juures olla. Või siis nö teil silma peal hoida. Seetõttu magab pigem õues, kus ta lamades maja näeb. Mu vanemad olid aastaid saksalambakoerte omanikud ja kõigi nende koerte üks ühine omadus oli see, et kuuti nad ei kasutanud. Magasid kas välisukse taga trepil või terrassil. Ilusa ilmaga lihtsalt murul, aga kuuti ei läinud. Öösiti olid toas.

Leave a Reply