“Lakub end täis ja magab!”

Me olime munapühade ajal vanama juures maal. Pidime tegelikult isa, venna, venna õe ja vennanaisega välja minema sünnipäevi tähistama, aga vend jõudis Soomest (läbi Venemaa!) kohale alles hilisõhtul, munapühad mõjutasid piiriületamist korralikult, ja nii istusime me hoopis Vasulas teleka ees. Ma lubasin venna maha lüüa, sest mu pere ilmselgelt vihkab mind ja sundis mind vaatama “Rahvabändi”.

Tõstan käed üles ja ütlen ausalt, et ma olen snoob, selline süldimuusika ei ole üldse minu teetassike. Jah, mingil külajaanipäeval saan ma aru, et lõõtsa kääksutavad kohalikud on täitsa omal kohal ja on ka väga häid kohalikke muusikuid, aga et ma vabatahtlikult läheksin kuhugi Oti pubisse “Saatusliku/patuse/pooliku/mis iganes naise” järgi tantsima….Ei, ei ja veelkord ei. Samamoodi on mu jaoks arusaamatu selline saade. Kohutavalt palju halba muusikat, aga mu pere arvas, et seda võiks taustaks vaadata küll. Ei, ärge arvake, et mu pere on mingi teine Eesti, kes vabal ajal oma meelt süldimuusikaga lahutab, nad lihtsalt on tolerantsemad ja leplikumad kui mina.  “Rahvabänd” rahvabändiks, käis teine taustaks ja no las ta siis oli. Meil oli lõbus, teemad käisid seinast seina – muusikast lastekasvatuseni ja maal elamisest Putinini.

Aga…

Kogu selle lõbu juures pingutasime me veiniga ka üle. Hommikul vedelesime KÕIK vanaema toas teleka ees, vaatasime vanu fotosid ja surime. Jutt läks jälle lastele ja lastelastele. Mina loomulikult kiitsin ennast, et vanaemal ikka vedanud, et vähemalt ühe lapselapsega hästi läinud. Vanaema vaatas mulle otsa ja ütles: “Ma ei tea, ma ei saa sind kiita. Käid siin nii harva ja siis kui tuled, siis ka lakud end täis ja magad järgmise päeva maha.” Just nii ütleski – lakud end täis. See kõlas nii naljakalt, et ütlesin, et kuram, sellest peaks kohe blogima, aga ma ei ole kindel, kas ma olen valmis (Perekooli) kommentaarideks, mis selle peale tulevad. Igaks juhuks ütlen, et meie peres on väga terav ja sarkastiline huumor, mitte et vanaema oleks mind nüüd hakanud hurjutama.

Kuna teie vanaema teile viimati ütles, et mis te lakute? Ilmselt mitte kunagi, eks?

9 thoughts on ““Lakub end täis ja magab!”

  1. Minu vanaema kahjuks lahkus siit ilmast, aga ta oli üle prahi naine! 😀
    Vabalt vôis lapselapse pehmesse kohta saata ja kuhu iganes veel (läbi huumori). Kino mutt oli ma ütlen!

  2. “Ei, ärge arvake, et mu pere on mingi teine Eesti, kes vabal ajal oma meelt süldimuusikaga lahutab”

    Palun seleta seda lauset.

  3. Mul on vanaemadega vedanud, mõlemad on omamoodi ägedad. Ühe vanaema suust tuli hiljuti selline lause: “Lapsed tulge moosisaia sööma! Lauri, sina ei saa, sa oled niigi paks!”. No need “lapsed” olid kõik pea kolmekümnesed ja Lauril on lihtsalt mõned lisakilod, aga sugugi mitte paks 😀

    • Mulle nii meeldib kui vanaemad kõiki lasteks kutsuvad, see on kuidagi nii armas;) Aga mu vanaemale on ka paljud mõne lisakiloga inimesed “priskukesed”:D

  4. Mulle ka absoluutselt ei meeldi süldimuusika, aga ma ei nõustu Sinuga, et nn rahvabändide nautimine/kuulamine on teise Eesti tunnus. Tean mitmeid haritud ning headel kohtadel töötavaid inimesi, kes on süldibändi oma sünnipäevale kutsunud meelt lahutama, oleks üsna väiklane neid seetõttu liigitada teiseks Eestiks. Sa oled juba elu näinud üksjagu, peaksid teadma, et kõik ei ole must ja valge.

    • Kõik ei olegi must ja valge ning tean minagi väga haritud ja jõukaid inimesi, kes naudivad nn süldimuusikat, aga jään siiski arvamusele, et pigem on see erand ja Oti pubis Imaveres käib siiski pigem nn teine Eesti.

Leave a Reply