Põhjakõrbenud porgandi-julienne

Meile tulid eile külalised ja kuna meie FB “Meisterkoka” grupi selle nädalane väljakutse on pipiarkoogimaitseline toit, siis ma otsustasin kaks kärbest ühe hoobiga lüüa. Leidsin netist piparkoogivahu porgandi-julienne´iga ja otsustasin külalistele muuhulgas seda pakkuda.

IMG_6026.JPGIMG_6027.JPG

Ida oli ninapidi juures nagu ikka toidutegemise juures, seekord muidugi üsna omapärasel moel, ja kõik tundus minevat nii nagu peab. Allolev pilt on parim, mis toidust välja tuli, sest järgmisel hetkel oli köök täitunud kirbe kõrbelõhnaga ja kastrul täitunud süsimusta karamell-suhkruga. Kuidas see pott puhtaks saada, mina ei tea. Okei, julienne jäi tegemata, kuid ma mõtlesin, et vahu teen ikka ära, et teeme praesaiu ja saab ka vahva magustoidu. No, ka see ei õnnestunud, sest sekund peale seda kui ma olin kilganud, et oo saabki vahukoore vahtu ka ilma mikserita, oli mul potitäis piparkoogimaitselist võid.

img_6033

IMG_6040.JPG

Külalised jäid niisiis magustoiduta. Aga teate ju ütlust, et mis sitasti, see uuesti. Nii me proovisime täna uuesti. Kõigepealt tegime kõrvitsasuppi. Ma jumaldan igasugu püreesuppe.

IMG_6054.JPGIMG_6060.JPG

Ja siis läks jälle julienne´i katsetamiseks. Ma mõtlesin natuke loominguliselt läheneda roale ning lisasin ka liivataignapõhja. Vahele läks julienne ja peale piparkooguvaht valge šokolaadiga. Ütleme nii, et kook sai natukene liiga piprakoogine ja oleks vajanud natukene ehk sidrunit ja võib olla ka törts konjakit, kuid ma ausalt olin siiralt üllatunud, kui maitsev ja jõulune magustoit välja tuli.

IMG_6052.JPGIMG_6067.JPGIMG_6071.JPG

Retsept on lihtne:

Porgandi-julienne:
• 2 porgandit
• 7 sl suhkrut
• veerand klaasi valget veini
• 50 g võid
• 2 sl mett
• 2 tähtaniisi
• 1 sl piparkoogimaitseainet

Lõika porgand peenteks ribadeks (julienne). Karamelli suhkur kastrulis. Lisa valge vein, või, mesi, porgandiribad, tähtaniisid ja piparkoogimaitseaine.

Vaht:
• 5 dl vahukoort
• 100 g valget šokolaadi
• 1-2 sl piparkoogimaitseainet

Kuumuta šokolaad veevannil ja jahuta toatemperatuurini. Vahusta vahukoor ning sega hulka jahutatud valge šokolaad ja piparkoogimaitseaine.

 

 

2 thoughts on “Põhjakõrbenud porgandi-julienne

Leave a Reply