Tasuta meelelahutus

Olgu. Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb alustada sellest, et päris tasuta see meelelahutus ikka ei ole. Kütuse eest tuleb ju ikka tasuda. Aga laias laastus on nii, et asju, mida ma naudin, saab nautida põhimõtteliselt tasuta. Lilled, loodus, mõisad, kirikud, jalutamine. Andke mulle vaid mõni vana mõis, mõni lagunenud maja, mõni lillepõld ja ma olen müüdud.

Mul oli täna vaja mõned Trööstiplaastrite pakid automaati viia ja mis ikka niisama sõita, teeks midagi veel, mõtlesin ma. “Kuhu te lähete?” küsis Marek. Ma kehitasin õlgu. Tol hetkel koduväravast välja sõites ma tõepoolest ei teadnud, kuhu me edasi läheme. “No mis te sinna Tallinnasse ronite, sõidate kütuse maha niisama,” mainitses Marek.

Mõeldud mittetehtud.

Viisime pakid ära ja Tallinnasse me tõesti ei läinud. Lähme vaatame Padise ja Kloogaranna kandis ringi, mõtlesin ma. Padisele jõudnud, mõtlesin ma, et sõidaks edasi, et ehk tuleb veel midagi huvitavat. Ei tulnud. Aga Haapsallu näitas 35 km. Aga miks ka mitte minna Haapsallu? Ja ajame me Haapsalu poole panimegi. 13 km enne Haapsalu näitas silt Dirhami. Ma polnud Dirhamis kunagi käinud. Loomulikult keerasin ma Dirhami poole. Viimane aeg veel ära käia, sest kui see kohutav “Meritäht” tõesti seal ülesse pannakse, siis minu poolt jääb Dirhami külastamata.

Kuid praegu. Praegu oli mul hea meel, et sellise väikse ekspromt sõidu ette võtsime. Nii lõbus oli, nii palju kauneid kohti oli. Noarootsi kohanimed, kakskeelsed sildid. Nagu välismaale oleks sattunud. (Peaaegu et) tasuta meelelahutus. Ideaalne pühapäev. Loodus täiega maandab mind. Ma olen nagu Jareki laulusõnadest “kergelt süttiv inimpomm, kes läks maale elama, liblikad, labidad, lilled…” Maksimaalne maainimene.

IMG_6549IMG_6555IMG_6562IMG_6565IMG_6570IMG_6582IMG_6586IMG_6592IMG_6594IMG_6595IMG_6596IMG_6600IMG_6607IMG_6615IMG_6619IMG_6625IMG_6627IMG_6650IMG_6630

 

 

6 thoughts on “Tasuta meelelahutus

  • Marek tahab nädalavahetusel kodus toimetada, ta ei viitsi meiega kaasas käia, eriti kevadel kui õues palju teha.
   Aga muul juhul jah kui me koos oleme, siis mina teen pilti ja ongi ju pildil vaid Marek ja Ida. Meil on koos tehtud pilte väga vähe ja ma tegelikult võtan kogu aeg hoogu, et meid fotograafi juurde vedada, aga kogu aeg tuleb midagi ette ja pole nagu elulise tähtsusega asi ka.

 1. Esimestel piltidel on ju Riguldi mõis! Minu lemmikkoht maailmas! Kui palju olen ma seal mediteerinud ning linnulaulu nautinud… Nüüd tekkis igatsus.

  • Mina polnud Riguldi mõisast midagi kuulnud, aga mul on selline komme, et kui sõidame ringi ja teele jääb mõni vaatamisväärsus (eriti mõis, kirik), siis keeran kohe vaatama. Ja nii jäi seekord Riguldi mõis ette. Äärmiselt mõnus leid! Ajahambast puretud, aga nii armasalt lumikellukesi täis ja nii rahulik:)

 2. Ma ei tea miks (see pole minu asi ju) aga mind jäi häirima see lause ” mis sinna tallinna ,sõidate bensiini maha” . Kas mitte ei peaks pereisa õnnelik olema selle üle et ema ja tütar lähevad nv Tallinnasse ja veedavad aega? Vb minu kiiks aga ma olen väga tundlik selle koha pealt kui keegi kritiseerib laste lõbu peale pandud kulu .
  Nüüd hakkasin mõtlema ,tõesti minu isiklik kiiks .Mäletan kui käisime lastega ükskord kusagil niisama aega veetmas ja tulime hullu tavaariga koju ja mees julges küsida ,kas kõiks see tavaar oli ikka hädavajalik .Sealt järgnes pikk loetelu talle minu poolt .Peale seda ta pole 12 a jooksul kordagi kommenteerinud laste peale kulutatavat raha .Ma ei tea ma lihtsalt ei salli koonreid inimesi ,eriti mitte mehi . Ja kui ma otseselt tema pangakontolt raha ei vaja siis minu meelest pole tema asi kommenteerida .Samas saan 100% aru et lapsevanemana on õigus otsustada ühiselt mida lastele lubada .Aga mind lihtsalt väga häirib kui keegi tunneb huvi miks ma OMA rahaga teen seda või teist oma lastega .Ei tea ,im weird 😂

  • Meil kindlasti polnud see nii mõeldud, vaid pigem nii, et ma sõidan kütuse maha ja ei pane juurde, sest minu arvates on piisavalt veel, Marek aga läheb stressi kui seier liiga madalal on ja ta peab minema plaaniväliselt tankima:D
   KIndlasti mitte polnud see etteheide, et me ei võiks lõbusalt aega veeta, see pole kunagi probleem;)

Leave a Reply