Printsessid vs superkangelased

Nagu te teate olen ma suur second hand shoppaja. Nendes poodides jääb igasuguseid asju silma. On ilusaid asju, on reaalseid kaltse, on häid leide, on halbu leida, on…Tekstidega t-särke poistele ja tüdrukutele.

Mina olen “vanakooli naine” ja mul ei ole vaja meestega igas asjas võrdne olla. Selles mõttes, et mulle võib lilli tuua ja mu eest võib restoranis maksta ja mulle võib uksi avada. “Uuekooli naine” olen ma aga selles mõttes, et naine on sama võimekas (ja võimekam) kui mees. Meil on ühesugused võimalused. Keegi ei ütle enam, et naine peab lapsega kodus olema, aina rohkem on isapuhkusel mehi, ja keegi ei vaata enam viltu kui suurt tootmiskontserni juhib siresäärne noor naine. Noh nii laias laastus.

Aga tagasi second handide juurde. Te niikuinii juba mõtlete, et mida ma öelda tahan?  Mulle on jäänud silma tüdrukute t-särkide ja poiste t-särkide sõnumite erinevused. Poiste särkidel on tihti tekstid nagu “superhero“, “you can do it“, aga tüdrukute t-särkidel on “little princess” ja “I love shopping“. Kas tüdrukud ei või olla superkangelased? Või pitskombinesoonides mehed (ma eile reaalselt nägin üht sellist Iluguru üritusel) ei armasta rohkem ostelda kui nende naissoost liigikaaslased?

Millest on tehtud väikesed tüdrukud? Kas suhkrust ja jahust ja maasikavahust? Või võib seal olla ka tiigrit  ja konna ja kutsikahända?

3 thoughts on “Printsessid vs superkangelased

  1. Aga kes keelab osta tüdrukutele neid nn poistele mõeldud särke ja vastupidi? Kus üldse on kirjas et vot näiteks see konkreetne t-särk on tüdrukutele? Ostku ja kandku kes ja mida tahavad 🙂

    • No ma ei tea roosa litritega ja “flower power” kirjaga pluus ilmselt mõjuks siiski poisi seljas veidrana? Muidu loomulikult olen ma nõus, et kandku, mida tahavad, aga poes käies ju näed ikka, millised kirjad on poiste ja millised tüdrukute osakonnas:)

  2. “roosa litritega ja “flower power” kirjaga pluus ilmselt mõjuks siiski poisi seljas veidrana” See on ju täpselt seesama stereotüüp, mida sa oma postituses hukka mõistad. Et miks on poistel rõhutatult macholikud kirjad/pildid ja tüdrukutel printsessilikud? Et siis samas sa heidad ette et poiste ja tüdrukute riietel on selline vahe, samas ise tunnistad ka et ei kujutaks vastupidist ette. Ma ei tea, kas sa saad aru, mida ma mõtlen? Ma võib olla ei oska ennast nii hästi väljendada.. 🙂

Leave a Reply