Esimene ja viimane ralli?

Ma saan täitsa aru, miks ma vist kunagi ei hakka rantjee elu elama. Ma lihtsalt ei oska äri ajada. Nii lihtne see ongi. Aga Eesti majutusasutused oskavad küll. Vaatasin ka huvi pärast, millised on majutusastuste hinnad Lõuna-Eestis sel ajal kui septembris ralli toimub seal ja pidin tõepoolest pikali kukkuma. Maja kolme toaga 7000 eurot, külaliskorter 1100 eurot. Esimene antaksegi ilmselt rendile vaid sel perioodil, sest rohkem ma ei suutnud leida kuupäevi, mil oleks saanud maja broneerida, külaliskorteri hind kaks nädalat hiljem on kaheks ööks 90 eurot.  Ma saan täiesti aru, et üürid oma maja/korteri vaid üheks nädalavahetuseks välja, sest tahtjaid ilmselt on ja miks mitte, ma teeks sama, paneks kõrgema hinna ka ilmselt jah, aga päris röövima ikka ei hakkaks küll. Ja külaliskorteri omanikununa tõstaksin ka hinda, ma ei tea, kahe-kolmekordseks ehk, aga et tavapärase 90 euro asemel küsin 1100 eurot? Nagu päriselt. Olen nõus nende kommenteerijatega, kes ütlesid, et võta üks null tagant ära ja saad õige hinna. Kust selline ahnus? Ma ei imestaks kui see ralli jääks Eestis esimeseks ja viimaseks jääks. Ulmehinnad teevad korraks rikkaks, aga edasi…

Meile ehitatakse teisele poole küla hipodroomi. Arvata on, et siin hakkab tunduvalt rohkem inimesi käima kui siiani. Et peaksime siis ka 37 euro asemel nädalavahetuseti 370 eurot küsima, sest miks mitte? Aga mul oleks piinlik. Ja see ongi põhjus, miks rantjee elu minust mööda läheb.

Aga mitte vaid lõuna-eestlased ei ole ahned. Teine selline koht, kus hinnad on suviti mu meelest utoopilised, on Pärnu. Saan aru, et suvituspealinn ja rahvast palju, aga kes raatsib maksta 300 eurot öö eest. Ma ei liialda, üks mu tuttav just jagas Facebookis hindasid Pärnu hotellidest. Mõtles, et jääb peale teatrit ööseks Pärnusse. Mõtles kiiresti ümber.

Puhkame jah Eestis sel aastal.

Capture

Puhkamegi. Aga mujal. Kus hinnad ei ole lakke aetud. Meie lähme nädalavahetusel näiteks Varnjasse. Mesi Tare. Suvi ei oleks ilma selle koha (ja Voronja galeriita) õige suvi.

12 thoughts on “Esimene ja viimane ralli?

  1. Mul on Pärnus vägagi normaalsed suvituskorterid, üle 100m2, mahutavad täitsa paraja hulga inimesi, mitu magamis- ja vannituba, tippajal st. juuli keskel küsin 150, muidu suvekuudel 90-120- Talvel olen rõõmus kui üldse keegi tahab tulla ja teen igasuguseid alandusi. Sel aastal tegin ka igasuuseid alandusi, sest koroona ja märtsis-aprillis tühistati varasemad bukingud. Nüüd oon kõik täis, aga olen siin-ja seal alla jätnud hinda pluss mitte teinud igapäevatööd 4 kuud, ehk siis selle suve teenistus kütetsüsteemi vahetust ei kata. Ah, mis ma sellega nüüd öelda tahtsingi – jah, Pärnus on mõned asjad eriti nõmedalt ülehinnatud, aga on normaalseid ka (yours truly:-), oma saba jne). Ainuke aeg, kui hinna mitmekordistasin, oli vana hea Weekend. Siis maksis öö 350. Aga samas, lubasin madratsitega magajaid põrandale, nii et korterites oli kuni 10 inimest (kõik muuseas korras, midagi ei lõhutud,jne). Siis oli muidugi rebimine korteritele, oleks ikka pidanud ka 1000+ öö eest küsima. Nüüd on võimlaus rikastuda igaveseks läint.

  2. Hinna paneb turg paika. Piinlikkuse ja teiste emotsioonidega ei ole äris midagi teha. Peale selle – miks peaks äri ajamine olema piinlik? Pigem on piinlik jutt, et Pärnu hotell ei tohiks juulis 130 eurot küsida öö eest. Nõudlus on seal ju ainult suvel suur.

    370 ei hakka Keila lähistel keegi toakese eest maksma, sest lähedal on hipodroom. Ka Keilas toimuva ägeda kontserdi korral ei makstaks, sest Tallinn paljude pakkumistega on nii lähedal. Aga 100 ehk kontserdi korral makstaks.

  3. Ei midagi isiklikku 🙂
    Ainult äri 🙂
    Ja kui ma siin tsiteerin üht klienditeeninduse juhti, siis ära osta kui ei meeldi. Keegi ei sunni 🙂 ja üleüldse teeb selline alusetu ahnuses süüdistamise äärmiselt kurvaks jne.
    😀

    • 7000 eur maja eest kaheks ööks on ikka ahnus, nii et ei ole midagi alusetult siin süüdistatud.
      Jah, muidugi on nii, et loll on see, kes maksab, mitte see kes küsib, aga no kammoon😂

      • Mina ei usu, et Eestis üldse selline maja oleks, kus kahe öö eest 7000 küsida oleks kuidagigi reaalse eluga kooskõlas. Kui mul oleks 7000 kahe öö eest tagataskust võtta (ei ole), siis ma tahaksin maja täis teeninduse, toatüdruku, butleri, toidukordade, vabalt voolava šampanja, lauas teenindamise jm vilede ja kelladega. Huvitav, kas nad pakuvad? Siukse papi eest saab maailma hotellinduse lipulaevades öökese või isegi paar veeta, nii et on ikka ebaproportsionaalselt kõrge küll. Aga las inimene proovib – äkki saab! Kade ta peale küll ei ole 🙂

  4. Hind ja pakutav kvaliteet peavad ka omavahel kokku sobima, vähemalt professionaalse majutusasutuse puhul. Küsida 300€ öö eest nirus toas ja kehva hommikusöögiga hotellis tähendab, et ilmselt kauaks kliente ei jagu. Kodumajutuses vbl ei see veidi teistmoodi, kui keegi on nõus 7000 euri maksma ja sind hilisem tagasiside kuidagi majanduslikult ei kõiguta, siis lase käia.
    Olles viimased 5 aastat külalistemaja pidanud (mitte Eestis), siis on pigem reegel, et mida kõrgem on hind, seda nõudlikum on klient. Ja meie tipp hooajal saab maja üürida välja 4-ööks £3600 eest ja selle eest saab 11 magamistuba, mis majutavad 33 inimest pluss elutoad, köök jms. Lihtsalt võrdluseks.

Leave a Reply