Kultuur(išokk)

Hea küll, pealkiri on kõige ehtsam klikbait, aga ma korraks päriselt sain ka šoki. Hakkasin läbi lappama kultuuriblogisid ja esimene, mida pikemalt vaatama jäin oli filmiblogi Life of Queen Square.  Lappasin arvustusi läbi ja jõudsin “Kuidas taltsutada lohet” arvustuseni. Seal oli kirjas “Olen kõiki kolme filmi käinud kinos vaatamas ja esimest vaadates olin 14-aastane”. Mul tekkis täielik error, et kuidas. Blogija pildi järgi eeldasin ma, et tegu võiks olla ca 20-aastase naisega, kust see 14 siis mängu tuli. Ega see film siis nii ammu ka välja ei tulnud. Aga saate aru, tuli küll. Guugeldasin. Esimene osa tuli ÜHEKSA AASTAT tagasi välja, nii et kõik klappis. Täiesti pekkis, kuidas aeg korraga nii kiiresti läheb. Nädalatest ma ei räägi, kuudest ka mitte ja nagu näha lähevad aastad ka nii, et ma ei saa arugi. Aga blogist. Ma ei teadnudki, et keegi sellist filmiblogi peab. Jube vahva avastus. Mulle meeldivad filmid, mulle meeldib kinos käia ja mulle meeldib lugeda teiste arvustusi, lihtsalt kasvõi selleks, et vaadata, kas minu ja rohkem filmimaailmas kodus olevate inimeste arvamused kattuvad. On nii ja on naa. Ainuke, mis selle blogi juures mind häirib, on punane tekst. Samas kui vaadata blogi autori särtsakat punast pead, siis see ilmselt on teadlik valik ja isegi natuke äge.

Teile ei tule ju üllatusena, et mulle meeldivad mõisad ja mõisalood. Ma jumaldan mõisaid. Mul ei saa nendest kunagi küll. Ma armastan neid külastada, ma armastan neis ööbida, ma armastan neist lugeda, nendest kuulata lugusid. Mäletate kui me Idaga käisime läbi kõik Tartu-Tallinn maanteele jäänud mõisad? Eestis on nii hullult palju mõisaid. Kõiki isegi ei tea.  Ja siis on meil olemas Mõisablogi, mis  minu jaoks on täielik lugemispärl. Mõnikord ma lihtsalt lappan seda blogi, vaatan pilte ja unistan. Igatahes hullult hea blogi, mida ma soovitan kahe käega.

Muusikaplaneedist polnud ma jällegi midagi kuulnud. Imelik, sest nagu ma aru saan, siis ei osale see blogi blogiauhindade jagamisel esimest korda. Kahju, et ma seda blogi varem ei olen avastanud, aga hea. et nüüdki avastasin. Hea end muusikauudistega kursis hoida. Läheb järjehoidjasse.

Oot, aga ikka veel üks (poolenisti) filmiblogi on olemas. Päris hea  VÄGA HEA teine. Rohelisem rohi. Lisaks sekka raamatuarvustusi, söögijuttu, muud kultuurijuttu ja fotograafiat. Hästi nauditav blogi. Kirjeldab end kui tagasihoidlik kultuuri-ja elublogi, aga ei peaks olema tagasihoidlik. Selles kategoorias üks kindel lemmik.

Mõisablogi ja Rohelisem rohi lähevad siit kategooriast edasi minu häältega. Loodetavasti tuleb neile hääli ikka TUNDUVALT ROHKEM. Mina hoian mõlemale pöialt!

Leave a Reply