Ilu enne vanust

Uuhh, otsa hakkab saama meie seiklusrikas merereis, võiks nüüd pool aastat hiljem kui minu Medemise “muutumismäng” otsa hakkab saama, öelda.  Jäänud on veel viimane IPL fotonoorendus ja olengi “valmis”. Näost. Siis tulevad kunstrinnad, kõhuplastika, tagumikuimplantaat. Nali, ma tegin nalja. Või kas tegin? Minult on lihtsalt nii palju küsitud, et kas ma ei karda sõltuvusse sattuda ja mis ma muud oskan vastata. Miks keegi ei küsi, kas ma juuksurist ja maniküürist ei karda sõltuvusse jääda? Kui sellised võimalused on olemas, siis miks mitte neid kasutada, et end paremini tunda? Päriselt, aitäh kommenteerijad, kes te mu välimust kritiseerinud olete, ma ei oleks muidu seda muutust (veel) ette võtnud.

Selleks, et saada teada, kas mulle fotonoorendus üldse sobib, oli loomulikult kõige pealt vaja spetsialisti juurde konsultatsiooni minna. See ei olegi nii lihtne, sest nagu te aru olete saanud, siis olen ma hästi liikuva eluviisiga ning eelmise aasta lõpus oli peaaegu võimatu leida aega kliinikusse minemiseks. Ühelt reisilt tulin, teisele läksin, need mõned päevad, mis ma kodus olin, ei tahtnud ka eriti aega kulutada edasi-tagasi linna sõitmisele, ka tööajast ei õnnestunud aega näpistada. Aga konsultatsiooni oli vaja. Lükkasime seda edasi uude aastasse. Hea on, et lükkasime, sest uuest aastast pakub Medemis minudoc keskkonna kaudu videokonsultatsiooni võimalust. See võimalus tegi mu elu tunduvalt lihtsamaks. Ma pidasin konsultatsiooni spetsialistiga oma kodust Ussipesas. Minudoc kasutamine on ülilihtne. Logid sisse, valid arsti, sobiva aja, kirjeldad probleemi, tasud pangalingiga arve ja jääd õigel päeval ootama arsti kõnet. Enne kokkulepitud aega tuleb meilile meeldetuletus, nii et pole varianti see ka ära unustada ning uus teavitus paarkümmend minutit enne kokku lepitud aega, et nüüd on videokonsultatsiooni jaoks aeg end sisse logida keskkonda. Ülimugav.

Ei pea kartma, et ei ole nagu päris. Täiesti nagu oleks kohal olnud füüsiliselt, lihtsalt selle vahega, et hoiad aega kokku. Mina kodust linna ja tagasi sõidult lausa üle tunni aja.  See on väärtuslik aeg. Nii et kui te veel ei teadnud sellise võimaluse olemasolust, siis nüüd teate.

img_8337

IPL fotonoorendus ei ole ajamasinasse minek või photoshopimine. Fotonoorendus on naha noorendamise meetod, mis eemaldab nahalt pigmendilaigud ja stimuleerib nahas kollageeni sünteesi ning muudab seeläbi naha siledamaks ja pringimaks. Minu näonahk tavalisel suvepäeval kui olen päevitanud on viimastel aastatel välja näinud selline nagu alloleval pildil. Tedretäpid on üks asi, aga pigemendilaigud tekkisid mul rasedusega. Samuti on mind viimastel aastatel “vaevanud” kergelt punetavad põsed. Ma panin “vaevanud” jutumärkidesse, sest otseselt ei ole see mulle probleeme valmistanud, aga vähese meikijana on ikka natuke ebameeldiv punetavate põskedega olla. “Joodikupõsed ja – nina,” ütles mu karsklasest vanatädi oma näonaha kohta. Ma olen pärinud tema iseloomu ja paljud kombed, võimalik et siis ka näonaha.  Erinevalt temast, kes kunagi näole päikest ligi ei lasknud, ei ole mina päevitamisega tagasi hoidnud. Noore ja lollina käisin solaariumis ka. Ütlesin, et pähh, parem kortsus kui ilma jumeta talvisel ajal. Njaaa. Noorus ja lollus. 

img_8345

IPL protseduuridest on viimasel ajal palju juttu olnud. Ka negatiivset. Kas ma kartsin, et midagi võiks valesti minna, kui ma lepingule alla kirjutasin? Absoluutselt kindlasti mitte. Koostöö või mitte, ma usaldaks oma (näo)naha iga kell uuesti Medemise spetsialistide kätesse. Mul on hea meel, et ma oma probleemidega just nende poole sattusin pöörduma. Muidugi ei ole mul kogemusi teiste nahakliinikutega, aga ma julgen käsi südamel öelda, et Medemis on nii oma suhtumiselt kui teenuselt crème de la crème.

img_8338

Kas protseduur on valus? Valus ma selle kohta ei ütleks, küll aga pisut ebameeldiv.  Kartma ei pea, kuid kergeks valutundeks tundlikemas piirkondades tuleb valmis olla ikkagi. Minule olid kõige ebameeldivamad piirkonnad ülehuule ja ninaümbruse piirkond. Selline torkav korraks ehmatav impuls, aga see kõik saab nii kiiresti läbi, et tõesti ei midagi ületamatut. Iga sähvatuse järel küsib õde ka üle, kas tohib jätkata ja ega valus ei ole.

img_8339img_8340img_8343

Esimesest IPL protseduurist on nüüd nädalake möödas ja ma ei tea, kas ma kujutan ette või on mu näonahk tõesti juba kuidagi siledam ja värskem. Mul on endast hetkel vaid paar poolkehva selfie´t, mis ilmselt tegelikkust päriselt edasi ei anna, aga juba veebruari lõpus kui viimane IPL tehtud, vaatame enne-pärast pildid uuesti üle.

img_0147

 

 

7 thoughts on “Ilu enne vanust

  1. Pingback: Fotonoorendus – kas valus? – estonianwithabackpack

  2. Pingback: Fotonoorenduse viis etappi – estonianwithabackpack

Leave a Reply