Ää, ma ei saa ju ää, süskad ju ää

Teeme diili. Jätame selle osa vahele, et kui ei meeldi, ära vaata ja mis sa, paks vanamutt, virised, kade oled. Keda häirib, et hakkan kohe rääkima Palja Porgandi reisitoidusaatest, vajutab nüüd selle lehe lihtsalt kinni.

On juhtunud nii, et ma olen vaadanud kolme osa (ehk kõiki?) Palja Porgandi “romantilisest tõsielusarjast”, mille pealkirjas on inimeste eksitamiseks sõna Itaalia. See saade võiks olla vabalt filmitud Tallinna bussijaamas, Tartu Tasku keskuses, Rotermanni kvartalis. Ühesõnaga kohas, kus oleks toitu/toidukohti, toole, autosid, parklaid, sest rohkem SIHTKOHAST kui sellisest te kuulda, näha ei saa. Ma ei saa aru, kuidas on võimalik, et inimesed teevad REISISAATE ITAALIAST, aga Itaaliat tuleb saate jooksul juttu umbes nii palju kui kaamera näitab väsinud Porgandit, kes ohkab autos, et on tänasest päevast nii väsinud, või sõidab gondeltaksoga hotelli ja ohkab, et on terve päeva mööda Veneetsiat jalutanud ja nii väsinud. Sellest tervest päevast näeme meie loomulikult vaid fuudi preppivat Porgandit, järjekordset pitsaurgu ja gondi, millega koju sõidetakse, sinist seljatuge. Vauuuuu! Aitäh selle põneva ülevaate eest Veneetsiast ja loomulikult ka Floorentsist. Seda viimast tahaks isegi külastada, huvitav, kus see asub. #facepalm

Kui esimeses osas häiris mind kohutavalt Porgandi eputamine ja eneseimetlemine (mis on otseloomulikult siiani saates kesksel kohal), siis nüüd see mind enam (nii)ei häiri, mind häirib hoopis see, kuidas see saade on nii segane. Ses mõttes, et reisisaade Itaaliast. See saade on reisisaatest ja Itaaliast tutvustavast saatest sama kaugel kui…mina Nobeli kirjanduspreemiast. Jumala eest, ma arvan, et iga teise blogija reisikirjeldustest saab rohkem huvitavat infot maa kohta teada kui sellest saatest. Ja ma ei oodanudki mingit dokksarja või sama tõsiseltvõetavat saadet kui need päris reisisaated. Sellel saatel oleks point kui see oleks “Iga teine päev Palja Porgandina” – näha on, et lisaks eneseimetlusele keerleb ta maailm vaid süskade ja preppimise ümber, väga palju muud tema peakesse ei mahu. Ahjaa, valetan, natuke mahub saatesse ka vaatamisväärususi , näiteks üks hoone, mida ta varem on pildilt näinud, sobib hästi tema Instagrami, sest “see on nii nunnu valge”.

Aga see söögi ümber jahumine. Pühaissameie!

Kui sa lähed Itaaliasse ja tahad ka seal oma süskasid lugeda, siis no miks, no miks sa käid vaid pitsabaarist pitsabaari ja krigised, kuidas tahaks süüa, aga ei saa, sest süskad. Kui see saade mingil kummalisel moel peaks toetama tervisliku eluviisi propageerimist, siis igal juhul teeb see sellele karuteene. Tervislik toitumine on selle saate järgi tõeline piin ja ei paku absoluutselt mingit maitseelamust. Lisaks on Itaalia toit nii mitmekesine ja võrrrrrratu, aga saade keskendub vaid burgeritele ja pitsadele nagu oleks see ainus toit Itaalias. Oh seda õnne kui nad lõpuks leidsid “päris poe”, kust sai osta “zero sugar Red Bull´i”. Päriselt??? Mida helli, ausalt!

Millegi pärast ma ei arva, et Porgand tegelikult rumal on, vähemalt nii rumal kui see karakter, keda ta etendab, tal oleks minu meelest täitsa potentsiaali teleekraanil vaatajate meelt lahutada, aga reisisaate asemel võiks ta keskenduda sellele, millele ta (karakteri) süda kuulub. Nendele kolmele. Toidule. Loomadele. Endale.

9 thoughts on “Ää, ma ei saa ju ää, süskad ju ää

  1. Sa panid kirja kõik täpselt nii nagu mina pärast selle saate vaatamist mõtlen. See saade on lihtsalt imeliselt totter 😀
    Samas vaatan seda ilmselt edasi ja seda ainult selleks, et teada saada, kas nad veavad lõpuni täpselt samamoodi välja.

    • Ma iseenesest ei ole kordagi plaaninud seda saadet vaadata, aga pühapäeval oleme täpselt sel kellaajal end diivanil meritäheks visanud Jurassic parki oodates ja nii me seda vaadanud olemegi. Aga jaa, see on totter, sest sellel puudub tegevus või mõte reisisaatena. Või romantilise tõsielusarjana. Või…Ühesõnaga…Jaburalt segane ja arusaamatu, miks nad Itaalias üldse on

  2. Ma pole vaadanud… aga Itaaliast ja toidust rääkides avastasin just eelmisel kolmapäeval Varese’s suurepärase risottode ja gnocchide koha, kui plaanid oma reisil ka Maggiore ja Varese poole juhtuda, siis võin selle koha lingi otsida.
    Ja mida ma veel külastada soovitan on Orta linn ja Orta järv, täiega nunnu. Mingis sügiseses Pere ja Kodus oli vist Põhja-Itaaliast artikkel, sealt saad üht-teist …. no Sacre Monte Varese lähedal näiteks… aga mägikülastest meeldis mulle ka Arccumeggia (ma ei mäleta mitu c’d selle nimes oli, vist oli erinevatel kaartidel erinevalt kirjas … ei ole päris Floorents, ehk saab andeks).

    Pean ikka ära mainima, et pealkirja nähes mõtlesin, et see lastekaitse külaskäik on kuidagi eriti halvasti mõjunud, kõlab nagu tite ja tiineka halvemad pooled kokku pandud… aga et noh, šokis inimese värk.

  3. Minu meelest imetlusväärne saade, sest mul pole kuskil võimalust selliste inimestega päriselt kohtuda.
    Olen käinud kümmekond korda Itaalias, aga pole tulnud selle peale, et joogitopsi keedukinoad ja KÜLMUTATUD KÖÖGIVILJU panna. Suvel!! Itaalias!! Ja siis süüa seda peale TURULKÄIKU!!
    joogitopsi saamiseks peab muidugi limonaadi ostma. Erakorde jaburus.
    kui nali kõrvale jätta, on selline toitumishäire muidugi kurb vaadata.

    • Jah, külmutatud köögiviljad keset suve ja enne turule minekut on juba edasijõudnute tase. Osaliselt ei tahaks selle saate üle naerda, sest just nimelt toitumishäire ei ole naljaasi, aga samas ei saa ka end tagasi hoida kui sellist lollust näidatakse vabatahtlikult.

    • Jah… Paremini ei saakski kokku võtta seda, miks ma aeg-ajalt selliseid saateid vaatan või teatud blogisid loen… Nagu inimloomaaed 😀 Vaatad ja imestad, milliseid isendeid olemas on ja kuidas nad mõtlevad ja käituvad. 😀

      Ei jaksa alati kaasa ka tunda, et kellel on olnud raske lapsepõlv või kellel on toitumishäired või kes kompenseerib oma ostusõltuvusega mingeid muid vajakajäämisi elus…

      Vaatan ja imestangi…

  4. Pingback: Karukäpp | Serverisirvija

Leave a Reply