Putin ja põlenud paber

Kõige lahedam asi meie segase perekonna juures? Lisaks sellele, et me oleme nii moderne perekond, et ma saan öelda, et mul oli külas vend ja venna õde.  Multikultuursus. Eesti traditsioonid, soome traditsioonid, vene traditsioonid. Aastavahetuse saatsime me sel aastal ära suuresti vene traditsioonide järgi. Miks? Mu vennanaise ema ja õde olid Venemaalt külas ja miks mitte siis uusi asju proovida. Kusjuures nad olid parimad külalised üldse. Hommikust saati valmistasid nad köögis salateid, minu asi oli vaid kana ahju panna. Millised imelised külalised! Pealegi tegid nad minu rõõmuks kasuka-salatit. Ma jumaldan kasukat, aga ise seda teha tundub liigne ettevõtmine. Ilmselgelt mitte vene naiste jaoks. Nende jaoks oli see sama loomulik ja lihtne kui…eem…ma ei tea, hammaste pesemine?

Enne Venemaa uut aastat vaatasime Putini kõnet (või noh kas just vaatasime, aga kui traditsioon, siis traditsioon) ja kirjutasime valmis oma soovid. Üks Vene traditsioon on, et soov tuleb sel ajal kui Kremli kell 12 korda lööb paberile kirja panna, see põlema süüdata, šampanja sisse uputada ja ära juua. Loomulikult pidime me seda proovima. Paberi olime natuke liiga paksu valinud, nii et lõppkokkuvõttes sõime me kõik lihtsalt natuke põlenud paberit. Ida soovis uuelt aastalt poni, aga keeldus ise paberit ära söömast. Hea emana sõin ma siis tema paberi ka ära ja läksin uude aastasse kõhus Ida poni ja oma uus aasta soov.

Head uut aastat kõigile!

DSC02774DSC02779DSC02785DSC02791DSC02794DSC02804DSC02817DSC02818DSC02835DSC02845DSC02847DSC02860

3 thoughts on “Putin ja põlenud paber

  1. Mina tahaks siinkohal muidugi karjuda, õnneks olen ma vähemuses. Mulle tundud sa pikemat aega liimist lahti. selline meeleheitlik, hüsteeriline, sädemeid pilduv siit ja sealt,, see mõjub nagu…eeee….kurbuse korsett. miski sisetunne ütleb, et kõik on nii üles kruvitud, et ühel hetkel lendab see õhku, suure pauguga.
    iseenesest oled sa tohutuöt ettevõtlik, sitke, töökas, pealehakkaja. Sul on kerge sulg, hea silm ja stiilitaju. armas, koduselt kodune kodu:) sa pole ehk ideaalne ema, aga kindlasti hea ema, see, kui palju sa oma Idakest kaasad, talle näitad,pakud, see on imetlusväärne, Idal on sinuga vedanud!

    Soovin sulle järgmisesks aastaks igal juhul kõike head ja ma ei teagi….ehk vaikust. Ja muidugi seda,, et ma selle sissejuhatusega mööda paneks!

    • Mis asja? Mul oli seda kommentaari väga kurb lugeda – ma ei tea, kuidas ma endast sellise mulje saan jätta ja see on üks põhjuseid, miks ma mõtlen, et ei tohiks blogida. Aga ma ei saa aru, mis on üles kruvitud? Et ma sain sel aastal parima jõulu ja uus aasta? Sellise millest ma olen aastaid unistanud? Ja nüüd nö eputan sellega?
      Oeh…

Leave a Reply