Harilik eestlane

Jõudsin õhtul koju. Marek oli muru niitnud. Mis sellest, et muru ei kasva ja on kuiv mis kuiv. Vaatas süüdlaslikult mulle otsa ja ütles, et ta ei saanud kuidagi olla rahulikult, sest mingid koledad tutid olid püsti. Mulle tuli meelde see raamat, mida ma töö juures laual nägin. Harilik eestlaneLustakas lühilugudega fotoraamat  on jäädvustanud põnevalt tänapäeva eestlase igapäevaelu, hinge- ja mõttemaailma. Selle raamatu on loonud eesti rahvas iseendast kasutades selleks modernset sotsiaalmeediat. Raamat katab kõik olulised eestlast iseloomustavad teemad ära, alates eestlase iseloomust kuni söögikommeteni, just need asjad, mille kohta välismaalased kõige sagedamini küsivad või mis ühte rahvast iseloomustades olulised on. Raamatus on kasutatud lühikesi rahvalugusid, vanasõnu, huvitavad fakte ja humoorikaid fotosid ning koostoimes loovad nad mõnusa terviku nüüdisaja eestlasest. 

Harilik eestlane Marek oma muruniitmisega oli ka sisse pandud.

img_0112

Soovitan see raamat endale soetada. Need on vaid mõned humoorikad ja tõesed näited sellest, kuidas “harilik eestlane” on sõnadesse pandud.

11 thoughts on “Harilik eestlane

 1. Aga…. nii ongi ju! 😀

  Tegelikult pole õige vast öelda, et eestlane ei usu midagi – usub küll, aga mitte kirikut, mulle tundub. Usutakse loodusmärke (pääsuke lendab madalalt – järelikult tuleb vihma), usutakse ebausku ja ärasilmamist (igaks juhuks naabrile uut kleiti ei näita – mine tea, see pärast veel kuulutab, et perel peab ikka palju raha olema, et kogu aeg uusi hilpe osta), usutakse ebaõnne ja halbu endeid.

  See “Harilik eestlane” on hea raamat – sõna-sõnalt nii nagu eestlased endi kohta ise arvavad!

  • Jah, absoluutselt nõus, et me usume loodusmärke, ebausku ja ärasilmamist. Mina olen ebausu kohapealt täiesti “harilik eestlane” – musta kassi pärast olen koju ringiga läinud;)
   Raamat on superhea, peaks igas kodus olema. Selline mõnus huumor, naer enda ja teiste üle, kirjeldused elust enesest.

  • Kusjuures see pääsukese teema toimib päriselt ka, sest enne vihma rõhu muutusega putukad tulevad madalamale ja seetõttu pääsukesed lendavad madalalt, et neid püüda.

   • Ma olen ka tegelikult seda kuulnud ja isegi vist oma silmaga täheldanud, aga ma pigem olen alati see, kes ütleb, et jajaaa, onon, kui keegi näitab, et näe see või too asi ennustab päikest/äikest/vihma

  • Ma eeldan, et see pole päris sama, sest tsiteerimine ja viide allikale on lubatud ju? Vähemalt kui olen teinud raamatupostitusi Apollo reklaamiks, siis toon ka palju tsitaate ära, aga ei kopeeri ju tervet raamatut. Sama siin – mulle tunduks, et see on pigem reklaam raamatule ja loodetavasti tekitavadki need näited siin huvi raamatu vastu.
   Muidugi võin ma ka eksida, aga sellisel juhul ma arvan, et mulle antakse enne trahvi teada, et olen rikkunud autoriõigusi vms. Kui olen.

 2. Peaks selle raamatu ostma.

  Mul on kõrgharidus… ja siis mu keskharidusega sõbranna teenib 2 korda rohkem kui mina. Jah, haridus ei loe palga suhtes üldse midagi. Haridus loeb rohkem ametikoha suhtes, aga mitte alati 🙂

  See usu värk on ka täiesti õige.

  Ühesõnaga väga super reklaam raamatule, sa kindlasti ei tohi nõuet saada, sest ma nüüd lähen seda kohe ostma :D!

 3. Ma saan Marekist aru. Ebaühtlane muru on midagi, mis paneb hambaid kiristama ja ei lase öösiti magada. Mu uus niiduk oskas juba katki minna ja nüüd ma pean veel õige mitu päeva rohututte ja võilillenutte vahtima, niita ei saa. Vaatan kadedusega ühe naabri muru, mis on viimseni madal ja täiesti kollane. No kesse niidab põuaga, muru kuivab ära… Naaber niitis. Ma niidaksin ka. Pigem olgu kuivanud muru kui tuttidega muru. See roheline tuleb ju tagasi, alati on tulnud.

  Peaks vist ka selle raamatu endale soetama. Tundub, et liigikirjeldus näitab näpuga minu tagasihoidliku isiku suunas.

Leave a Reply