Norra asjaajamisest võiks ikka raamatu kirjutada

Saatsin eelmisel teisipäeval Norrasse kaupa. Selleks, et kaup tollist üle saab on kindlasti enne vaja ära tasuda käibemaks. “Makske ära ja saatke maksekorralduse kviitung,” saan sealt korralduse, “siis on kindel, et mingeid tõrkeid ei tule.”

Teen täpselt niimoodi. “Kas saan midagi veel omalt poolt teha, et kaup kindlasti kliendini jõuaks reedel?” küsin ma. Saan vastuseks, et jõuab-jõuab. Kui kätte jõuab reede, ei ole kaubast ei kippu ega kõppu. Uurin transpordifirmalt. Toll on maksmata, saan vastuseks. Saadan uuesti maksekviitungi. “Loodame, et toll tegutseb siis nüüd kiiresti,” ütleb transpordifirma.

Esmaspäevaks ei ole midagi muutunud. Pole ei kaupa ega vastuseid. Täna uurin uuesti, et no mis värk on. “Aga arve pole tasutud,” saan vastuseks. Vihastan. Saadan UUESTI  – KOLMANDAT KORDA maksekorralduse.

Kolm minutit hiljem saan transpordifirma Norra poolelt meili sisuga “Palume käibemaks koheselt tasuda!”

“Kas te teete minuga nalja?” tahan ma neilt küsida, aga olen viisakas ja saadan NELJAS KORD maksekviitungi ja küsimuse, kas võiks loota, et kaup on homme kohal.

Saan automaatvastuse: “Olen täna kontorist väljas ja loen meile 50%.” Rohkem ei midagi. Kaup, mis pidi KINDLASTI kohal olema reedel, on teisipäeval ikka veel kusagil mujal, aga mitte kliendi juures.

Kui te arvate, et selline tõrge on esimest korda, siis te eksite. Tavaline! Aga jummel kui irriteeriv.

 

4 thoughts on “Norra asjaajamisest võiks ikka raamatu kirjutada

Leave a Reply