Sallivuse ajastu on saabunud. Maha kõik, kes nii ei arva!

Ma päris siiralt kohe küsin, mida peab selleks tegema, et saaks ettevõtlusministriks. Reisida mulle meeldib, raha raiskamise vastu ei oleks mul ka midagi ja kui ma saan ise otsustada, mida teen ja kus käin, kas oli otstarbekas või mitte, kellelegi aru andma ei pea, siis no kõlab ju nagu ideaalne töökoht.

Ma räägin muidugi ettevõtlusministri Liisa Oviiri “tööreisidest” ja meie imetarga peaministri Taavi Rõivase kommentaarist: “On selge, et ilma välislähetusteta ei ole ettevõtlusministri töö tegemine võimalik. Konkreetsete sihtkohtade või kohtumiste prioriteetsuse üle otsustab minister.”

Ma ei saa öelda, et ma poliitikaga väga kursis oleks, aga ma ei ole ettevõtlusministri tegevustest kuigi palju kuulnud. Välja arvatud see, et ta esitas eelnõu “rahvusvaheliselt huvipakkuvate turismiatraktsioonide” rajamist, kus toetust ei saa nt spordirajatised, küll aga toetatakse personali koolituskulusid ja turundust välisriikides. Rohkem pole ma temast midagi väga kuulnud. Võib olla selle pärast, et on rohkem puhkusel kui tööl? *

Ma tahaks kõige enam elada rantjee elu, kuid selline töökoht sobiks mulle nii hästi. Teed lihtsalt midagi. Kedagi ei koti, mida täpselt ja kus. Saad reisida ja palka ka. Kuidas selline töökoht endale sebida?

Ma oleks sama äge nagu Riigimehed.

*Ma ei ole mingi sinisilm, kes arvaks, et keegi ei sahmerda üldse kusagil kunagi oma isiklikke asju tööasjade varjus, aga aru ma ei suuda saada, miks nii lollilt vahele jäädakse alati. Võtad altkäemaksu, no piirdu mingi summaga, ära mine ahneks. Liisid kallima auto kui vaja. ei pea viimane mudel olema. Käid valijatega kohtumisel Tchaikovsky restoranis, no ära tee seda üle päeva. Kasutad tööreisi ka isiklikuks puhkuseks, jumala eest, jäta siis mulje, et tegid tööd ka, ime mõni paganama raport välja pastakast, kui rohkem ei oska.

 

Estonian politicians have done it again. Now it is the Minister of Entrepreneurship who has been on holidays more than she has been on duty. Supposedly she has been on meetings to put Estonia on the map for potential investors etc, but the journalists have found out that she seem to have mixed bussiness with pleasure a bit too much, no reports have followed her meetings. Of course our prime minister political joke Taavi Rõivas said “that travelling is part of her job and she decides herself which destinations and meetings are her priorities.” Is it shopping in Paris or meeting with investors in Washington, is up to her.

Pretty please, give me this job. I LOVE travelling, I can be extreamly good in spending money and deciding myself what to do with my workdays, nobody cares what I do and where I do it, as long as I seem to do something. Seriously. I NEED THIS JOB! I will be as good in it. And I promise to give as much topics for the media to comment and investigate. I can even have my own reality of my hectic work days travelling. Win win for everyone!

I am not that blue-eyed that I think she is the only one mixing bussiness with pleasure a bit too much and using taxpayers money for that, I am pretty sure everyone who has the oppertunity will take it. There was an Estonian news representer who went to politics “with a mission” to “stop the insane waste of money politicians do”. He was of course elected. Was he the first one to lease a fancy car or not?

So. Okay you have the chance and you use it. But why the f**k do you have to get that greedy that you get caught in a humiliating way?

7 thoughts on “Sallivuse ajastu on saabunud. Maha kõik, kes nii ei arva!

 1. Ma lugesin täna ka lõpuks Ekspressi, lugesin ka seda lugu, siis huvipärast guugeldasin, et kes see proua siis hariduselt ja ametilt on. Jurist? Tere tali, mida teab jurist ettevõtlusest. Peale selle, et tunneb seadusi ma mõtlen. Kuna meie vabariigis saab ilmselt ilma igasuguste kogemusteta ja ilusate silmade eest ministriks, tahan ma ka. Võib see sama ettevõtlusministri portfell olla. Raamatupidajana ma töötan, seaduseid oskan lugeda, politoloogiat olen ülikoolis õppinud. Käib küll. Ei?

  • Oi, sulle pakuks ikka vähemalt majandus- ja taristuministri kohta, ettevõtlusministri jaoks oled ülekvalifitseeritud. Filoloogina jätan ma selle portfelli endale. Küll me kahekesi ära jagame selle ministeeriumi😂

  • Oh haridust ei tasu meie riigi ministrite puhul üldse vaadatagi! Säästad enda närvid 😉
   Hariduse sobivus on viimane asi mida vaadatakse!
   Palju on meil olnud kaitseministreid, kes pole sõjaväeski käinud? Keit Pentus oli vahepeal lausa keskkonnaminister ju? Rõivas on õppinud turundust aga alustas sotsiaalministrina jne 😀
   Seekordne Oviiri juhtum on aga lausa idiootne! Ma ei saa aru kuidas keegi ei reageeri? Rõivas mökutab ainult, et pole lasteaed ja tema ei kontrolligi. No palub ajakirjandus kontrollis, tegele siis vähemalt tagajärgedega…

 2. Aga ma vaatasin seda tabelit, mis oli delfis, kus välja toodud tema reisid, nende maksumus, ja mis nö eesmärgil käidi. Ja tädi oli ikka igal reisil mingi konverentsi või kohtumise ju teinud, ettekandeid seminaridel ja puha. Seega ma ei tea. Tundub, et ikka ju püüdis töötegemist ka näidata?

Leave a Reply