Fuck this, I am going to Wonderland

I just read an article where one of our canditates for becoming a president, said she would like to take a holiday with her children, but it’s not gonna happen any time soon, because she just does not have money for that.

There is a chance the sentence is taken out of context, because you know drama sells and this is a tabloid nespaper, but somehow I don’t even think journalists in Estonia have to make stuff up, because our politicians have come out with a lot of extreamly stupid statements. One of the firsts, that comes to my mind is Marianne Mikko who said there should be a pet- daycare for the members of the Parliament, because it’s unfair that her dog (or cat?) has to stay alone at home while she is working the whole day.

Do I need to comment that? I don’t think there is enough sarcasm in me to do so. And now Mailis Reps with her statement how she cannot go on holiday with her family and five kids.

The Avarage Monthly Gross Wage is 1091,12 EUR/Month. Minimum Monthly Gross Wage is 430 EUR/Month. The Wage of members of Riigikogu is  EUR 3437,46 + work related expenses + housing costs. I am not saying that a lot of responsibility comes with the work, but please, think before you say something. Or wait – I am looking for a job and I am good in saying out childish statements. Vote me to Riigikogu!

fuck_this_world__i_m_going_to_wonderland__by_villepainting-d81enak

Ma sattusin just lugema poolikut  artiklit, kus viie lapse ema Mailis Reps kurdab, et ei saa lastega puhkusele minna, sest raha ei jagu, kogu aeg jääb puudu (LINK). On muidugi võimalus, et see lause on kusagilt kontekstist välja rebitud ja tegelikult tšikk ei rääkinudki endast, sest ma ju tervet artiklit ei näinud. Samas kui vaadata poliitikute väljaütlemisi, siis mul on isegi tunne, et ajakirjanikud ei pea midagi välja mõtlema.

Esimesena tuleb mulle meelde kui Marianne Mikko nõudis Riigikokku lemmikute hoiud, sest see on ju nii kohutav, et tema kutsa (kiisu?) peab kurvalt kodus olema sel ajal kui “emme” tööl on. Ma arvasin tookord, et see on nali. Vist ei olnud. Kas ma pean seda kommenteerima üldse? Kas üldse nii palju sarkasmi on leiutatud, et seda kommenteerida?

Ja nüüd siis Reps. Eesti keskmine brutopalk on 1091,12 EUR/kuus, miinimumpalk 430EUR. Riigikogu liikme palk on 3437,46 + hüvitised. Ma ei ütle, et nende tööga ei kaasne vastutust, aga päriselt natuke võiks ju enne mõelda? Ma olen tuntud oma lapsesuu ja väljaütluste poolest (alles paar minutit tagasi tegin vea ja julgesin veganite koduõuel FBs kakelda ning sai ka selle eest teada, et olen pleekinud juustega ajutegevuseta “veel üks staar”blogija). Palun võtke mind ka Riigikokku! Ma sobiks oma väljaütluste (ja nagu selgus ka ajutegevusetuse poolest) teie seltsi!

 

5 thoughts on “Fuck this, I am going to Wonderland

  1. Ei olnud jutt kontekstist välja rebitud. Kuna ta mitmete majade renoveerimine/remont võtab nii palju raha siis tal vaesekesel ei jää raha üle et reisima minna.

    • Oi, siis mul on temast tõesti kahju. Hea et kõigil teistel eestlastel on nii majad renoveeritud, reisidel käidud, muudest asjadest rääkimata. Loodame, et Reps saab presidendiks, siis ta saab vähemalt inimväärset elu lubada oma lastele

  2. Mina ei saa küll aru, mis selle vaese Repsi kallal nii võtta. Kui sul on viis last ja kolm majapidamist, siis võid küll Riigikogu palka teenida, aga tõesti seitsmekesi reisile ei sõida. Ma arvan, et lastetud ja ühelapselised ehk ei saagi aru, kui palju raha kulub nii suure pere peale, eriti kui mees töötab välismaal ja peab seal ka kusagil ju elama. Või ei tohi Riigikogu liikmel ilma vee ja elektrita suvilat olla, mees töötagu Eestis, mis siis, et on lätlane ja üldse, viis last ongi liigne luksus? Võtame kõike miinimumpalgalise seisukohalt ja loobime kividega neid, kes teenivad Eesti mõistes korralikult, aga julgevad tunnistada, et ei saa oma suure perega koos reisimas käia? Müts maha Repsi ees, et ta praktiliselt üksi jõuab nii suurt pesakonda kasvatada.

    • Üle oma võimete elamine on selle asja nimeks. Ja ausalt öelda ka minul pole kahju, et inimene, kes teenib enam kui kolmekordset Eesti keskmist palka ei suuda oma eluga toime tulla ja kurdab, et reisida ei saa. Küsimus on valikutes, järelikult ei taha. Aga Eestis on väga palju inimesi, kes peavad toime tulema miinimumpalgaga ja see riigikogulaste jutt, et ei saa hakkama, on silmakirjalik. Reps on omal kombel sümpaatne poliitik, kuid see reisimise jutt on liiast.

    • Ma ei ütlegi, et kolme maja ja viie lapse juures on võimalik reisida või et kõike peab nägema madalapalgalise inimese seisukohast (kindlasti mitte!), AGA 1) kui me “vaestele” ütleme, et ära siis saa nii palju lapsi, kui hakkama ei saa, siis sama võib ka siin olla ja 2) kui sa oled Riigikogu liige ja tead palju, kuidas Eestis inimesed elavad, siis sa lihtsalt hoiad oma suu kinni ja ei tule nii tobedate steitmentidega lagedale. ISEGI kui sa tõesti ei saa endale üht või teist lubada ja 3) vbla selle nimi on siis üle võimete elamine?

Leave a Reply