Kas valget pesu on üldse võimalik valgena hoida?

Mulle meeldib pesu. Seda ei saa kunagi olla liiga palju.

On perioode, kus pesusahtlid on justkui pesu täis, aga selga panna pole midagi. Nii ma siis ikka aegajalt tühjendan neid sahtleid ja viskan ära ka mõned komplektid, mis on tegelikult absoluutsed lemmikud. Midagi pole teha, kui pesu on värvist tuhmunud, siis ma ei suuda neid enam kanda. Ilmselt pole ma ainus.

Ühtepidi on selline sahtlite puhastamine hea. See tähendab vaid ühte. Pesu tuleb juurde osta. Võib olla te olete aru saanud, et ma ei ole kõige suurem kaubanduskeskustes kondaja ja aluspesu sekkaritest ja kirbukatest ei saa. Või ehk saab ka, aga mõni asi on ikka selline, mida kasutatuna ostma ei kipu. Niisiis teen ma suurema osa oma pesuostudest netist ja proovimata.

Tihti küsitakse, et kuidas ma julgen osta niimoodi. Ma lihtsalt tean enam-vähem, mis mulle sobivad ja kuna ma suurema osa ostan vaid juba tuttavatest poodidest, siis pole ka väga palju võimalik ämbrisse panna. Näiteks võin ma ilma kõhkluseta osta selle komplekti, sest Sevilla komplekte on mul olnud mitu ja suure tõenäosusega sobib ka Hot Sevilla. Random kõrvalepõige, aga kas keegi tegelikult ka kannab sukahoidjaid? Mu meelest on need nii kuradima ebamugavad. Pildil näevad ilusad välja, aga päriselus… Võib olla ma lihtsalt kannan liiga palju trimmivaid sukkpükse ja vähe sukki, et saada aru nende praktilisest väärtusest. Mul on keset poodi sukk maha kukkunud küll, nii et võib olla inimesed, kes sukki kannavad igapäevaselt, ütlevad, et sukahoidja on parim leiutis maailmas.

Teine pood, kust ma ilma proovimata, pimesilmi julgen pesu osta, on BonBon Lingerie. Ma tean oma suurust, ma tean materjale ja lõikeid, mis mulle sobivad ja nii lihtne ongi. Et lihtsalt üks näide tuua, siis see on üks mu vaieldamatuid lemmikuid. Just sai see rinnahoidja katki pestud ja oleks aeg uus osta.

Siit jõuangi ma tegelikult selleni, millest ma rääkida tahtisn. Ahh, kuidas ma armastan neid enda pikki sissejuhatusi. Ma ei oska pesu hoida. See tähendab, et ma viskan kõik pesud suvaliselt pesumasinasse ja pole ime, et neil siis traadid välja tulevad või nad pesus tuhmuvad. Eriti valge pesu. Ja sellest on veel kuidagi eriliselt kahju, sest ma armastan valget pesu, aga need peab nii kiiresti ära viskama, sest nad lähevad halliks. Mul oli üks BB lemmikpesu – valge, pitsiline, megamugav, aga loomulikult on ka see läinud prügikasti, sest üllatus-üllatus, ma pesin selle halliks. Mõnikord ma mõtlen, et peaks kõiki lemmikuid kohe 10 paari ostma, aga nagu pole ka sellist raha pesu alla panna. Samal ajal kui mõned naise rinnahoidja maksabki 790 eurot…

Tagasi valge pesu juurde. Mõnikord ma ikkagi satun ka kaubanduskeskustesse ja astun läbi ka pesuosakonnast. Proovida ei viitsi kunagi, aga kuna hinnad on enamasti soodsad, eriti allahindlustega, siis ma ikka katsetan ka odavpoodide pesu. On megahäid üllatusi, on ka pettumusi. Alati ei ole 65-eurone rinnahoidja parem kui viie eurone, eriti kui me räägime valgest pesust, mille ma suht ruttu “ära kannan”. 

Mu viimane pettumus oli H&M pesu. Vaatasin riidepuul, tundus ilus, suurus õige (saigi õige suurus), aga seljas oli see pesu lihtsalt kohutavalt kole. Kohe hakkas narmendama ja ei hoidnud üldse ning kaugelt oli näha, et tegu oli odava pesuga. Mis on mu meelest pigem erand, sest ma olen ikka H&M-ist ka omajagu pesu ostnud ja need ei ole odavad/ebamugavad olnud.  Igatahes vist ongi juba prügikasti rännanud see komplekt. 

Aga on ka pärle. Näiteks kuu alguses käisin Reservedis Idale midagi ostmas ja muidugi kiikasin ka pesuosakonda. Hinnad olid olematud ja ostsin kaks erievat komplekti. Üks neist see. Mine pekki, kui mugav see rinnahoidja on. Ja kui kena see seljas on. 13 euro eest pesu rohkem kui küll. Kuid see pesu on valge. Kuidas ma seda hoian, et see ei läheks halliks? Kas on mingi nipp olemas, mis sobib ka laiskadele inimestele? Ma käsitsi pesema ei viitsi never hakata pesu või hullult möllama, aga kuidagi tahaks, et see püsiks. Võib olla oleks lihtsam kohe paar komplekti lisaks osta?

Kuidas teie valget pesu valgena hoiate? On see üldse võimalik? Sama küsimus ka t-särkide kohta. Mul enda arvates on t-särgid üsna valged. Täpselt selle hetkeni kui ostan uue valge t-särgi ja kõik ülejäänud tunduvad kohe hallid.

Kas valget saab hoida säravvalgena?

7 thoughts on “Kas valget pesu on üldse võimalik valgena hoida?

      • Siis ma ei oska muud välja mõelda, kui et vesi on selline 😕 Ja sellisel juhul võid teha mida iganes, aga niisama paremaks ei saagi. Tean, et kasutatakse migeid filtreid ja muid vahendeid, mis vee karedust pehmendavad ja puhastavad 🤔

      • meil ka mingi udupeen filter tegelikult. a alati on muidugi võimalus, et polegi pesu hall, lihtsalt mina ajan seda säravvalget taga ja noh siis polegi lootust. kuigi keegi soovitas mingeid lehekesi, katsetan neid

  1. Vastus: ei olegi võimalik. Tehiskiud on algselt halli värvi ja hoopis valgeks värvitud. Sünteetilisest kangast valged riided kaotavad seega värvi iga pesukorraga.

  2. Mul aitab see kui pesta pesu muudest asjadest eraldi madalal temperatuuril ja mitte panna kuivatisse. Ma proovin korjata kõik kokku ja kasutan Handwash režiimi – päriselt käsitsi nühkimiseks olen liiga laisk – ja on oluliselt ilusam püsinud kogu see värk.

  3. Valget pesu pesen eraldi ja lisaks soovitatakse kasutada valgele pesule mõeldud pesupulbrit(ei geele) kuna see sisaldab valgendavaid aineid, mis aitavad pesu õiget värvi hoida. Pesen valget pesu enamasti ka vähemalt 90 kraadiga, seda ei oska öelda kas see pesule hea on päriselt :). Kõik pesud, voodipesud, rätikud ja särgid valgena püsinud

Leave a Reply