Hambaarst

Erinevalt populaarsele arvamusele, et ma ei tea, millised on mu hambad ja et ma nende raviga ei tegele, siis terve see aasta olen ma vaid nende pagana hammastega tegelenudki. Nagu ma kirjutasin juba ka, siis ei olnud nii lihtne, et läksin arstile, lõin rahapaki lauale ja sain uued hambad suhu. Ortodondi aega saada oli veel eriliselt raske, sain lugejatelt küll soovitusi, kuid aega siiski mitte. Teate, ma olin päriselt alla andnud ja mõtlesin, et no mis siis ikka. Elan edasi nii ja vaatan, millal hambad nii palju ettepoole vajuvad, et ma rääkides põrandaparketi ära kriibin. Aga siis sain ma eelmisel nädalal kõne! Neil oli tekkinud vaba aeg ning reedel ma hambaarsti juures käisingi.

6 thoughts on “Hambaarst

 1. Mu meelest oled kogu aeg ilus inimene olnud. Need pisivead ei tee koledamaks, lisavad lihtsalt omapära. Viimasel ajal oled sa üldse kuidagi noorem, säravam ja saledam, eks inimene ongi pidevas muutumises. Aga närijaid leidub alati, sinna pole midagi parata.

  • Aitâh:)
   kui ma nüüd aus olen, siis ma ei arva ka, et ma hammaste pärast peaksin kott peas käima, minus on palju rohkemat kui vaid hambad, aga ikka olen ju tahtnud neid korda saada ja ōnnetu kui keegi veel ilgub ka. Igatahes mul hea meel, et ka see osa ravist nuud alguse sai☺️

 2. See ju suur vedamine! Huviga küsiks, et millises kliinikus ortodontidel tekib vabu aegu? Just ühest öeldi, et neil ootejärjekord viis aastat…

 3. Eveliis, ära tarkusehammaste tõmbamise pärast ÜLDSE muretse! Ka mina pelgasin seda väga ning lükkasin aastaid edasi, kuid tegelikkuses läks see väga lihtsalt. Vaatamata asjaolule, et mul olid nad ruumipuuduse tõttu põse poole väga viltu kasvanud, ajasid seetõttu iget põletikku ning hambatükid vedelesid arsti juures põrandal nagu juuksed juuksuri juures 🙂 Ja ma olen üpriski valutundlik inimene.

  Sa saad piisavalt tuimestust ja tunned peamiselt sikutamist, aga hullu pole midagi. Tavaliselt tehakse 2+2 ehk üks suupool korraga ning mina sain süüa juba mõni tund pärast hambatõmbamist. Teisel korral olin paar tundi pärast protseduuri ka juba tööl. Nädalakese võtad kuurina valuvaigisteid (need toimivad ka põletikuvastaselt) ning loputad suud ning KORRAS!

  Mu 20 aastasel tütrel läks veel lihtsamalt. Tema põhimure oli, et “arsti kummikindad maitsesid imelikult!” 🙂

 4. Mul on praegu käsil ravi Invisalign kapedega. 57-st 33-s hetkel. Algus oli raske ja harjumatu, aga pärast juba easy. Motivatsioon läheb suuremaks kui reaalselt näed tulemusi.

Leave a Reply