Where´s the sauce?

Ma olen juba mitu nädalat kui mitte rohkem plaaninud külastada kohvikut SIIN, tundub selline nunnu lõunapausi koht, aga kahjuks minust natuke liiga kaugel, nii et muudkui lükkasin seda edasi. Eile jäi mulle Instagramis ette nende lõunapakkumine ja kuna nad on ka Woltis olemas, siis otsustasin ma oma lõunatoidu tellida just sealt.

Allolev suvikõrvitsa kurkumikastme ja peedisalatiga päevapakkumine on see, mis mind woltima meelitas. Take away´ga on see jama, et karpi on sellist kodust toitu keeruline ilusana serveerida, lisaks on oht, et toit sõidutades natukene loksub ja on kättesaades natuke segapuder. Üldse mitte etteheide, lihtsalt fakt ja põhjendus, miks pilt ei ole minu karbitoidust, vaid nende kodulehelt. Olete nõus, et näeb välja mõnus ja kodune?

Ma olen aru saanud, et kohvik SIIN konseptsioon ongi pakkuda mõnusat kodutoitu, nad ei püüa olla fancy restoran, kus keskmes on mõnikord palju muud kui toit, vaid tavaline koduköök. Sellega on nad suurepäraselt hakkama saanud. Muidugi on ehk natuke veider, et nii ütlen kui ise ei ole seal kohapeal käinudki. Aga ma olen näinud teiste postitusi ja hetkel tõesti olen oma arvamuse koha enda kohta kujundanud nende põhjal. Ma olen üldse kuulnud hästi palju kiidusõnu kohviku kohta, mul on oma kiiks, et kui midagi väga kiitma hakatakse ja mõnikord ka inimeste poolt, kes ei mõju mulle reklaamiallikana usaldusväärsetena, siis mul tekib kahtlus – kas on ikka nii umbehää või on tegu kinnimakstud reklaamiga? Ka tasuta lõuna ei ole niisama tasuta lõuna. Mina tellisin oma toidud ise. Lihtsalt igaks juhuks ütlen, et ei tekiks kahtlusi.

Kuidas siis päevapakkumine maitses? Kui aus olla, siis tatar oli maitsestamata ja natuke ülekeenud, see oleks olnud suur miinus kui seda ei oleks katnud imeline kurkumikaste. Ja kui ma ütlen imeline, siis ma mõtlen imeline! Suvikõrvitsakotletid on üldse üks mu lemmiksuvetoit, nii et siin ei ole vist küsimustki, kas maitses. Peedisalat oli nagu peedisalat ikka, mõnusalt küüslaugune nagu mulle meeldib. Kokkuvõttes ütlen ma aga siiski, et päevaka hitt oli kaste. Ja seda oli palju! See meeldis mulle. Ma olen mõnikord nagu Manu MKR-ist kui kastet liiga vähe on. Nagu “where´s the sauce?” eksju. Siin seda probleemi ei olnud ja seepärast ei jäänud esikohale ülekeedetud tatar, vaid mõnus suvikõrvitsakotleti, kastme kombinatsioon. Ports on täpselt selline mõnus pirakas nagu pildil, kõht saab viieka eest väga täis. Mulle meeldis.

Marek, kes ei ole eriline taimetoitude ja vegantoitude fänn, ei olnud sama vaimustunud. Ütles, et kõhu sai täis, aga maitseelamust ei pakkunud. Midagi muud oleks ka imelik olnud, sest ma ei tea, kas te teate, aga ta kohe kardab kui tuleb suvikõrvitsa hooaeg, sest siis on mul igas toidus seda ja ma vist olen aastatega ta üleküllastanud sellest maitsest. Kas mina tellin sellest kohvikust uuesti või lähen sinna lõunastama? Kindlasti. Kui ma töötaks jätkuvalt Telliskivis, siis võiks mind seal üsna tihedalt näha. Kohvik SIIN on mõnus vaheldus igasugusele fäänsindusele.

Mu õde oli sealt eile kaasa ostnud ka paar koogitükki – Twixi ja Bounty koogi. Kahjuks me neid maitsta ei saanud, sest Dexter sai karbi kätte ja meil õnnestus see küll ta hammaste vahelt kätte saada (nii et ei pea muretsema, et koer suhkrut ja šokolaadi sõi), aga kes see ikka koera näritud karbist enam kooki tahab maitsta. Hahh, oodake vaid natuke;) Niisiis tellisin ma lõunaks ka ühe tüki kooki. Raske heitluse peale jäi võitjaks Twixi kook. Pean aga tunnistama, et see mulle ei maitsenud kohe üldse. Oli minu jaoks liiga kuiv ja liiga suhkrune, liiiiiiiiiiiiiiiga magus. Ma ei ole eriline magusasõber ka, nii et minu jaoks oli see täiesti vale valik. Koju jõudes tuli mulle meelde see Dexteri näritud karp, mille me olime unustanud pesuruumi. Ma teadsin ju, et seal oli sees ka Bounty kook ja ma pidin minema vaatama, kas mul õnnestub seda sealt maitsta. Minu suureks õnneks oli kannatada saanud Twixi kook ja pool Bounty kooki oli täitsa söömiskõlbulik. Nii, et naera veel, et kes see ikka Dexteri näritud karbist kooki enam sööb. Selgub, et mina söön. Vat see kook oli maitsev. Julgen väga soovitada!

Seega. Võib olla ei ole see koht, kuhu peaks minema lihasööjast abikaasaga, aga sõbrannaga lõunatama või kooki sööma küll. Aa, ma olen nende juustuküpsist ka söönud. Väga suur positiivne üllatus oli.

Leave a Reply