Lihtsa elu Mailis

Mäletate seda vana “tõsielu”sarja, kus kaks naiivset tüdrukut teesklesid, et proovivad maaelu ja maatöödega hakkama saada? Sellise stsenaariumiga, mis pani ikka suurema osa ajast mõtlema, et kellele ja miks selline sari tehtud on. Ma arvasin tookord, et halvemaks minna enam ei saa selliste sarjadega. Selgus, et sai küll, sest tulid “Prooviabielu” ja “Rannamaja (raju reede)”. Nende järel tekkis mul küll tunne, et no nüüd enam kehvemaks minna ei saa. Ikka sai. Ratase tagasiastumisega algas uus tõsielusari “Lihtsa elu Mailis” ja kõige kurvem selle asja jures on, et kui teiste sarjade juures sai see “tõsielu” jutumärkidesse panna, sest palju sellistel sarjadel päris eluga pistmist ikka on, siis “Lihtsa elu Mailis” on kahjuks päris tõsielu sari.

Kaua sellest nüüd möödas on kui Mailis Reps skandaali tõttu tagasi astus? Kaks kuud? Ja oh üllatust, kes on koalitsiooniläbirääkimiste esindusnägu? Ja kellele ei välistata ministrikohta? Ega ometi see sama Mailis Reps? Täiesti ULME. “Esimest stuudiot” vaatasite? Kui ei vaadanud, siis lühikokkuvõte: Ei saa salata, et minu suhtes menetlus käib, ma pean siin tõsiselt otsustama, mis positsiooni ma võtan, ütles Reps oma tuleviku kohta valitsuses. Kas ta sobib ikka ministriks, olles kaks kuud tagasi lahkuma sunnitud? Eks tuleb siis ka mingi otsus, jätab Reps jutu lahti. Kaja Kallas igatahes Repsile ministrikohta ei välista.

Aga samas. Mida siin imestada, kui meil on üks teine tõsielusari ka käimas. Jah, minu pärast öelge minu kohta, mida tahate, ma olen jätkuvalt MITTE tiim-Kaljulaid. Eriti peale seda:

Ausalt, mul ei ole poliitikast kunagi rohkem kopp ees olnud ja rohkem piinlik olnud, aga mida see loeb, et mul piinlik on. Kas kedagi huvitab ja midagi muutub? Ei. Mailis saab uuesti kenasti ministriks, president ütleb konkreetselt, et käituge mu sõnade mitte tegude järgi (milline võrratu eeskuju!), üks kaabu vahetub teisega. Võib olla peaks kitsekarjuse ka tagasi ministriks kutsuma? Tänase päeva seisuga ma küll ei kujuta ette, keda valida kui uued valimised tulevad. Aga teie?

24 thoughts on “Lihtsa elu Mailis

      • Kas sa mitte kunagi ei ole vaadanud lõpuni ühtegi filmi isegi siis kui saad aru peale esimest 15 min, et see on halb? Mina olen. Sama on raamatutega. Saadetega. Kui taustaks käib, siis otseselt ka ei vaata, aga ikka kuuled, eksju. Ja päris nii ka ei saa, et a ära vaata ja kuula, siis ei ärrita ka 🤔😄

      • Ma olen isegi kinost minema läinud 😀 Ja uudiste lugemise lõpetasin ka päevapealt ära, kui mu organism nendest koroonauudistest sellise stressi sai, et mul refluks tekkis 🙂 Ning jah, telekaga on veel kõige lihtsam seda välistamist teha 🙂

  1. Hollandis pidi kuningas tv kaudu avalikult vabandust paluma kui koroona ajal perega Kreekasse puhkusele sõitis näiteks. Eestis käib Kersti nagu õige naine kunagi ringi.

    • Sest korraga ei ole ta kellelegi öelnud, et ärge reisige, on vaid öelnud, et kõik on soovitus ja tema ju reisil olles hoidis ennast ja valis sihtkohaks turvalise paiga. Sest kõik teised, keda ta manitses, plaanisid ju Hiina nahkhiiresuppi sööma sõita.

  2. Kahepalgelisus ja eetiliste väärtuste (ausus, läbipaistvus jms) puudumine poliitikute (mitte ainult) häirib ja sunnib eemalduma riigist, mis on kodumaaks. Tehke mu sõnade, mitte mu tegude järgi. Kui algul arvasin, et Reps võttis lapsed auto peale, et kodust tööle sõites viia kooli (no, kes seda ei tee, üks tee ju)…ent kui selgus, et selleks otstarbeks on kohe eraldi masin ostetud (MB Vito) ministeeriumi poolt, mida siis oma äranägemisel kasutati – sain aru, et mittemiski eest ei kohkuta tagasi, võetakse iseenesest mõistetavalt, et nii ongi. Elu läheb edasi nagu ei olekski midagi taunisväärset olnud.
    Presidendi puhul – palun ära loe moraali teleekraanil mask ees – ja siis ise tegutse vastupidi sõnumile. Presidendi puhkusest ei sõnagi – kõige krooniks tuleb ametist lahkumisel ka kasutamata puhkuse päevade hüvitis, mille sisse on arvestatud ka Šveitsis veedetud suusapuhkuse päevad.
    Muutmiseks on vaja rohkem söakaid muutjaid, kuid kust neid võtta – olemasolevad ei ärata usaldust ja uued, kes tulevad muutuvad samasuguseks kui eelnevad. Inimloomus, oma-kasu-püüdlik, on nagu on ja neil, kel moraalikompass paigas, ei kipu sellesse ametisse, mis valelik.

    • Mulle selle autoskandaali juures käis nii närvidele, et üritatigi jätta muljet, et viis autoga kooli/lasteaeda, sest jääb teele ja siis hakati vabandama, et jah, ma ka nüüd enam ametiautoga last kooli/lasteaeda ei vii. Asi polnud ju üldse selles, keda selline asi peaks häirima, et tööautoga viid teele jäävasse kooli ka lapsed, suhteliselt loogiline lausa. Probleem oli ikka mujal eksju. Aga tõesti – vahet pole, tänaseks on meelest läinud ja hopsti uuesti ministriks nagu poleks midagi olnud. Kohutav, et eetilisi väärtusi üldse enam pole. Samad sõnad ka presidendi kohta. Null ausust, läbipaistvust ja eetilisust, lihtsalt teisi noomima ja korrale kutsuma tore tädi.
      Ja siis hakkabki piinlik, sest kedagi usaldada ei ole. Olemasolevad on ammu seda kuritarvitanud ja uued ei ärata samuti usaldust.

  3. Presidendi vältimatult vajaliku suusareisiga samal päeval tuli ju avalikuks ka terviseameti halloweenipidu, täiesti selline tunne oli nagu loeks mingeid libauudiseid. Ja siis kohe päev pärast pidu (31.10, err.ee): “Omaette murekohaks peab terviseamet halloweeni pidusid, sest koroonaviirus on siiani suutnud Eestis tekitada just mitmeid pidutsemisega seonduvaid koldeid”. Veits skisofreeniline nagu.

    Aga midagi ilusat ka siia. Kersti Kaljulaid aastalõpuintervjuus Priit Kuusele: “Ma olen Eesti rahvale väga tänulik selle eest, kuidas nad on mind vastu võtnud sellel neljal aastal ja ma loodan, et see sõprus jääb meie vahele alatiseks ja ma tunnen ennast väga privilegeerituna selletõttu.” 😀

  4. Presidendi koha pealt ma küll aru ei saa mis kadesuse kaktus inimestel saba all on? Lennukid lendavad, miks sa ei lähe reisile? Keegi ei keela. Ei soovitata lihtsalt. Kui turvaliselt käitud, reisi aga.

    Teise koha pealt: kui pink on lühike, siis pole valikut. Peaasi, et see vihavalitsus lõpetaks.

    Ja mulle meie president meeldib. Minu meelest on ebaviisakas igasuguseid meeme jagada. Ja siis imestame, et lapsed kiusavad teisi. Lapsed on kodu peegel lihtsalt. Ei muud.

    • Mis see kadedus siia puutub? Kas mind ja teisi häirib reisimine vōi kahepalgelisus ja eetiliste väärtuste puudumine. Ikka väga suur vahe on. Ja sry kadedus ei ole kuidagi isegi teema.
      Meemide jagamine ei ole absoluutselt ebaviisakas, vaid absurdse ja piinliku olukorraga leppimine. See ei ole kiusamine. Meie kodu peegel EI OLE “käitu mu sõnade, mitte tegude järgi”. Ma tahaks küll, et mu laps sellest olulisest vahest aru saaks 😎

    • Riigiametnikele, eriti n.ö valitud peadele kehtivad ühiskonnas kõrgemad moraalinõuded kui tavakodanikele – seda on oma otsustes korduvalt välja toonud nt riigikohus, need ei ole päris tühjad sõnad. Kui riigi selge ja jätkuv sõnum inimestele on vältida rahvusvahelist reisimist, kui see pole just tingimata vajalik, rõhudes igaühe vastutustundele, siis nii ongi ja president riigipeana peab olema eeskujuks. Talle tema positsioonil ei sobi triblada kuskil rangelt mittesoovitusliku/keelatu piiridel, õigustades oma käitumist mingi isikliku riskimaatriksi jutuga.

  5. Huvitav on see, et mul ka on ka üks ja rohkem last, aga mind kuidagi üldse see Mailis Repsi laste sõidutamine ei morjendanud. Võiks ju ka võrrelda rahakotte ja mida kõike, aga ikkagi. Mulle Mailis Reps meeldib, tubli ja hakkaja naine, mitte igaüks ei saaks sellise elu ja töökoormuse, vastutusega hakkama, isegi kui auto lapsi kooli ja tagasi sõidutaks.

    • Täiesti pekkis. Hommikul Marek luges mulle ette uusi ministreid ja motlesin ausalt, et halba nalja teeb. Seda on raske uskuda ja seedida. Ja Liina Kersna haridusminister 😂😂

      • Hariduse poolest ei olegi imelik valik, mulle lihtsalt on ebasümpaatne ja jah, see ei ole adekvaatne põhjus ilmselt, aga nii lihtsal põhjusel minu jaoks imelik valik ongi.

Leave a Reply