50 halli varjundit

Meie pulma-aastapäeval tuli mingi lauamängu käigus juttu “50 hallist varjundist”. Meie seltskonnas oli inimesi, kes pidasid seda kohutavaks filmiks, inimesi, kes arvasid, et see pole midagi nii hull, inimesi, kes ütlesid, et neid ajavad nutma inimesed, kes ütlevad, et see film pole nii hull midagi. Mina kuulun esimesse ja kolmadasse gruppi. Me jäime arutama, et mis filme võiksid vaadata need inimesed, kes seda filmi lausa heaks peavad.

Millised filmid on teie arvates head?

Ja et mitte endast mingit wannabe snoobi muljet jätta, siis  pean ausalt tunnistama, et mõned filmid, mida ma võin kordi ja kordi vaadata, on täiesti tavalised Hollywoodi filmid. Ei mingid väärtfilmid ega “diibid ja kohutavad” filmid nagu mu õde mu filmimaitset muidu iseloomustab.

Alustame veidramatest:

 • Ausad valed ja tegelikult KÕIK Arnold Schwarzeneggeri filmid. Jah, isegi Lasteaia politseinik
 • Kuum pirukas
 • Bruce Allmighty
 • Pints Zamundast
 • I love you Phillip Morris

Üldse igasugu komöödiad. Välja arvatud Eddie Murphie filmid nagu Norbert (oli vist) ja Dr.Dolittle ja sarnased filmid üldse.

Klassika või action:

 • Pahad poisid, 1.osa
 • Terminaator
 • Visa hing
 • Tagasi tulevikku
 • Harry Potter

Romantika

 • Sulle on meil
 • Ajal mil sa magasid
 • Neli matust ja pulm
 • Tuulest viidud
 • Ikka ilma suudluseta

Õudukad

 • Teised
 • Peidus pinna all
 • Voonakeste vaikimine
 • Hannibal

Multikad

 • Wall-E
 • Jääaeg
 • Horton
 • Trollid

üldse tegelikult igasugu multikad. Välja arvatud transformerid ja muu ulme.

Vot selliseid filme vaatab inimene, kes “50 halli varjundit” peab kohutavaks filmiks. Ei saa öelda, et kõige elitaarsem nagu kiputakse kirjeldama neid inimesi, kes julgevad seda “armastusfilmi” kritiseerida.

Kaks mu päris lemmikuid armastusfilme on “In love and War”  ja “The house of Spirits”. Huvitav, kas neid eestikeelsete subtiitritega DVD-l ka olemas on? Mul on üks kiiks ka. Mulle meeldib filme DVD-de pealt vaadata.

 

 

 

28 thoughts on “50 halli varjundit

  • Mitte et ma ei teaks eksju:) Aga ma pidasin silmas just neid kahte tema filmi, mis mulle eriliselt vastumeelsed on, kuigi ma vaatan hea meelega lihtsaid komöödiaid. Nt meeldivad mulle ka Martin Lawrenci komöödiad, aga mitte “Suure Mamma Maja”

  • Tõele au andes, siis Prints Zamundast ei pea ma päriselt heaks filmiks, aga vaatan seda iga aastavahetus, nii nagu ka järgmine kommentaator ütles. Aga Schwarzeneggeri filmidega olen ma üles kasvanud ja pole ilmselt imestada, miks ma neid vaadata võin uuesti ja uuesti. Philip Morris on mu meelest päriselt ka hea film:) KORDI parem kui hallid varjundid

   • Suur osa neis halbadest filmidest on meie vanustele (mina ja Eveliis) lapsepõlve nostalgia, siis polnud filmide valik nii lai ja meil oli lapseaju 😀 Praegu mina sellise taseme ja huumoriga filme kohe kindlasti enam ei naudi.

   • Jah, ilmselt nostalgia ongi märksõna, miks ma neid vaatan kui telekast tulevad. Ma vaatan ka vanu lastelavastusi jms. Väike maja preerias on ka mu filmiriiulis olemas. Kolm hooaega lausa.
    Praegu ma loomulikult naudin hoopis teistsuguseid filme, aga lapsepõlv on ikka oma jälje jätnud. Me pinginaabriga olime lausa armunud Schwarzeneggerisse🤔😎

   • Minu lemmik Schwartsi film peale Terminaatori oli “Kaksikud” Danny Devitoga näiteks 😀 Meil oli DVD mängija, kui ma pisike olin, ja isal oli palju filme (vene keelse pealelugemisega), mis olid kõik action ja mõni komöödia ka. Seega lihtsalt muud polnud vaadata, kui need filmid ja nii need staarid ka südamesse kasvasid. Kui aga keegi PRAEGU tuleb rääkima, et varjundid on hea film või “pole nii hull midagi”, siis mul isiklikult pole selle inimesega rohkem nagu millestki rääkida.

 1. Igaks juhuks veel lisan, et ma ei arva, et kuidagi taunimisväärne oleks aegajalt halba meelelahutust tarbida, aga kui me räägime sellest kas “50 halli varjundit” 1 ja 2 on HEAD filmid, siis ei, need ei ole, neil puuduvad hea või isegi keskmise filmi tunnused.

  • Ma nimetaks seda lihtsaks meelelahutuseks. Näiteks ma käin ka teatris muusikali ja operetti ja komöödiaid aegajalt vaatamas, AGA kui ma tahan ELAMUST, siis ma lähen vaatama midagi muud. Viimane oivaline teatrielamus, mis ikka kohe väga meelde jäi, oli Theatrumi “Isa” ja VATi “Brand”.
   Filmidest viskab esimese hooga pähe “Tuukrikell ja liblikas”, mis sama võimsa emotsiooni jättis.
   Samas…vaatasin alles hiljuti “Seksiteraapiat”, mis on ka ajuvaba, aga no nii hea meelelahutus

   • Sa võrdled minu meelest valesid asju. “50 halli varjundit on” liigitud drama/romance alla. Seega palun võrdleme nüüd vaid selle kategooria filme ja meelelahutust. Minu point on see, et selles kategoorias (drama/romance) on häid filme ja on halbu filme. Nii nagu on olemas ka teatris häid (hästi tehtud, lavastatud jne, sisuga jne) komöödiaetendusi ning halbu (halvasti tehtud, halvasti lavastatud, halvasti näideldud jne) komöödiaid. Pole mõtet võrrelda ju erinevaid žanre, vaid ikka žanri sees.

 2. Varjundeid pole näinud, väga ei tõmba ka. Prints Zamundast- nojahh, see juba peaaegu võrdubki aastavahetusega… Nagu ka Üksinda Kodus ja Visa hing 😁 Schwartsu filmid on head, lastega koos vaatan muidugi kõiksugu multikaid, meile meeldib väga ka Avatar ja Kariibi mere piraadid 😇

 3. Oi, neid on palju. Kah True Lies, Die Hard 1-3, Never Been Kissed, Notting Hill, Ever After:a Cinderella Story, The Wedding Singer, Face/Off, Con Air, You’ve Got Mail, Father of the Bride, The Parent Trap, Pulp Fiction, Home Alone 1-2, Cruel Intentions, Grease, 10 Things I Hate About You, Pretty Woman, Erin, Brockovich, Big Daddy, Matrix, Forrest Gump, Mrs. Doubtfire, Avatar, Speed 1, Mission Impossible 1-2, Billy Elliot, RED, Taken… seesamune Prints Zamundast – ikka alati vaatan, kui võimalus tekib 🙂

 4. Mul on peaaegu samad eelistused. “Bruce Allmighty” ei meeldi, aga see tuleb sellest, et ma olen Jom Carrey vastu allergiline, ja romantikast on kindel iga-aastane jõulu/aastavahetuse film “Armastus on see” – nii tobe, kui ta ka mõnes kohas ei oleks! Aga halle varjundeid pole ma ei lugenud ega vaadanud ja kui surma ähvardusel ei sunnita, ei vaata kah. Piisab sellest, et ma ennast “Videviku” kahest esimesest osast läbi närisin, maailmas on ainult mingi hulk väga halba kirjandust ja filmikunsti, mida inimene võiks üle elada.

  • Ma Pulp Fictionit ei saanud siia listi panna, sest see läheb mu pärispäris lemmikfilmide hulka. Aga jah, samas Terminaator ka oleks mõlemas listis. Pulp Fiction on tõeline klassika!
   Ja Pretty Women on ka minu üks lemmik. Seda olen vist küll 100 korda vaadanud ja ikka ei ole kõrini. Nii armas film. Pealegi on Julia Roberts üks mu lemmiknäitlejaid

Leave a Reply