Kõige jubedamad sisustustrendid meie kodus

Ma loodan, et kui Marimell oma puhkamise ära lõpetab, siis ta kirjutab ka kõige kohutavamate sisustustrendide teemal, sest Ebapärlikarp on juba kirjutanud, nüüd on minu kord arvamust avaldada ja muidu ei oleks ju päris õige vandenõu, kui me kõik kolm jälle ühel ja samal teemal ei kirjutaks. Okei, nali. Mulle lihtsalt meeldivad sisekujundusteemad ja see oli nii meelelahutuslik edetabel.  Mitu jubedat sisekujundustrendi meie kodus leidub/leida võiks? Loeme kokku!

1. Tualetivaibad. Ei, absoluutselt ei. Ses mõttes, et wc-s ja vannitoas meeldivad mulle küll põrandavaibad, aga ei ole mu meelest midagi jaburamat kui need pehmed matikesed wc-poti ümber ja siis ka wcpoti kaanel. Dear god, miks ometi need wcpoti “soojendajad” üldse välja mõeldi.

2. Topised. Ei, ei ja veelkord ei. Mul on siiani trauma metsise (?) topisest Rõngu vanavanemate juures. Ma ei julgenud verandalegi minna,s est pidin sellest õõvastavast linnust mööda minema. Kunagi hiljem nägin seda “pärandusena” isa juures koridoris, pidin südari saama. Poolpime esik ja surnud suur lind mulle otsa vaatamas. Nagu Hitchcocki filmis.

 

3. Avokaadorohelised vannitoad. Täitsa sõltub. Avokaadoroheline on mu meelest täitsa ilus värv, aga millegi pärast seostub mulle sõnapaariga “avokaadoroheline vannituba” meelde koledate väikesete roheliste plaatidega kaunistatud vannituba ja see oli küll rõve.

 

4. Lillemustriline mööbel. Jällegi sõltub. 1990ndatel oli meie ühel Rootsi sõbral selline  moderne kodu, kus kõik tolle aja kõige kuumemad asjad pidid olemas olema. Sealhulgas ka lilleline diivan. Muidugi mulle tol ajal meeldis. Kadedaks tegi. Praegu ütlen ma, et lillemustriline mööbel võib kena olla küll, aga ei ole just liiga palju kohti, kuhu see sobiks. Mulle meeldiks selline või selline mööbel, aga õnneks/kahjuks ei ole mul nii palju finantse, et selline kodu meile sisustada ja tegelikult igapäevaselt ma ikkagi vist sellises mannavahus hakkama ei saaks. Ida toas on (ja saab olema veel) lillelist ja mannavahtu piisavalt.

dsc03325

 

5. Vesivoodid. Kadestasin neid, kel olid, oleks endale ka tahtnud. Praegu mõtlen, et kes sellise tobeda asja üldse välja mõtles. Kindlasti ei soetaks ma endale vesivoodit täna. Kui neid üldse müüakse kusagil?

6. Tekstuuriga seinad. Tekstuurid mulle seintel meeldivad. Meil vist praegu on ka kodus natuke tekstuuriga seinad kodus. Kunagi Annelinnas oli meil esikus ja wc-s seinas roosa “mannavaht” – ma ei tea, mis selle materjali nimi oli, aga selline pehme roosa materjal, mis koosnes ruudukestest. Oli popp. Tegelikult aga kui tagantjärele mõelda, siis j-u-b-e.

 

7. Vaipadega vannitoad. Juba vastasin, et mulle meeldib kui vannitoas on vaip.

 

8. Kahekordselt värvitud vannitoad. Ma ei tea, mis see olla võiks, aga kui selline nagu ma mäletan nõukaajast, et ülemine pool oli (avokaado)roheline ja alumine pool valge, või oli ikka vist vastupidi, siis kindel ei.

 

9. Etnomustrid ja -detailid. Kunagi oleksin kindlasti ei ütlenud. Nagu Helen Sildna, et mis rukkilillepuru, praegu mulle pigem meeldib igasugu etno. Kodus küll väga ei ole etnomustreid ja – detaile, aga kui meil oleks külalistemaja, siis seal saaks küll rukkilille ja suitsupääsukest näha.

 

10. Tehiskivid. Ahjukõrval seinal ja vannitoas on meil väikene sein tehiskividest. 10+ aastat tagasi meeldis, täna pigem ei meeldi (vannitoas siiski meeldib), aga samas ka ei häiri ,et midagi ette võtaks nendega.

 

11. Loomamustrid. Kindel ei. Pole kunagi meeldinud.

 

12. Seinale kirjutatud motivatsioonitsitaadid. Allolev pilt räägib vist enda eest. Motivatsioonitsitaat just ei ole, aga seinale kirjutatud ta on. Nii et…

img_4441.jpg

 

13. Vaipkattega kaetud seinad. Ei. Ei. Ei.

 

14. Uksekardinad. Võehh. Kohe tulevad meelde need kilisevad kolisevad narmad, mis nõukaajal ukse ees olid. Jube kole. Samas jällegi kui mul oleks selline überromantiline boho-hipi-majake, siis seal oleks need narmad isegi ehk omal kohal? Pigem siiski mitte.

 

15. Minibaarid elutubades. Ma isegi ei kujuta ette, kuidas selline asi välja võiks näha. Mitte ju selline hotellikülmik kusagil elutoanurgas? Kas selline serveerimislauake, mis on alkoholipudeleid täis? Või selline gloobus, kus sees on viski ja rummipudelid? See viimane mulle isegi vist meeldiks. Vist.

 

16. Bideed. Noh iseenesest võiks täitsa olla, aga eraldi otseselt vajadust ma küll kodus bidee järgi ei tunne.

 

17. Ümmargused voodid. Ei, jumala eest, ei. Viskasin praegu igaks juhuks pilgu ka Pinteresti, seal on isegi vahvaid mõtteid, aga siiski jään endale kindlaks ja ütlen ei.

 

18. Profifotograafide tehtud perepildid. Mõned ikka võiks kodus olla. Aga kui kõik seinad on kaetud nende sätitud klantspildikestega, siis läheb nagu paljuks. Ma olen rohkem maaliinimene.

 

19. Shabby chic. JAH, kui me peame silmas midagi sellist või sellist. EI, kui midagi sellist või sellist.

 

20. Pikakarvalised vaibad. Mul ei ole vahet kas vaip  on pikakarvaga või lühikese karvaga, kui mulle vaip meeldib, siis see on viimane asi, mida ma vaatan. Kui praegu olen elutuppa uut vaipa otsinud, siis sõelale on jäänud mõlemat sorti vaibad. Pikakarvalised vaibad on muidugi selles mõttes pahad, et sinna koguneb igasugu sodi, mida kogu aeg ei näe, aga õnneks on tolmuimejad (ja isepuhastuv kodu!) leiutatud, nii et ma koristusastme järgi küll vaipa valima ei pea.

 

21. Vitspunutud mööbel siseruumides. Ei. Kindlasti mitte.

 

22. Porteed. Enda pildid? Kui ilus ja fotogeeniline inimene, siis miks mitte. Kui just kõik seinad ei ole enda piltidega kaetud, siis ehk oleks natuke liiga nartsissistlik?

 

23. Paksud kardinad. Kodus pole, aga täitsa meeldivad. Mu meelest muudavad elamise suursuguseks. Mitte igal pool ja mitte igasugused. Peavad ikka sobima ka. Annelinna korrusmajas koos vineerist mööbliga mõjuvad pigem naeruväärselt kui suursuguselt.

 

24. Telerisektsioonid. Kananahk tuleb peale. Kõik.

 

25. Šabloonpildid või kleebised seintel. Ma ei saa öelda ei. Ma tean üht hästi nunnut kodu, kus on kleebised seintel ja need sobivad sinna nagu valatult, iseloomustavad peret ja kodu, nii et olen isegi vaadanud, et ahh kui lahe. Oma kodus…No ma jälle ütlen, et sõltub. Sellised kindlasti ei, need jäägu lasteaedadesse. Sellised aga miks mitte? Tavalise teibi DIY.

Viit jubedat trendi võib meil kodus näha. Seitset võiks leida. Kui oleks hoopis teistsugune maja.

15 thoughts on “Kõige jubedamad sisustustrendid meie kodus

 1. Kas topised on EI ka siis, kui tegi on jahimehe koduga? Need on tema jaoks trofeed (Ärme lasku detailidesse, et teise hinge elu jnejne. Lihtne jah või ei).
  Kas ntx sarved ka nahad on ka EI?
  Bidee- yks mu eestlasest Itaalia tuttav ytles, et see oli tema jaoks algul harjumatu, nyyd ei kujuta elu selleta ettegi😀
  Miks sektsioonid on ei? Mina ntx ei ole nii hea maitsetunnetusega inimene, et oskaks erinevaid kappe/kummuteid/riiuleid kokku sobitada elutuppa ja sp on minu arust need minusugustele inimestele elupäästjad 😂

  • Ma ei saa nii vastata. Mulle jah ei meeldi ei nahad, sarved, topised, aga ma saan aru, miks jahimehe kodus need oleks/on seinal. Aga kui peaks valima jah/ei, siis pigem ikka ei.
   Ja sektsioonid on minu arvates lihtsalt koledad. Pealegi ma ise ei suudaks vaadata nt telekat kui see on muude asjade keskel. Mind hakkaks hæirima kïk see, mis ümber on:)

   • Ma leidsin vana garaaži koristusel ka sarvi mitu paari. Ei meeldinud. Võõpasin üleni valgeks, nüüd sobivad hästi. Olen näinud ka musta varianti. Valge vana kummuti kohal jääb väga efektne 😊

 2. Bidee on hea ja praktiline. Mul on kodus käsidush aga bidee oleks palju mugavam kasutada. Kahjuks ei mahu meile. Aga reisidel kasutan alati rõõmuga. Mu sõbranna ütles, et tema jaoks on bidee on mingi venelaste värk. Samas Itaalias on see väga levinud.

  • Eks vist nii, et millega ja kuidas harjunud. Kui mul oleks olemas, siis ilmselt kasutaks, kuna aga ei ole, siis ei oska ka puudust tunda.
   A muidu ma ka pigem just Itaalias kokku puutunud sellega.

 3. Mul on küll vetsus see vaibake poti ümber_ kaltsukast tõin 😀 Meil lihtsalt enne maja lõplikku valmimist on vetsu põrand nii külm, et muidu oleks üsna nadi poti otsas olla. Ja mõni muu vaibake ei mahu, uks jääb juba ette. Nii et potivaip on esindatud, mis teha 🤣

 4. Appi, see inimene, kes selle listi koostas on kas väga sisustuskauge inimene või siis mõtleb väga spetsiifilisi asju nendes punktides, sest päris paljud neist on ju MEGAtrendikad lausa. No näiteks seinavaibad – https://www.pinterest.com/pin/255649716333480762/
  Või siis tekstuursed seinad – https://www.pinterest.com/pin/231302130838580267/
  Või siis vitspunutud mööbel, appi ma armastan seda ju – https://www.pinterest.com/pin/135037688810380842/
  https://www.pinterest.com/pin/592364157215991870/
  Täiesti kohutavad maitselagedused on tõesti need motivatsioonilausekesed seintel ja pildiraamides, mis on täiesti ebaoriginaalsed ja tavaliselt lollaka fondiga tehtud. Igasugu liblikad on ka päris valusad silmadele.
  WCs vaip on väga ok, samuti kahe värviga vets. Umbes selline – https://www.pinterest.com/pin/703054191806172446/
  Sektsioonkapid, ma ei tea. Meie nõukad on jah jubedad aga mingi skandinaavia 60-ndad jumala ok ju – https://www.pinterest.com/pin/315181673916220901/
  Niiet jah, suht lamp.

Leave a Reply