Mul tuleb nutt peale!

Mul oli vaja oma lapse Norra isikukood üles leida. Kolimiste käigus olen ma aga selle tähtsa ümbriku (teada ju on, et kõik tähtsad asjad Norras tulevad paberkujul postkasti) ära kaotanud. Kirjutasin siis 12.12 (!!!!!) läbi süsteemi, et sooviksin oma lapse isikukoodi teada saada.

Sain nädal aega hiljem vastuse, et see saadeti mulle TAVAPOSTIGA aadressile, mis mul Norra rahvastikuregistris registreeritud on. AGA MA EI ELA ENAM SEAL. Hell, ma ei ela isegi enam Norras. Kirjutasin uuesti, et äkki ma saaksin selle numbri elektroonselt (süsteemi tuleb niikuinii läbi pin-kalkulaatori sisse logida).

TÄNA sain ma vastuse, et aga miks ma ometi küsin d-numbrit (mis antakse välismaalastele), kui meil on Norra isikukoodid olemas? Ehk siis ma ajasin kaks sõna lihtsalt sassi, aga vahet pole – isikukoodi/d-numbri number on ikka üks ja see sama. Nüüd siis kirjutasin uuesti, et ajasin kaks sõna sassi, et kas nad palun saadaks mulle isikukoodi elektroonselt. Ma loodan, et nad seda ei saada jälle tavapostiga aadressile, kus ma enam ei ela.

(Norras ELADES saadeti mulle viimati pangakaart Norra aadressile ja pin-kalkulaator Eesti aadressile. Just a fun fact!)

Kuidas saab Norras asjaajamine nii aeglane ometi olla? Ma tahan vaid üht kuradima isikukoodi uuesti teada saada.

4 thoughts on “Mul tuleb nutt peale!

Leave a Reply