Küllus

Ma ei saa öelda, et ma oleksin maailma kõige suurem mahlade ja mooside sõber, aga on üks suuuur erand. Nimelt olen ma suur Rõngu mahlade ja mooside austaja. Näiteks nende murakamoos on midagi sellist, millest ei saa küllalt saada. Ma ei ole kunagi aru saanud, kuidas inimesed niisama lusikaga saavad moosi süüa, aga murakamoosi puhul saan ma sellest aru. Eriti hea on see amps siis kui lusikal on ka natuke toorjuust või kreeka jogurtit. Luban käsi südamel, et paremat magustoitu on raske leida. Või lapi juustuga. Või lihtsalt juustuga. Või noh nagu ma juba ütlesin otse lusikaga suhu. Ida sünnipäevaks sain ma ühe suure purgi murakamoosi ja ega ei raatsinudki väga külalistega jagada. Sain siiski oma kadedusest üle ja jagasin, aga no tõepoolest kuldaväärt toode.

Kuna ma sain ka teada, et laste sünnipäeval ei ole kõige olulisem mitte söök, vaid piisavalt mahla või morssi, teadsin ma kohe, mis mahlad Ida sünnipäeva laual olema saavad. Muidugi Rõngu mahlad. Mitte vaid selle pärast, et tegu on Rõngu mahladega või et nad on säilitusainevabad ja sisaldavad vähe suhkrut, vaid sellepärast, et neid on võimali lauale panna ilusas ja mugavas pouch´is. Muidu on nii, et muudkui aga vala neile kannust morssi ja tundes näiteks Idat, siis ta tahab kõike ise teha, aga isetegemine selliste tegevuste juures tähendab päris palju lödistamist. Nii oli aga mugav. Kraaniga pouch lauale ja lapsed said ise hakkama.

Minu enda lemmik on ploomimahl, kuid lastele tundus multinektar kõige rohkem meeldivat.

2S8A9177.JPG2S8A9188.JPG

Mahladest tahaksin ma veel eraldi välja tuua uut ÖKO sarja ja eriti metsmustikanektarit. Te ei kujuta ette kui kiirelt see mahl laupäevasel järelepeol laualt kadus. Lapsed aina käisid juurde võtmas. Ma saan aru, miks. Nii mustikast mahla ei ole ma veel varem maitsnud.

2 thoughts on “Küllus

  1. Kuidas need mahlad vähe suhkrut sisaldavad? Suhkrute sisaldus on näiteks selles välja toodud multinektaris 10,4 g 100 ml kohta, mis on täpselt samas kandis, mis teistel poemahladel (jätame välja mahlajoogid a la Aura Fresh). Seega on seal suhkrut u 6 tl klaasi (200ml) kohta, mida pole üldse vähe. Olgu, osa sellest on ilmselt fruktoos, aga siiski, lastele teistest mahladest paremaks joogiks on seda küll palju nimetada. Isegi Kellukeses on vähem suhkrut… Muidugi, vahel võib ka selliseid asju juua, aga sealjuures ei tasu mingist tervislikkusest rääkida, tegu on põhimõtteliselt ju magustoidu, mitte janukustutajaga.

    • Ma ei tea, ma ei ole nüüd tõepoolest mingi ekspert, ei nende ega ühegi teise mahla suhtes ja võib olla mulle on jäänud väärarusaam, et neis vähem suhkrut kui teistest, ei hakka siinkohal vaidlema. Tean, et on fruktoosi ja roosuhkrut ja see tundub parem kui tavaline suhkur. Aga kindlasti mitte ei nõustu ma sellega, et tegu on magustoiduga.
      Sa ilmselt ei saanud ka mu postituse ühele pointile pihta. Ma ütlesin, et selles pakendis oli mahl lastele parim valik ja anna andeks, ma ei kujuta ette, et ma lapse sünnipäeval hakkaksin eriliselt tervislikkuse peale mõtlema ning neile näiteks vaid vett pakuks.
      Ja lõpuks kiitsin mina maitset, mitte ei analüüsinud kui tervislik või mitte tervislik mahl on. Mul ei ole selleks piisavalt teadmisi. Aga maitsemeeled on mul hästi arenenud;)

Leave a Reply