Suvaline number ühest kümneni ehk kes võitis Mihkel Raua raamatu?

Esiteks olen ma täielikus hämmingus sellest KUI palju loeti seda raamatuarvustust, statistika näitab, et lugemas käis seda üle 2200 inimese ning klikkide arv tõusis rekordilise 45 000-ni. Ma olen tõesti üllatunud, et mõni postitus nii hästi vastu võetakse, mulle kui edevale blogijale on see puhas rõõm.

Selleks, et osaleda raamatuloosis, palusin ma teil komentaaridesse jätta esimese numbri, millele te mõtlete, kui teil palutakse valida üks suvaline number ühest kümneni. Miks ma seda tegin?  Ühes peatükis õpetab Mihkel Raud, kuidas ööklubis naistele läheneda.

Mõtle suvalisele numbrile ühest kümneni ja ära mulle ütle.”

“Noh, mõtlesin,” vastab sõbranna.

“See number on seitse.”

“Kust sa teadsid?” kukub sõbranna sulle sülle. 

Teadus väidab, et kui paluda inimesel mõelda numbrile ühest kümneni, valib ta ülekaaluka tõenäosusega seitsme. Ja kui ei valigi, võid sa esitada sihtmärgi sõbrannale sellesama lause teadusest ja seejärel öelda, et “vaid kõige intelligentsemad valivad midagi muud kui seitse.

Mina enda peal enam ei saanud katsetada, mis numbri ma ütlesin ja palusin Marekil üks number mõelda. Tema number oli kuus, kuid ta väitis, et oli kahe numbri vahel – kas kuus või seitse. Ja nii ma mõtlesin ka teid, kallid blogilugejad, katsejänestena kasutada. Ma kokku ei hakanud seitsmeid lugema, kuid mulle tundus, et ülekaalukas see number ei olnud, nii et teeme siit kaugeleulatuva järelduse, et seda blogi loevad intelligentsed inimesed:D

Õnneliku võitja väljaselgitamises ei olnud numbril muidugi mingit tähtsust, mul on  siiras hea meel, et teid nii palju osales. Raamatu panen ma posti aga KEIUle (kommentaar: “Seitse! Ja kui 7.11 möödas ja ma raamatut ei võitnud, kraabin ona sendid kokku ja ostan ise. Sa teed sellele paremat reklaami kui viimane LP, muide. Austet autor peaks sinu oma raamatule PRi tegema palkama!”). PALJU ÕNNE SULLE! Kirjuta mulle palun FB postkasti.  

 

Leave a Reply