Kui purju ei teeks, siis ei võtaks tilkagi

Ma ei tea, kas see postitus on ka äkki selline silmakirjalik, et ise kirjutan pidevalt, kuidas ma veini joon ja tundub lausa, et nii palju, et iga kord kui ma saan kokku oma emaga, hoiab ta peast kinni, ohkab ja palub, et ma ei kirjutaks nii palju veinitamisest, sest muidu inimesed arvavad, et ma muud ei teegi, no et pole enam veinisõber, vaid joodik. Ja nüüd siis manitsema, et raffas, ärge jooge. Oh seda silmakirjalikkuse tippu, eksju!

Aga ei. Ei ole. Mina ei istu purjus peaga autorooli. Kahjuks hommikusi uudiseid kuulates tundub, et see on uus trend, mida kõik autolubadega inimesed järgima peaksid. Eile uudiseid kuulates, suvalisel neljapäeval, tabati 36 alkoholijoobes juhti. 36! Ja kui tabati selline hulk, siis kui palju on neid, keda ei tabatud. Ma saan aru, et inimesed on hulluks läinud, valivad ja kaitsevad EKREt ja joovad nii nagu homset päeva ei tuleks, aga püha issand jumal, jooge siis kodus, mitte ärge ronige autorooli. Kust tuleb inimesel mõtlemine, et olen küll kaks pudelit Stolichnayat sisse joonud, aga tundub, et saaksin rooli keeramisega hakkama küll või et ah pole hullu, mul ju siiasamasse lähedale vaja sõita.

Me sõitsime komapäeva varahommikul Varnjast tagasi. Teate, eelmisel õhtul oleks ka tahtnud koduõlle ja veini saatel tiba kauem üleval tiksuda, aga iga mõtlev inimene saab aru, et kui hommikul on vaja sõitma hakata, siis ei joo hommikuni ja ei istu rooli. Kas see ei peaks olema selline vaikimisi ellusuhtumine?  Ma üldjuhul väldin Tartu-Tallinn maanteed, see kolmapäev tuletas mulle meelde, miks. Te ei kujuta ette kui palju napikaid möödasõite tehti, te ei kujuta ette, mitu korda vastutulevad autod reaalselt pidid pidurdama ja tee äärde tõmbama, et vältida lauskokkupõrget. Pooled juhid tundusidki oma sõidustiili poolest purjus olema. Kuulates uudiseid, siis suure tõenäosusega olidki, sest selle eelnes ju vaba päev, mis suure osa eestlaste jaoks tundub tähendavat päev-mil-peab-end-nui-neljaks-pildituks-jooma.

Inimesed, võtke mõistus pähe.* Jooge, jooge pildituks või alkoholimürigitusega haiglasse või jumala eest jooge end või surnuks, aga ärge istuge rooli, et keegi teine surnuks sõita. Kas see üks ülearune pits/klaas/pudel on nii oluline? Olulisem kui ülejäänud elu?

Alloleval pildil võiks ilmselgelt nende uudiste valguses Poola lipu asendada Eesti lipuga.

69d7c08a45451a903f6b9518f991e584.jpg

*suht mõttetu postitus tegelt, sest no vaevalt mu blogi massilistes mastaapides roolijoodikuid loeb. Aga ok, tegelikult on mu postituse mõte mure. Mure, et ükskõik kui korralikult ise liigelda, siis meie ümber on liiga palju ajudeta imbetsille. Neid, kes ilmselgelt on oma ajud ära joonud. Muide, notsofunfact, kas te teadsite, et odekolonni asemel joovad inimesed nüüd ka süütevedelikku?

4 thoughts on “Kui purju ei teeks, siis ei võtaks tilkagi

  1. Eile jõin pokaali proseccot ja tund hiljem rooli. Paar nädalat tagasi sõbrannaga aperativol ja pärast mõlemad rooli. Neid õhtusööke, mil 1/4l veini saab joodud (ning tihti ka 1/2l) ei jõua kokku lugedagi ja pärast rooli. Mis must Eestis saab? Kuidas ümber harjuda?

    • Kuule, klaas veini ja tund pole mingi purjuspai rooli istumine. Mu meelest see 0,1 vms see lubatud promill on paljudes muudes riikides, on täiesti normaalne. Aga need vennad meil siin pole klaasveinitajad ikka enamuses ma kipun arvama.

Leave a Reply