Lollid libedaga liikluses

Mõnikord ma tõesti mõtlen, et osadel juhtidel ei tohiks üldse lube olla või on nad load endale ostnud.  Et päris aus olla, siis ka mina kipun kihutama, aga ma oskan end taltsutada ja reeglitest kinni pidada.   Liiklusoludega oskan ka arvestada ning suudan ka adekvaatselt mõelda, et talvised teeolud ja pidurdamise teekond ja lumevaalud ja kõik muud jutud.

Päevast päeva panevad mind aga imestama idioodid, kes talvega üldse ei arvesta. Mulle on maanteel viimase nädala jooksul kolm korda ette keeratud, arvestamata sellega, et ma ei pruugi pidama saada, sest effing libe on. Eriliselt marru ajavad mind aga need idioodid, kellel kiire on. Sõitsin nädalavahetusel koju. Reaalselt oli lumetorm ja nähtavus nullilähedane, lisaks olid maanteel veel vaalud ja eeldada võis, et lume all ka jää. Kõik olid hoo maha võtnud, aga minu ees liikuv auto liikus liiga aeglaselt, nii et otsustasin temast õigel hetkel mööduda. Ma ei suuda mõista neid inimesi, kes siis kiirust lisavad kui keegi neist mööda sõidab. Igatahes tagasi ma esimesse ritta ei saanud, sest üle 80 km/h tunnis ma tollel hetkel liikuda ei julgenud. Jäin teise ritta. Muidu võiks öelda, et koperdama, aga no pekki, ei ütle, sest teeolud… Ja siis on mu taga mingi auto, kes peab tuledega vilgutama, sest ma olen tal jalus. Tõesti? Mida sa vilgutad? Arvad, et lisan kiirust hoolimata asjaolust, et ma ei näe rohkem kui paar meetrit oma nina ette?

Mina oma eluga riskima ei hakanud ja sõitsin nii kiiresti nagu teeolud lubasid, aga minu kõrval oli idioot, kel oli nüüd ka vaja sõita sama kiirusega nagu mina, ja minu taga oli närviline idioot, kes muudkui vilgutas tuledega. Lõpuks  tuli puhtam teelõik ja sain tagasi esimesse ritta, aga no palun tehke mulle selgeks, kust need paganama jobud tulevad, kel kehva nähtavuse ja libeda teega nii kiire on. Kuhu neil kiire on? Surnuaeda? Kurat noh, sellised autojuhid ajavad mind jumalast marru.

6 thoughts on “Lollid libedaga liikluses

 1. No kui aeglaselt see esimese rea auto siis sõitis,et mööda pidid sõitma? Kui mööda sõita ei saa,siis suun sisse ,võtad vähe aeglasemaks ja tagasi esimesse ritta,mitte ei sõida teisega kõrvuti? Kahjuks selliseid idioote on piisavalt,kelle “eneseuhkus” ei luba möödasõite ja alles siis tempot tõstavad,kui keegi mööda hakkab minema. Minul viimane selline tore olukord oli maanteega liikudes. Tavaliselt rekkad ja niisama mõistlikud autojuhid tõmbavad teise ritta,kui näevad ees kedagi maanteega liikumas,aga seekord üks tore rekkajuht lihtsalt keeldus (teine rida oli vaba) ja surus mind peaaegu kraavi. Mu autol on jama,et kiirendus vahel jamab ja ei saanud ka rohkem kiirendada (sõitsin 80-ga). Ülihaigeid juhte on liikluses palju,kes oma poindi “tõestamiseks” ei karda ka õnnetusi põhjustada. Mina olen siiani plekinõlkimis vältinud,sest koguaeg sisendan endale,et oota teistel juhtidelt kõige hullemat. Siiani töötab.

   • To Eeps : Kui juba sellise kirjavea tõttu teksti mõttest aru ei saa,siis ei oska küll aidata. Tead mul ei ole eestikeel enam ammu tarbekeel ja ei ole seda ka telefonile,selle tõttu need vead juhtuvadki. Vabandan,kui see teid nii häiris. Otsi abi.

   • Mul tekkis lugedes sama küsimus, mis Eeps’il – see väljend esines kommentaaris kaks korda, ei häirinud kuidagi otseselt, sain aru, et autocorrect vms, suures plaanis oli mõte ka arusaadav aga küsimärk jäi siiski. /maanteemuhk oleks muidu mu esimene pakkumine 🙂

    Teine ja tegelikult tõsisem küsimus on, miks lihtsale küsimusele lihtsalt vastamise asemel on vaja niimoodi nähvata.

 2. No ma ei tea, mida tähendab samas lauses “kipun kihutama” ja “oskan reeglitest kinni pidada” see ju tähendab, et 70 alas 70ga ja 90 alas 90nega ja pole ju vaja kellegist mööda “kihutada”, kui kõigil samasugune teeolu ja ilm 🤷🏼‍♀️

  • Kuule, mida sa norid? Kui keegi sõidab ees 60ga ja ma tema taga peaksin veelgi aeglasemini sõitma, et mitte tagumikus istuda ohtlikult, siis ma sõidan mööda kui selleks võimalus tuleb. J

Leave a Reply