Ma ei ole turist, ma elan siin

Tühjendasin oma kaamerat ja avastasin, et seal oli 877 pilti, mida ma veel ei olnud arvutisse tõmmanud. Pildid Tallinna vanalinna jõuluturult seal hulgas, mul ei olnud need enam meeleski. Ida kutsuti ühele pildistamisele* ja nii sai ka ikka jõuluturg ära vaadatud. Jõulud ammu läbi, jõuluturg unustatud ja ega need minu pildidki mingid erilist kunstilist lisaväärtust siia blogisse ei anna – ma ikka ei ole viitsinud oma kaamerat kasutama õppida – aga ma siiski panen nad siia üles. Mitte selleks, et vaadake, me käime ja teeme, pigem selle pärast, et ükskõik kui kehvad fotod, Tallinna vanalinn on jõulude ajal täielik muinasjutumaa. See mõnus emotsioon, tuled, laternad, küünlad, kuusk, turistide siblimine ja Raeapteegi otsimine, pidev selle asemel Rae Antiigi pildistamine, karussellid, müügipunktid…Ühesõnaga kogu see melu. Hinnatase muidugi välja arvata. Aga muidu olekski liiga täiuslik.

dsc02866dsc02864dsc02874dsc02884dsc02892dsc02897dsc02887dsc02875

*igaks sajaks juhuks mainin siis ära, et nendele pildistamistele ma ei sunni Idat minema. Kui kutsutakse, siis alati küsin Idalt kõige pealt, kas ta tahab minna. Kusjuures mõnikord ta meenutab väikest diivat, kes ütleb, et ma olen vaid siis nõus kui see või too pildistab. Natuke vanemaks saab, ütleb meile “don’t wake up for less than $10,000 a day“?

Leave a Reply