Kolm fotot ütleb rohkem kui sada sõna

Te olete mu blogi lugenud aastaid eksju? Te olete ka aru saanud, et ma pean end üsna ensekindlaks ja ilusaks? Te olete lugenud kommentaare, kuidas ma näen välja vanem kui teie 65-aastane vanaema? Ma olen vist natuke pimeduses elanud, sest alles NÜÜD saan ma aru, milline ma varem olin. Ma näitasin USA-s olles koostööparterile oma enne/pärast pilte. Mu otsene ülemus küsis, millest me räägime. Näitasin talle ka pilte ja ta pidi toolilt maha kukkuma. “Mis asi see on?” küsis ta šokeeritult.  “See on “asi”, mille te tööle võtsite,” vastasin ma.

Te ei saa aru, millest ma räägin? Palun! Üks pilti räägib ilmselt rohkem kui sada sõna. Mul on teile kolm fotot ja üks sõna –  MedemisNäete erinevust?

47089544_2202872506596611_5147889325005864960_n46915722_2202872499929945_6351776277346648064_n49671254_2221103114773550_5173187962279559168_n

Nüüd algab operatsioon “Hambad”. Ma ei ole pime. Ma tean, et mu hambad on kohutavad, aga kuna Nordicus läheks mu soovitud raviplaan 9000 eurot maksma ja ma  ei saa järelmaksu vanade jamade pärast, pean ma otsima teise lahenduse.

 

33 thoughts on “Kolm fotot ütleb rohkem kui sada sõna

 1. Eveliis, hammastega soovitan minna Lasnamäele ABC Denti, neil pole järelmaksu, aga saavad teha nt arve mitmes osas jne. Väga hea süsteem. Sullis makstes saad igakord mingi %soodukat ka. Samuti saab teha ettemaks-kui nt mingi summa tekib, paned nö kohe ootele. Tasemel töö samuti. Abikaasa just lõpetas seal terve suu remondi, üle 2a kestis (implantaadi, breketid, uus kroon, mõned laminaadid), nüüd on milliondollarsmile, isegi valgendus tehti lõppu 😎

  • Natuke oli küll. Alguses oli kerge valu ja ei kannatanud valgust ega arvutit üldse. Peale seda oli selline kiskuv tunne, justkui oleks silmalaugu liiga vähe. mis ongi ju tõsi:D

 2. Kui hambaid hakkad tegema,siis soovitan ka läbi käia Enari Pajula Hambaravist.Paldiski mnt 25.Ma olen seal oma suu korda teinud.Ta on väga,väga huvitatud,et saaksid parima ja korraliku töö.Võin öelda,et mitte keegi ei saa aru,et mul üldse proteesid ja kroonid suus on.Hammaste kuju ja värv-kõik ideaalne.Ta pani ka kaks implantaatii,kroonid,proteesid(MUL ON VAID 8 OMA HAMMAST)Maksta saab ka jupi kaupa ja haigekassa kehtib samuti,Ja muidugi parandab ta kõik hambad ise.

 3. Sa olid muidu ka ilus inimene mu arvates, aga kui pilte vaadata siis enne nagu hästi väsinud ilmega.

  Tulemus ikka megakena!

  • Kusjuures ma ise ei näinud ennast väsinuna, ses m’ttes et ma ei saanud üldse aru nendest “sa oled nii väsinud” kommentaaridest, sest ma ei TUNDNUD ennast väsinuna, vaid noore ja aktiivsena. aga nüüd saan aru, mida selle all võidi mõelda. Mitte minu olekut, vaid seda, et need samad silmalaud muutsidki mind väsinuks:D

 4. Väga tubli oled et hambad korda lased teha ! Tean omast käest et kogu see protsess ei ole kerge ja kindlasti mitte odav.Aga see on lifechanging moment ,usu ! See on kõik seda väärt .Varsti näeme ainult naeratavaid pilte siin blogis 🤗
  Mid puutub enne ja pärast piltidesse siis laod on tõesti väga ilusad aga no samas kui ma vórdlen ennast ilma meigita ja meigituna siis vahe on väga suur ,olgugi et pole end kunagi korrigeerinud .
  Mina ootan igastahes väga nüüd postitusi ,kus kirjeldad teekonda uute hammasteni.See on lihtsalt imeline mida ortopeedid tänapäeval suudavad ja ehk motiveerib see teisigi . Ise otsisin endast ”vanade hammastega” pilti , et sulle ”motiveerimiseks” saata aga paraku ei leidnud mitte ühtegi korralikku pilti tuhandete piltide seast ,traagiline aga ma vist tõesti olin suu kinni pea pool oma elust 🙁

 5. “Ma näitasin USA-s olles koostööparterile oma enne/pärast pilte. Mu otsene ülemus küsis, millest me räägime. Näitasin talle ka pilte ja ta pidi toolilt maha kukkuma. “Mis asi see on?” küsis ta šokeeritult. “See on “asi”, mille te tööle võtsite,” vastasin ma.”
  Kas ülemus võttis su näo tööle? 😀
  Ma saan aru küll, mida sa mõtlesid… Ja loomulikult on nüüd silmad kenamad, aga see ka ei ole eluterve suhtumine, et kui midagi opereeritakse ilusamaks, siis tuleb tingimata jätta mulje, kui jube ikkagi varem “asi” oli…….

  Enne-pärast-fotod võiks ka olla “ausad”. 🙂 Enne-fotodel on inimesed alati ilma meigita, mornid, ei naerata, kehv valgus jne… Ja pärast-fotodel on kõik rõõmsad ja meigitud.
  Pane parem kõrvuti üks ilus enne operatsiooni tehtud pilt (kindlasti on sul mõni selline, kus nägu kenasti näha) ja üks ilus pärast operatsiooni tehtud pilt.

  • Enne operatsiooni pilt on päisepilt. Täpselt sama “varustusega” on viimane pilt, seega koik ju aus? Hetk enne oppi tehtud pilt on suvakas klõps, lihtsalt tahtsin teha hästi lähedalt just laugudest pilti. Muu pole üldse oluline:)

   Minu eesmärk ei ole näidata kui jube asi enne oli, vaid näidata et ma ei läinud suvalisest edevusest seda proseduuri tegema. Olen ausalt öelnud, et ma ei ole end koledaks pidanud ka varasemalt, vigadest hoolimata, aga kui tulemus nuud käes, siis mõtlen küll jah pilte vaadates, et kas oligi nii jube😂

  • Mul on ettepoole kaldu esihambad ja igemenaeratus. 20 aastat tagasi olid mul breketid ja sain hambad sirgu kenasti, nuud tagasi vajunud ning plaanisin laminaadid panna. Hind ehmatas, uuel aastal uurin paarist teisest kohast ka.

 6. Väga ilus tulemus ja su op oli igal juhul õigustatud. Võib kõlada natuke naljakalt aga mu vanaema tegi sama 80+ vanuses ja loomulikult mitte edevusest 🙂 – tal olid laud hakanud nägemist häirima ja mulle tundub, et kui juba nii noorena selline seis, siis kriipsuke veel ja oleksid niikuinii pidanud selle sammu ette võtma.

 7. Ilukirurgipoolt tõesti hea töö. Tulemus näeb välja väga kena, arm vaevu nähtav. Mind hakkas huvitama, miks su nahk nii kiiresti on vananenud. See on toimunud kiiremas tempos kui vanus lubaks. Muidugi võib põhjus olla geneetiline, kuigi ema ja õe piltide põhjal seda ei eeldaks. Võib olla on see isapoolsest suguvõsast. Päevitamine? Suitsetamine?

  • Ma ei oska vastata, ma ise ei ole kunagi oma naha “kiiremat vananemist” tähele pannud. Silmad on geneetiline isa poolt. Noorena suitsetasin, vbla see on mojutanud, paevitasin noorena PALJU. Samas mu ema on meisterpäevitaja😂

   • Minu ema nahk on näiteks tohutult kiirelt vananenud. Vaatan fotodelt, et 30ndates nägi ta ikka palju-palju vanem välja oma tegelikust vanusest. Aga tema sugusvõsas ongi nii. Minul on õnneks isapoolse perekonna geenid. Kuigi teen suitsu. Samas päikest olen varasest teismeeast nagu tuld vältinud. Olen 35 ja rohkem kui pooltel kordadel pean sigarette ostes dokumenti näitama. Üsna tüütu tegelikult. Isa nägi veel 70ndates nooruslik välja ja juuksed hakkasid halliks minema 60ndates, emal läksid vist juba 20ndate lõpus natuke.

 8. Huvitav, minu jaoks sul tõelist igemenaeratust ei ole. Kuigi seda võib edukalt ka varjata. Kuid ikkagi, pigem mitte. Päris ideaalne (hambaarsti mõistes) vist mitte aga no sellisel juhul on minul ka siis igemenaeratus. Need ideaalinormid ortodontias on natuke liiga kitsastes piirides.

 9. Ortodonti pidasin meeles jah ,tänud parandamast 👍🙂
  Selline küsimus veel et kas laugude korrigeerimine on protsess mida peab kordama teatud aastate pärast või on tulemus ”igavene” ?

 10. Pingback: Mis sul siis varem viga oli? – estonianwithabackpack

Leave a Reply