Mul on inimeste pärast häbi!

Murelik isa, kes oli oma lapse kuuenda klassi ühiskonnaõpetuse õpikut sirvinud, avastas, et õpik kujutab perekonnana ka kahte samasoolist lapsevanemat. Ta tõstatab vallaelanike lehel küsimuse: miks sellisel kujul perekonda kujutatakse? (ÕHTULEHT)

Mul on selliste murelike isade pärast häbi. Ma ei mõista lapsevanemaid. Viieaastane peab õppima, et elu on tihti ebaõiglane, aga kuuenda klassi laps ei tohi teada saada, et aastal 2018. on igasuguseid perekonnamudeleid? Tulge oma urust välja palun. Saage aru, et me elame muutuvas ühiskonnas. Ma reaalselt ei mõista inimesi, kes rõhutavad kui väär on perekond, mis koosneb kahest samasoolisest lapsevanemast? Kui need kaks samasoolist pakuvad lapsele armastust, hellust ja hoolt? “Aga see on ju rõve, mida nad magamistoas teevad?” kuulen ma tihti argumendi samasooliste vastu. Halleluuja! Esiteks uskuge mind, paljud heterod võivad palju rõvedamaid asju teha oma magamistoa uste taga. Teiseks – see, mis toimub vanemate magamistoas ei mõjuta nende lapsevanemaks olemise omadusi.

Mul on piinlik lugeda kommentaare.

Ma ei saa aru kuidas me oleme jõudnud nii kaugele, et see vaimne hälvarlus on normaalne ja selle mittedolereerimine on juba tabu. Nutma ajab see, et me ei saa oma lapsi kasvatada teadlikuses ja õpetuses, et tegu on psüholoogilise hälbega kui kaks omasoolist üritavad perekonda mängida, see ei ole ega saa olema perekond!

perverssus ei ole erinevus vaid rõve valik

Selline “õpik” ei tohiks kusagil koolides olla õppevahendiks.Kui keegi räägib,et vot Rootsist tuleks eeskuju võtta,siis ma leian,et mingil juhul ei tohi seda teha.Erinevus ei rikasta!

SUNDRAVILE need õpiku koostajad!

Täiesti haiged inimesed oma homopropagandaga!

Lapsed ei ole ju ometi rumalad, miks nendele siis valetada, et sellist perekonnamudelit ei eksisteeri? “Aga kuidas siis lapsele seletada, kust ta tuli, kui teda kasvatavad kaks samasoolist?” on teine argument, mida ma tihti kuulen. Ema, anna padruneid, tahaks ma vaid öelda! Ja siis vanemad imestavad, kust tulevad koolikiusajad? Sellistest perekondadest, kes kõiki, kes ei vasta “ühiskondlikele normidele” hälvikuteks ja haigeteks inimesteks nimetavad.

12 thoughts on “Mul on inimeste pärast häbi!

  1. Aga järsku on pildil kujutatud hoopis perekondi, mis koosnevad liikmetest laps-ema-vanaema ja hoopiski laps-isa-onu ;). Ma ei saa ka aru inimestest, kellel sellist pilti vaadates mõtted kohe seksile suunduvad… Aga noh, suur osa/mingi osa inimkonnast ehk mõtlebki esimese asjana teise täiskasvanu inimesega (või paari, abielupaariga) kohtudes, et ei tea, kuidas tal (neil) need asjad seal magamistoas käivad… kas on nii?

    • Hea tähelepanek. Miks on seal kohe omasoolised ja miks mitte näited, mis sina välja tõid. Selliseid peremudeleid on küll ja veel. Huvitav kui üksikema elab koos oma ema ja lapsega, ka siis kasvan ka laps “piiratud vaadetega” perekonnas nagu Kiira kommenteeris?

  2. Eveliis, ei tasu nüüd kõike ka valimatult ja vaieldamatult ühte patta panna. Kiusamisel on ikka hästi palju teisi põhjuseid. Ja perekondadest, kus on piiratud vaated, kasvavad tihti hoopis teiste probleemidega inimesed.

  3. Ma pole kindel, kas Sa minust aru said. Piiratud vaated esinevad siis, kui neid inimesi, kes nn. ühiskondlikele normidele ei vasta, hälvikuteks peetakse.
    Ma mõtlen, et kui Sa blogis intrigeerivatest teemadest kirjutad ja ma Sinu last ja kassi ei puutu, võime me ju rahulikult erinevaid mõtteid avaldada ja vahetada.

    • Jaa, muidugi võime. Erinevad mõtted ja arvamused on väga oodatud. Mõnikord panevad need arvamused mind ümbergi mõtlema ja nägema asju teise nurga alt.
      Ma sain aru, et sa pidasid “piiratud vaatega” peredeks omasooliste peresid. Sorry, täiesti minu viga.
      Ka lapse teemal olen ma palju saanud head nõu, nii et ma ei ütle ka selleteemalistest aruteludest ära. Siin ei saa ma vaid lubada, et erapooletu olla saaksin. Ikka on ju minu laps see kõige kõige kõigem 😍

  4. Õpiku mõtet ei tasu väänata. Võib autoritelt muidugi küsida. Aga tänapäevases maailmas, ma kujutan ette, on eesmärk siiski uusi ja “moodsaid” peremudeleid tutvustada, mitte ema, lapse ja vanaema suhteid presenteerida. See, mis kellegi magamistoas toimub, pole üldse oluline. Ei tasu omasooliste suhet vaid seksile redutseerida.

    • Eks see oligi pigem huumoriga kirjutatud kommentaar. On arusaadav, mida taheti tutvustada. Minu jaoks on see väga okei, sest just nimelt nende suhet ei tasu vaid seksile redutseerida.

    • Nali jah, aga mind pigem häirikski selle teksti + pildi juures see, et on kasutatud mõistet “traditisiooniline perekond” ja sellega esitatud tuumperekonna (nuclear family) definitsiooni, mis on ainult üks perekonna mõisteist = vanemad + lapsed. “Traditisooniline” pere on pigem leibkonna mõistega seotud = ühel elamispinnal elavad inimesed, kes seetõttu ühiselt majandavad (või siis see poliitiline kasutusviis EKRE poolt). Lisaks võib perekond olla ka eraldi elavad inimesed, üks väga keeruline kombinatsioon sugulastest ja ka mittesugulastest, kes omavahel mingis ise defineeritud majanduslik-emotsionaalses seoses. Ma arvan, et nii defineerides oleksid lapsed saanud pigem ühe tolerantse pildi perekonnast…

  5. Aamen! 🙌 Pole kunagi aru saanud inimestest, kes omasoo armastajaid hälvikuteks peavad. Metsa minge oma traditsioonilise perekonna mudeliga. Ammu oleks aeg kivi alt välja tulla ja vaadata mis toimub meil aastal 2018. Mõni geide paar on igati parem perekond, kui meie “traditsiooniline” perekond. Olen samal arvamusel, et just sellise suhtumisega peredest tulevad ka kiusajad. Rootsis on õnneks see suhtumine teine, kui Eestis. Väga normaalne on siin elada, hea meelega kasvatan tulevikus oma lapsed just siin üles!

    Päikest!

  6. Pingback: Haiged piidrid ja mei armas valitsus veel soosib ka iga sugu erinevaid “sugu veidrikuid” – estonianwithabackpack

Leave a Reply