Sellest hoolimata soovin teile edu töökoha otsingutel

Kui ma kusagil olen kokku puutunud Murphy seadusega, siis on see töökoha ja tööpakkumistega seoses. On olnud perioode, kus ma OTSIN tööd ja saan n+1 vastust, mis lõppevad lausega “sellest hoolimata soovin teile edu töökoha otsingutel”. Jumalast närvi ajab eksju. Mis mõttes te ei kutsu mind kohale, ei oota mind punane vaip lahti rullitult, kas te ei tea kui hea töötaja ma olen? Enesehinnang hakkas kõikuma ja hakkasin mõtlema, et mis – kas ma olengi ebaadekvaatselt kõrge enesehinnanguga nagu üks vana hea klassik on öelnud.

Ühtäkki täiesti kogemata ILMA OTSIMATA satub vaatevälja üks töökoht, mis kõnetab. Kandideerin, saan tööle. Ja SIIS hakkavad tööpakkumised. Kutsed vestlustele. Üks neist pakkumistst oli üsna ahvatlev. Vastasin, et teate, hetkel paneks mind töökoha vahetuse peale mõtlema vaid väga korralik motivatsioonipakett ja usun, et on teisi kandidaate, kes on väiksemate nõudmistega. Sain vastuse ka. Küsimusega, et mis need nõudmised siis on. Kuigi ma teadsin, et ma ei kavatse töökohta vahetada vastasin. Ja sain jälle vastuse. Kõik on läbiräägitav.

Tundsin end ühelt poolt kehvasti, et kohe ei vastanud, et ei ole tegelikult pakkumisest huvitatud, teiselt poolt aga paitas see vestlus ego. Aegajalt on seda ka vaja. Siiski sain ma selle meeldiva vestluse lõpetada lausega “sellest hoolimata soovin teile edu õige kandidaadi leidmisel.”

5 thoughts on “Sellest hoolimata soovin teile edu töökoha otsingutel

  1. Murphy möllab päriselt. Kunagi oli omal selline seis, et kuust kuusse sain äraütlevaid vastuseid ja kui siis üks jaa tuli, tuli neid 5 tk. veel… Jube keeruline oli…

  2. Ma kirjutan enda kogemuse teisest küljest (ja olen ise ka kandideerinud kunagi ja sada korda saanud ei-d).

    Me otsisime osakonnajuhti, helistasime ja siis saatsime e-maili neile, kes siis tööd ei otsinud, aga cv oli avalik. Meelega pakkusime neile, kes olid seni justkui 1 positsioon all-pool (nt superviisor, suurkliendihaldur), meelega otsisime 35+. Meelega ei maininud, et tegu on superkohaga, väga hea palk, meie ühe suurima osakonna juhtimisega. Enamus ei vastanud meile pärast uuesti, kellele helistasime ja emaili saatsime. Arvasid, et tegu on ikkagi mingi müükari tööga.. tegelikult .. oleksid saanud võimaluse päriselt heale kohale kandideerida. Inimesed juba telefonis kahtlesid, et ei saa olla võimalik, et me pakume neile sellist kohta, et keegi helistab ja kandikul pakub..

    loodan, et kui keegi loeb mu kommentaari, siis järgmine kord vähemasti kaalub..vahel võib elu sulle ise tuua präänikud kätte 🙂

    • ps me tegimegi seda sellepärast, et alguses ei tahtnud avalikku töökuulutust panna, sest siis saadad 100 ei-d välja ja paljud pettuvad (ja ise oleme me ju neid ei-sid sada korda saanud ja tead, kui halb tunne see on), aga siis lõpuks ikkagi korraldasime konkurssi ja valisime 55+ 🙂 (ise olen alla 30…)

Leave a Reply