Telefonimäng

Helistan Norra Maksuametisse.

“Sul on nüüd kuus valikut,” saan vastuse, “vajuta 1 kui oled töötaja, vajuta 2 kui oled tööandja, vajuta 3 kui oled sportlane, vajuta 4 kui tahad raporteerida, vajuta 5 kui tahad kompetentset nõu, vajuta 6 kui sul on muid küsimusi.”  Muidugi ei ole valikud nii lühikesed, vaid seda seletatakse tammsaarelike lausetega. Kolmanda valiku juures olen ma järje kaotanud. “Kui tahad uuesti valikut kuulda, vali tärn.”

Valin tärn ja kuulan viieminutilise valikuloendi uuesti ära. Valin 4.

“Kõik meie töötajad on hetkel hõivatud, teid teenindab kaks teenindajat, oled järjekorras 97304983. Sel ajal kui ootad jagame sulle kasulikku infot,” tuleb vastus.

“Oled jõudnud maksude osakond, kui tahad, et helistame sulle tagasi vajuta 1, kui tahad vastust maksude kohta vali 2, kui tahad vastust tööaja kohta vali 3, kui tahad….” Mul läks meelest ära, mida ma tahtsin. “Kui tahad valikut uuesti kuulda, vali kuus.”

Valin 6.  Valesti vajutasin. Jõudsin tagasi PEAmenüüsse, kus mul oli kuus valikut.

“Sul on nüüd kuus valikut,” saan vastuse, “vajuta 1 kui oled töötaja, vajuta 2 kui oled tööandja, vajuta 3 kui oled sportlane, vajuta 4 kui tahad raporteerida, vajuta 5 kui tahad kompetentset nõu, vajuta 6 kui sul on muid küsimusi.”

Peale mõningast telefonimängu saan inimesega suhelda. Räägin mure ära. “Oi, aga selles küsimus aitab sind teine amet, ma suunan sind.”

Suunamise asemel katkeb kõne. Tahan sama tädiga uuetsi rääkida, et ta mind õige inimeseni suunaks. Alustan otsast. “Sul on nüüd kuus valikut,” saan vastuse, “vajuta 1 kui oled töötaja, vajuta 2 kui oled tööandja, vajuta 3 kui oled sportlane, vajuta 4 kui tahad raporteerida, vajuta 5 kui tahad kompetentset nõu, vajuta 6 kui sul on muid küsimusi.”

 

4 thoughts on “Telefonimäng

Leave a Reply