Ida arvustab Eesti Laul 2018 laule

Olime täna Idaga kodused ja väikene muusikahuviline nõudis telekast igasugu oma lemmiklaule. Lõpuks panin lihtsalt mingi suvalise muusika taustaks käima, tuli kõike Liis Lemsalust Trafficuni. Ühel hetkel tuli “Raju reede”, mille peale Ida vaatas mulle otsa ja ütles, et see lugu ei ole üldse hea, et pangu ma midagi muud. Veidike üllatav, ma olin üsna kindel, et selline laul talle just meeldib, sest noh…mingi müstiline Apple Pen Pineapple või jumal teab mis see oli talle meeldis. Aga ok. Panime siis Eesti Laul 2018 käima. Muusikakriitik avaldas arvamust.

Indrek Ventmann “Tempel” – “Mulle ei meeldi see laul,” ütles Ida  enne kui laul käima läks. Kui laulu ära oli kuulanud, pidin ma seda KOLM KORDA uuest käima panema, sest “nii hea lugu on”.  “Siin on minu rahu, siin on minu rahu,” ümises ta edasi kui järgmise laulu peale panin.

Karl-Kristjan & Karl Killing (ft. WATEVA) “Young” – “Pane ära, ma ei taha seda laulu!” ütleb Ida. Proovin teda veel laulu kuulama panna, aga ei…Kümme sekundit ja pidin “Templi” laulu tagasi panema.

Elina Nechayeva “La Forza”  –  “Kuidas sulle see lugu meeldib?” küsin. “Hästi meeldib,” vastab Ida. “Oiiiiii, kui ilus kleit!” hõiskab ta järgmisel hetkel ja ümiseb ikka “siin on minu rahu, siin on minu tempel”.

Nika “Knock Knock” – “Ei, see mulle ei meeldi. Sellepärast, et ei meeldi.” Läheme edasi. Või tagasi. Ja kuulame viiendat korda “Tempel” laulu.

Iiris & Agoh “Drop that boogie” – Kui ikka Chipmunk laulab, siis lapsele meeldib. Samas lemmik ilmselt ei ole, “kiisud taga meeldivad rohkem”.

Frankie Animal “(Can’t Keep Calling) Misty” –   lubati lõpuni kuulata, järelikult sobis. Laulu lõpuks ümiseb Ida kaasa. No siis ilmselt oli sobilik laul.

Vaje “Laura (Walk with me)” –  “See on tobe laul, ma ei taha seda.” (mulle endale on kusjuures see lugu täitsa meeldima hakanud, aga kõrgemalt tuleb käsk see ära panna, sest “see on tobe”.

Etnopatsy “Külm” –  “Hella, hella, hella, hooooo, laulab Ida kaasa. Tundub, et etno läheb meie majas peale veel kellelegi peale minu. Peab tunnistama, et “hella hella” jääb mul ka pähe kummitama.

Siinkohal jääb meie arvustus pooleli. Ma annan alla ja panen kuuendat korda “Templi” käima. Ilmselgelt on Ida selleaastane lemmik selgunud. Kahju, et see laul edasi ei saanud.

8 thoughts on “Ida arvustab Eesti Laul 2018 laule

  1. Ma üritasin enda 2-aastasele ka Eesti Laulu lugusid lasta. Natuke kuulas, siis vaatas mulle solvunult otsa: “See ei ole Rammstein. Tahan Rammsteini!”

  2. Pingback: Meie pere suurimad muusikakriitikud ehk lapsed hindavad Eesti Laulu finaallugusid

Leave a Reply