Tasuta raha. Jälle.

Mulle meeldib, kuidas igal aastal inimesed tuludeklaratsiooni esitamise paiku rõõmustavad tasuta raha üle, mis neile sülle kukub. Sotsiaalmeedia on täis rõõmukilkeid kui raha käes ja pahameelt kui raha tagastust tuleb rohkem kui kolm päeva oodata. Suur osa inimestest jookseb seda süllekukkunud õnne kohe poodidesse kulutama. Iga-aastane traditsioon. Enam ei üllata ka tegelikult.

Küll aga on mind üllatanud viimasel ajal inimeste next level naiivsus tasuta raha kohta. Mulle on siit sealt blogidest silma jäänud mingi üleskutse liituda Bonuswayga. Ehk siis mida rohkem netis ostmisega kulutad, seda rohkem boonusraha kogud. Puhas tasuta raha noh. Keegi rõõmustas, et appikene, mul on juba 25 eurot kogunenud, ma lähen nüüd ostlema, siis koguneb raha jälle juurde. No ja ikka, et liituge teie ka selle programmiga, siis teenin ma veel rohkem tasuta raha juurde.

Ma ei saa aru, kuidas inimesed nii naiivsed on. Kuidas nad ei saa aru, et  selline ostlemise pealt kogunev lisaraha ei ole mingi säästmine ega taevast kaela sadav manna.

 

5 thoughts on “Tasuta raha. Jälle.

  1. No tuludeklari “tasuta rahast” saan veidi aru. See ongi nagu lisasissetulek ja paljudes peredes võimalus korra aastas midagi suuremat või erilist lubada. Aga paaniline netipanga refreshimine esimesel tagastuse päeval ja kibekiire deklari tegemine, et raha esimeste seal kätte saada. Vot see jääb mulle mõistmatuks. Et mis siis juhtub kui see lisaraha jõuab hoopis teisel või kolmandal päeval… Aga eks inimeste loogikad ja tarbimismustrid on erinevad.

  2. Ma palusin eelmisel töökohal tulumaksuvaba miinimumi mitte arvestada, et siis kevadel ilusam summa tagasi saada, mille ma siis oma säästu/reisikontole lasin kanda. Hea säästmismeetod, mis minu jaoks hästi toimis.

Leave a Reply