Kuidas lennujaamas ära tunda Türgist tulnud eestlane?

Mõni aeg tagasi kui ma jälle läbi Poola Norrast tagasi tulin, tulid selle lennuga tagasi ka puhkusereisilt naasnud eestlased. Kes Türgist, kes Dubaist, võimalik, et kusagilt soojalt maalt veel, aga see polegi tähtis. Neil kõigil oli üks ühine näitaja.

Juba enne kui ma eesti keelt kuulsin, ma teadsin, et need peavad olema eestlased. Ei ole teist rahvust, peale venelase ehk, kes niimoodi silma torkaks.

9 thoughts on “Kuidas lennujaamas ära tunda Türgist tulnud eestlane?

 1. Hahaa, meenus kohe mehe endine ülemus ja tema pere, ainult et nad soomlased. Käisime ju nendega Türgis, kaks korda, mõlemal korral oli tegu vaid nädalavahetuse reisiga nende talvekorterisse, nii et me oleks tahtnud selle ajaga võimalikult palju näha ja teha, nende eesmärk oli vaid võimalikult palju shopata, mitte meile vaatamisväärsusi näidata. Esimese reisi ajal lasime end turule kaasa vedada ja ma isegi leidsin sealt enda näokujule sobivad päikeseprillid (neid raske leida), maksid vaid viieka ja olid igasuguse nimeta, aga see selleks. Nemad ostsid kõiki “brände” ja palju. Gucci plätud läksid seal kohe jalga, õhtuks kõnniti sirgete jalgadega teosammul, jalad villis. 😀 Aga jah, koju sõitsid ka nemad pealaest jalatallani igasugustes nimedes, õhus feik-parfüümi lõhn ja kaasas lisapagasina mitu uut kohvrit/spordikotti, mis olid otsast otsani kraami täis. Sinna sõitsime kõik ainult käsipagasiga. Meile tuli nende poolt selline vaimustus igatahes üllatusena, sest tegu on inimestega, kes saavad endale vabalt originaale lubada. Ja nad tõesti olid turul vaimustuses, käitusid nagu elevil lapsed kommipoes. 😀

  • see on nii veider mu meelest. nagu okei, oled elevil ja soetadki paar feik asja, nàeb hea välja ja no jumal sellega. aga see hullumine🤷‍♀️🤯 miks kogu see türgi turg korraga on vaja selga ajada. arusaamatu🙈

  • Liivi, kuidss küll nina eristab lennujaamas mööduva peslt, et voh, see on feik parfüüm?💁‍♀️🫣🤩🤭

   • tead, nali naljaks, aga see on isegi võimalik. kindlasti mitte iga lôhna puhul, aga nt mingitel lôhnadel on selline eetri vms lôhn juures. ma olen ise kaltsukatest paar korda huvi parast ostnud neid viieeuroseid vuhvelpulkasid. fakt on see, et neid ei saa kasutada, sest lôhn on hoopis teine. ehk siis kui nt sul on ikka mingi lohn, mida aastaid kasutanud oled, siis teed vahet küll, kas on päris.

   • Nina ehk ei eristagi, vähemalt mitte minu oma, ma lihtsalt olin kõrval, kui need parfüümid kõnniteele laotud vaibalt osteti. 😀

 2. Ma arvan, et on teisigi, aga kuna me neid keele järgi kohe ära ei tunne ja nad meiega üht marsruuti ei lenda, siis puutume nendega vähem kokku. Ma usun, et vähemasi kõi EL-i uued liikmesriigid (kes meiega koos 2004 liitusid, vb Malta ja Küpros mitte, aga neil on kindlasti endal need turud olemas, pole vaja Türgis käia), eriti slaavitaustaga (sest nad juba olemuslt rohkem harakad).

  • Kindlasti on harakaid, kes Türgi turul hulluks lähevad igast rahvusest ja ega ma kindlasti ei arva ka, et kõik eestlased sellised on, lihtsalt ikka siit-sealt hakkab silma just oma kaasmaalaste seas (sest neid näeb ju kõige rohkem) ning siis paneb muigama, et püha jumal, no miks ometi.

 3. Ma ei paneks neid brände selga ka siis, kui keegi peale maksaks. Ja isegi originaale ei tahaks. Ainult siis kui brändi nimi kuksilt ei paistaks ja oleks päriselt “minu värk”.

  • ma küll paneks, ses mõttes et mulle väga meeldivad Burberry asjad jms. aga kindlasti mitte ei oleks need briljantidega kaetud kirjadega ja nii et näkku kargaks juba 500m kauguselt brändi nimi:D Aga sellega olen nõus, et peabki olema “minu värk”, mitte et saan kusagilt odavalt ja siis pean kandma muidu suren

Leave a Reply