Inside job

Mul on sõbranna, kes juba jaanipäeva paiku hakkab jõuludeni päevi lugema, teab täpselt mitu päeva on jäänud ja kui saaks, paneks juba septembris kuuse tuppa püsti, novembriks on ta nii totaalses jõulumeeleolus, et maja kaunistatud, kingitused ostetud ja.. no ühesõnaga totaalne jõulufänn.

Mina erinevalt temast olen pigem olnud selline Grinchi-laadne toode. Ses mõttes, et ma kunagi ei ole jõule ootama hakanud enne detsembrit ja maja kaunistamine enne 1.adventi ei ole kõne allagi tulnud, aga just viimased paar aastat olen ma viimasel ajal tundud, et jõulud ei kõneta üldse. Erinevatel põhjustel. Üks kindlasti see, et need on aina kommertslikumaks muutumas ja see ei meeldi mulle. Jah, loomulikult kingitused ja päkapikud käivad asja juurde – kuidas teisiti, aga selline jõulumeeleolu kui selline on minus puudu jäänud.

Paar nädalat tagasi hakkas Ida nagu uni peale käima, et teeme maja jõululisemaks, et kõikidel on juba tuled ja kaunistused väljas, meil ei midagi. Palusin tal 1.advendini oodata, aga murdusin nädala alguses ja hakkasime vaikselt pihta kaunistamisega. Ja saate aru, täiesti ootamatult olin ka mina jõulumeeleolus. Hakkasin jõule ootama. Tundsin õhus maagiat. Rõõmu. Armastust. Ootusärevust. Elevust. Ma hakkasin jõule ootama. Me olime Ussipessa lihtsate vahenditega toonud mingi salapärase tunde, jõulutunde, jõulumaagia.

Selgus, et polegi palju vaja. Piisas aastaid vanadest ehetest ja tundest meie sees. Vastab vist tõele, et jõulutunne on “inside job”.

4 thoughts on “Inside job

  1. Mul ka mitu aastat järjest selline..meh tunne seoses jõuludega. Lihtsalt jääb õigest tundest miskit puudu. Sel aastal tulevad aga lapsele esimest korda päkapikud + paneme homme tema une ajal kuuse püsti ja kõik kaunistused..ja ma tunnen esimest korda üle aastate, et ma olen tõesti jõuluperioodi pärast elevil! Me eile vaatasime veel esimest korda “Pettson ja Findus: Maailma parimad jõulud” ja selle filmiga on jõulutunne vist paratamatu 😀 See film saab kindlasti osaks meie jõulutraditsioonist…vahva, mänguline, südamlik, armas…jõulune! Skandinaavlased ikka oskavad.

    • jaa, Pettson ja Findus on parimad😍 mulle endale meeldib joulude ajal vaadata tobedaid romantilisi jōulufilme.
      täna kui soitsin porist ja sopast teed mööda koertekooli, motlesin kull, et mis jōulud, aga koju tagasi tulles tuli tunne jalle tagasi, pisiasjad mis sel
      aastal tōesti üle pika aja toovad jouluootuse

  2. Nii armsalt jõulused pildid ja Dexter on ka väga rahuloleva näoga! Kirjuta temast mõnikord ikka, mulle meenutab ta nii meie suuri musti.

Leave a Reply