Lahe atmosfäär tsirkuses

…ehk “Ringvaade otsib hea tuju laulu ning loomulikult jäime meiegi Marekiga mõtlema, mis meie hea tuju laulud on. Meie maitse läheb mõnevõrra lahku, aga siiski selgus, et teatud lauludes on meil täitsa ühine maitse. Näiteks Fixi “Tsirkus”, no kuidas see ei teeks tuju heaks. Tarmo Pihlapi looming jätab mind külmaks ja Jaak Joala ei ole küll mu lemmik kunagi olnud, aga “Areen” on üks mu lemmiklugusid. Kuigi Marten Kuninga ja HU versioon sümpatiseerib mulle siiski tibake rohkem.

Ivo Linna ja Rock Hotel´i fännina läheb mul alati tuju heaks ka seda laulu kuulates. Ma ei tea, midagi selles loos on sellist, et see on mulle lapsest saati lihtsalt meeldinud. Võib olla ei ole just eriliselt särtsakas, aga minul teeb alati tuju heaks. Nii nagu mitmed teised Rock Hotel laulud.

Ewert and The Two Dragons “Good Man Down” paneb mu jala täiega tatsuma ja kaasa laulma, nagu ka suurem osa Trad Attack lugudest, aga eriti see:

Jüri Pootsmani “Vihmapiisad” paneb mind alati kaasa tatsuma, aga ka mõned Mahavoki laulud ja Kukerpillide “Tahan lennata” või see jaanipäeva laul. Ma tean – mu hea tuju laulud on seinast seina, aga ongi – siia mahub ka Getter Jaani ja Koit Toome, Nublu ja mhm, 5miinust ka. Üle ega ümber ei saa ma 2QuickStartist. Ma isegi ei häbene öelda, et see on siiani üks mu lemmikbände. No mis seal imestada kui selle muusikaga üles kasvanud ja teismelisena olid just 2QS kontserdid suve suursündmused. Loomulikult jätab see jälje. Nii nagu lapsena kuulasin ema kõrvalt Mahavokki ja sealt ka ilmselt need mõjutused. 2 Quick Stari repertuaarist on mul mitmeid lemmikuid, aga kui mõelda, mis on see üks lugu, mis just tantsima kisub, siis on selleks see:

Aga mis oleks see lemmik lemmik hea tuju laul? Teate, ma ei ole absoluutselt originaalne. Päriselt ka oleks selleks “Atmosfäär”. Ehk teiste sõnadega “Hea tuju laul”. See on lihtsalt nii positiivne ja särtskas ja no täiega hea tuju laul. Reaalselt kui see autos sõites raadiost tuleb, siis ma keeran selle laulu põhja ja tuju läheb heaks. Automaatselt. “Tsirkus” jääb teisele kohale. Trad Attack´i “Pass pass” kolmandaks.

Välismaa lauludest oleks mul esikohal Sabrina “Boys, boys, boys”. Ma ei tea, mida see minu kohta ütleb, aga nii on. “Boys,boys, boys, I´m looking for a good time” on minu üks lemmikalaule ikka no nii umbes 30 aastat:D Queen oleks vist iga lauluga teisel kohal ja kolmandale kohale jääks mul…üllatus üllatus Valeri Meladze. Nojah. Ei naera, see on täiega hea tuju laul. Nüüd ka kuulan ja no ajab naerma ja teeb tuju heaks. Eesmärk täidetud! UMA2RMAHit ei saa ka ära unustada, kui vene muusikale juba jutt läks.

Mis teie hea tuju laulud on?

11 thoughts on “Lahe atmosfäär tsirkuses

    • No jah, selles suhtes on sul õigus, et kokku ei lähe kuidagi, aga ma mäletan, kuidas mulle meeldisid need tantsutüdrukud, nende popid riided (:D) ja Maarja-Liisi hääl. See viimane meeldib mulle siiani ja need 95-96 (vist olid?) aastate laulud siiani tekitavad hea tuju.
      Paar aastat hiljem käis ta “First in Line” plaat mul kogu aeg taustaks.

  1. Ma just vaatasin selle “Kohtumise” loo riietust ja mõtlesin, et kõik need riided ja jalatsid on tänasel päeval täiesti sobivad 🙂

Leave a Reply