Tuhast tõusta kui oled tuhastatud ehk nähtus nimega Evelin

Ma olen paar päeva mõelnud, et issand, nüüd on küll see hetk käes kui internet katki läheb, sest ükskõik, mis lehte ma skrollin on mulle vastu vaadanud mõni Evelin Ilvesest tehtud saadet materdav artikkel. “Mida selle saatega ometi taheti näidata?” “Milleks selline saade?”, “Paljas tagumik televisioonis, kus see kõlbab!” Ma ei olnud ise seda saadet näinud, aga ometi suutsin ma leida nendele küsimustele vastuse. Alustame paljast tagumikust. šokeeriv! Päriselt? 21. sajandil? Inimesi ehmatas paljalt ujuma minev naisterahvas? Ilmselt need inimesed ei oma kontot ei Facebookis ega Instagramis ega vaata kunagi meelelahutusuudiseid, sest seal näeksid nad paljad naisi kordades rohkem. Võtame kasvõi populaarse sotsiaalmeedia kaunitari Katrikatsi. Keegi ei ole šokeeritud, sest pildid on tegelikud kenad ja seksikad. On see silmakirjalikkus? Et 20+ naise alastus on aktsepteeritud ja kaunis, 50+ naise (vähem) alastus šokeeriv?

Milleks selline saade, mida sellega taheti öelda ja mida näidata? Aga milleks elulooraamatud, mis on alati müügiedetabelite esikohtadel?  Apollo lehel on viis lehekülge elulooraamatuid. Inimesi huvitab. Punkt. Need, kes ütlesid, et nende jaoks oli Evelini saade totaalselt vastuvõetamatu ja arusaamatu, on need samad inimesed, kes jooksid Kroonikat ostma, et näha pilte katusesuudlusest. Kui ma ei eksi on nö elulooraamatu kirjutanud ka lauljad ja blogijad, kes pole veel 30. Mis nendel on rohkem öelda kui endisel presidendiproual? Ilmselt midagi on, ma ei vaidle vastu, sihtgrupid on erinevad.   Saateid tehakse blogijast Itaalias ja panna ekraanile habemega nalja tegev juutuuber (vlogger?).  Miks siis mitte teha saade inimesest, kes on oma tegemistest olnud vastuoluline, skandaalne, ent samas siiski kirglik ja aktiivne, pildil üle kümne aasta erinevate väljaütlemiste ja tegemistega. Meid ju huvitab tegelikult.

See kõik on nüüd öeldud enne kui ma saadet näinud olin. Lisan igaks juhuks teile mälu värskendamiseks, et ka mina olen Evelin Ilvese kritiseerijate seas esimeste hulgas olnud. Ta ei ole mulle kunagi sümpaatne olnud, pigem meenutanud maakat, kelle väljaütlemisi on piinlik kuulata olnud.

Täna hommikul sattusin ma kogemata teleka ette just sel ajal kui saate kordus hakkas. Kaks tundi hiljem ütlen ma, et ma ei saa sellest Evelini materdamisest saate pärast aru. Mina nägin saates enesekindlat, kirglikku, energilist, spontaanset, endaga rahulolevat naist. Naist, kes ei karda proovida. Naist, kes ei karda kukkuda. Naist, kes tõuseb püsti kui on kukkunud.  Naist, kes oskab enda üle naerda. Naist, kel on uhkus. Naist, kel on väärikus. Kaunist naist. “Tal on oskus tuhast tõusta kui ta on tuhastatud,” ütles saates tema kohta üks sõbranna. “Ta ei jäänud kurvaks, ei muutunud kibestunuks, ei jäänud paigale seisma.”  “Ta on spontaanne ja elab hetkes,” lisas keegi teine. Ja see võtabki Evelin Ilvese nüüd minu jaoks kokku. Ei saa olla kindel, et presidendiproua peaks olema nii spontaanne ja ilmselt sellest spontaansusest on paljud skandaalid ka alguse saanud, aga siiski. Evelin Ilves jättis selles saates endast sümpaatse ja naiseliku naise mulje. Ma ei oleks seda kunagi uskunud. Ma jäin saadet vaatama, sest ma olin lugenud vaid kriitikat ja kuna Evelin Ilves ei ole mulle kunagi meeldinud, siis olin ma kindel, et ka mina ühinen kritiseerijatega. Tema isiku suhtes. Mitte palja tagumiku ja saate mõttekuse suhtes.

Eksisin.

Ma mingil määral samastusin temaga ja mõistsin teda. Ma olen ka spontaanne ja elan hetkes, paljud probleemid saavadki just sellest alguse, minu väljaütlemisi ja tegusi ei anta mulle andeks, sest ma olen vastuoluline, aga siiski mina ise. Ma tundsin saate lõppedes, et Evelin Ilvesega on sama asi. Korra vihatud, elu lõpuni vihatud. Kui sul pole just staatust, mille pärast inimesed tahavad sinu ümber olla, sest sellest võib endale mingi kasu olla.

Lõppukaader. Kaunis naine kaunis looduses. Eeskujuks, et enesekindlus ja ilu algab seestpoolt. Kehakaalust, pikkusest, nahavärvist olenemata.

 

 

5 thoughts on “Tuhast tõusta kui oled tuhastatud ehk nähtus nimega Evelin

  1. Mul pole kunagi Evelini vastu midagi olnud. THI ei meeldinud mulle üldse, tema kõrval oli proua E erk ja elus ja ilus. Mul pole isegi Evelini riietus kunagi vastukarva olnud või pole ma kõike tähelegi pannud. Ega mingi fänn polnud, et oleks spetsiaalselt jälginud, tegelikult olingi väga ebateadlik, Kroonikat pole kah elus eriti kätte võtnud. Mingeid katkeid teadsin, aga üldiselt ikka jube vähe.
    Saadet vaatsin ja midagi mulle sealt meeldis ja midagi ei meeldinud üldse. Välimuselt oli ta ikka tore ja hea oli see, et ta ei mustanud mitte kedagi, no veidi ääriveeri oli aru saada mingitest kitsaskohtadest, aga kogu jutt oli väga vaoshoitud.
    Negatiivne oli minu jaoks see inimene, keda ta lasi pragudest välja paista. Mulle jäi mulje, et Evelin on oma ihade ori. Tean, et see on minu isiklik kiiks, aga ma ei suuda lõpuni hästi suhtuda petvatesse inimestesse ja ma ei hakka kunagi mõistma salajasi armusuhteid. Eriti kui loosse on segatud lapsi.

  2. Haha. 🙂 Ma tean natuke Evelini. Sind ma tegelikult ei tunne, aga mingi mulje ju on tekkinud, kuna olen su blogi nii kaua lugenud. Ja tahtsin öelda, et olen juba ammu mõtetes paralleele tõmmanud, minu meelest olete te väga sarnased. Iseloomuga tegusad naised, selles heas mõttes. Te mõlemad panete iseendast rääkima. Keep going!

  3. Mulle ka saade üldjoontes meeldis, kuigi uut sealt ju midagi ei selgunud iseenesest. Samas need viimased alasti kaadrid jäid mulle lihtsalt põhjendamatuks. Ja kui lõpuni aus olla, siis meeldivam on ikkagi vaadata vormis tagumikku, mitte vanuses ei ole asi. Alastus ei ole ühegi figuuri puhul midagi keelatut, samas milleks see seal saate lõpus? Ainult tähelepanu saamiseks? Kui need pidid olema mõttega kaadrid, siis minu jaoks läks see mõte pisut kaduma.

  4. Minu jaoks ei tulnud sellest saatest midagi uut välja. Ettevõtlik, julge, enesekindel, enesekeskne, edev ja ilma teatava seesmise intelligentsita inimene. Paljas või riides, noor või vana tagumik, selles ei ole üldse küsimus. See lõik lihtsalt kinnitas ülalpool öeldut ja ei andnud kuntilises mõttes saatele mitte midagi juurde.

  5. ei ole Evelini austaja aga ka mitte vihkaja, saade oli aus vestlus kuid midagi uut teada ei saanudki- huvitav, et seda kõike lugesin juba Katrin Lusti raamatust 🙂 lõppkaader jah oleks võinud olla lühem, vaatasin (kui ta nägu pesi) kas vupsavad rinnad veest välja või mitte, vupsavad või mitte 😀

Leave a Reply