TFW//Alexanderling

Laste sünnipäevade vahel jõudsime me laupäeval ka Tallinn Fashion Weekile. Mammu Couture ja Alexanderling moeetendusele. Alexanderling ei ole võib olla massidele veel nii tuntud nimi, kuid mina armusin selle brändi disaini kui mul oli au ja õnn brändi looja ja hinge Anuga koos töötades tuttavaks saada ja temalt üks kleit tellida. See on siiani mu lemmikkleit talvisel ajal ja ausalt öeldes tahaks ma, et mul oleks sarnase lõikega kleite garderoobis igas värvitoonis. Nii praktiline ja kaunilt naiselik.  ALEXANDERLINGi loomingu läbivaks teemaks on naine, ülistades tema voogavat siluetti ja lopsakust madaleine vionnetilike drapeeringute, kroogete ja keskkohta rõhutava plisseeriga. Enese rõivastumiskogemustest inspiratsiooni ammutava disaineri peegeldustel on kesksel kohal mugavus, seda nii jersey-kleitide kui ka ülakehale vabadust loovate mantlitega-jakkidega nii suviti kui ka talviti.

jhy2tp5k.jch

2l14my0s.z54

2klnxhet.xkq

drekzkuk.4hl

x04vlzo0.ntl

Mammu Couture Love kollektsioon on mu meelest hästi vahva, mänguline ja mitte nii üle võlli mannavahuline ja suleline nagu paljud ta kleidid. Poolsaapad, vallatud seelikud ja kudumid on minu jaoks alati ideaalne kombo. Ainuke, mis mind selle etenduse juures tohutult häiris, olid pidulikke kleitide juurde pandud mustade täppidega loorid. Need nägid välja nagu suured ja koledad sünnimärgid.

2o35zwnd.jmtwt1zyzdo.cmx

m54xvtxv.wq2

x1h50vrf.ar30p1utbya.42q

Tallinn Fashion Weekilt jõudsime me edasi Sveta Baari NU Performance Festivalile.

Kust selline otsus, ma isegi ei tea. Teate, see oli omamoodi sürreaalne kogemus, pigem lahe ja teistmoodi, aga kuigi ma pean end mingil määral  “diibiks kunstiinimeseks”, siis nüüd võin ma selles eluvales elamise küll järele jätta. Minus ei ole kübetki ei diipi ega kunstiinimest, sest keskmes olnud objektse kunsti ajaliini ning performatiivseid võimalusi, mis mõtestavad ümber publiku individuaalset ja kollektiivset kogemust, ma näha ei osanud. No ei näinud lihtsalt. Ei ole nii diip. Ma nägin pistikutest torni ehitavaid  ja kaalikaid, sibulaid laiali jagavaid täiskasvanuid:D

nagcjsvn.a41

Fotod: Erlend Staub/Õhtuleht

7 thoughts on “TFW//Alexanderling

Leave a Reply