Ikka see kohutav imetamine

Oma arvamuse eest (mida ma avalikus kohas liiga avalikult imetamisest ja sellest siis piltide tegemisest ning sotsiaalmeedias jagamisest ja rinnale rusikaga tagumisest, et aga ma olen ju ema ja mu lapse söömaaeg on püha arvan) olen ma juba nii palju peksa saanud, et tark inimene sel teemal üldse enam sõna ei võtaks.

Mina olen aga loll nagu te teate.

17 thoughts on “Ikka see kohutav imetamine

 1. Ma olen seda enne ka öelnud kuskil, kuid mina ei saa samamoodi eksponeerivast avalikult imetamisest aru. Ja ma olen olnud imetav ema. Kui mu lapsel läks kõht tühjaks, siis ma ei pidanud vajalikuks oma tiss demonstratiivselt letti lüüa, vaid sain asjad diskreetselt ja salli alla kaetuna aetud. Jah, mulle kingiti spets imetamise sall ja minu arust jumala tänuväärt kingitus. Sai laps rahulikult süüa ja mina ei tundnud end paljastatult kui istusime näiteks kohvikus. Ses suhtes et … ega ju täiskasvanule ka meeldi, kui keegi söömise ajal tema suutäisi loeb 🙂

 2. See sul puhas provokatsioon ju. Üks asi on kui naised imetavad beebisid avalikes kohtades ja teine asi on sellised poolsegased ekshibitsionistid. Iga täie mõistuse juures inimene saab vast aru, et see naine seal videos on liiga kaua pea alaspidi jõlkunud (vb tema maailmas toob lapse enda külge sidumine ja tal vere pähe valguda laskmine rinnapiima maitse rohkem esile?) Eniveis, selline postitus on nii sinulik 😀

 3. Mul aga on küsimus, et mis ma tegema peaks nt kui tõesti läheb mu pooleaastasel lapsel kohvikus olles kõht tühjaks? Laskma tal karjuda kuni koju jõuan? Vetsus sööta?Mu meelest on korra välgatav tiss palju vähem häiriv kui röökiv laps. Ma muidugi ei väida, et keset kohvikut peaksin pea alaspidi joogapoosi hüppama ja kõigi ees rinnad paljaks kiskuma, aga mis on halba pluusi või suure salli varjus avalikus kohas imetamises?

  • Aga ma pole kunagi raakinud sellest, et normaalne avalik imetamine oleks tabu. See on loomulik. Igasugu eksponeerijad on need, kelle vastu ma “sõdin”😉

 4. Ma olen igati imetamise poolt ja peale sünnitamist loodan ja annan endast parima, et oma last ka rinnaga toita, kuid pean tõesti nõustuma, et see on tegevus, mida saab ka diskreetsemalt lahendada.
  See on intiimne tegevus ema ja lapse vahel ja leian, et see ei kuulu üleliigsetele silmadele.
  Ja tuua nt jabur vabandus, mida alati visatakse, et “mine söö oma toitu ise wc poti peal” on ka täielik jaburus.
  Keegi ei pea minema wc-sse imetama. Hõiva või mõne poe riietuskabiin vms, või tõesti kata salliga vms…lahendusi on küll ja veel…
  On asju lihtsalt mille propageerimisega minnakse liiale. Kõik teavad, et rinnapiim lapsele on parim ja annavad endast parima, et ka nende laps saaks parimat aga iga asja jaoks on oma koht.
  See muidugi on omaette teema, mis vanuseni imetada. Mul oleks imelik nt imetada last kes jookseb juba ja räägib. Aga see on iga ema enda otsustada.

 5. Seda videot vaadates oli mul täpselt sama reaktsioon, judinateni vastik. No ma ei tea, laps on nagu õnnetu kassipoeg emme küljes tolknemas kuidagi.. kaua see lapse toitmine siis lõpuks aega võtab, et seda peab tingimata võimlemise ajal tegema? Kogu pilt on nilbe nagunii.

 6. Mina ei saa jälle aru inimestest kes end nii häirida lasevad sellistel asjadel. Selge see et enamik naisi joogapoosis ei tissita aga who cares ? Maailm on räigeid terroriste ja haigeid värdjaid täis ,pooled eestlased ei hari end absoluudselt väljaspool toimuva eluga ja keskenduvadki selle asemel sellistele teemadele .Asja mõte on ju tegelikult hea – “legaliseerida imetamine” . Ausalt ,eestis käies läheb mul meel kurvaks.Eestlase lemmiktoit on teine eestlane ,see on fakt .Ja inimesed ongi kibestunud ja ajavad mingeid pisiprobleeme taga .Sama ju geiparaadide ja muu sarnaatega .Miks nad ometi ei või käia oma lipukesega mööda linna ja seda propagandat korraldada ? Asja mõte on ju jällegi see sama .Et mõnel inimesel silmad lahti tuleks ja saaks aru et see on normaalne .eestlase Silmaring on liiga väike vist et taluda “teistmoodi asju ja inimesi” .Vaadake mis toimud maailmas .Me elame eestis kus on (koos venelastega kùll) peaaegu ainult meie oma rahvas ,selle üle peaks ju küll õnnelik olema ? Pagulasi me oluliselt toetama ei pea ja elame oma vaikset rahulikku elu edasi ,samas ülejäänud maailma kohutab sõda ,hirm ,terror ,vee puudus jne jne .
  Rohkem empaatiavõimet meile ,mitte seda vastikut kadedust ja viha iga väiksema asja peale !

  • Palun ärge hakake jälle pihta selle “appi, kuidas see küll sinu elu häirib” jamaga. Minu elus ei muutu nende inimeste olemasolust midagi ja ka ei ole ma häiritud, ma pean lihtsalt (arvamus)blogi, kus kirjutan kõigest, millest teised, kel blogi pole, niisama arutavad. Olen seda 234674 korda ka selgitanud. See video oli minu jaoks “väkk”

 7. Kui sa poleks seda postitust kirjutanud, oleksin pidanud ise kirjutama. Kui joogapoosis imetamise pilti nägin, tekkis esmalt tunne, et kohe blogima, sest minu jaoks on ka väkk. Kusjurues olen samamoodi olnud imetav ema (aasta ja 10 kuud) ja ei imetanud ainult kodus, aga kuskil rinda paljaks ka ei kiskunud. Ja kui lapsel juba jalg all ja mõistus peas, sai rinda loomulikult ainult öösel ja avalikus kohas end pluusust ega rinnast kiskuda ei lubanud. Minu arust ta isegi eriti ei üritanud, aga kes enam mäletab, sellest on veidi aega ikka möödas juba. Siin pole midagi tegemist tolerantsuse puudumisega, lihtsalt hulluks ei maksa minna.

  • Mu meelest ongi nii, et need imetamist propageerivad inimesed lähevad lihtsalt lolliks ja mingi hetk ei saa aru, et KÕIK ei ole enam loomulik ja ilus ning kõik, kes selle kohta kaasa ei räägi, et see on ilus ja loomulik, ei ole ebardid, kes aru ei saa asjadest

Leave a Reply