10. päev: mees metsas ja laevapiletid

Ei ole halba ilma heata. Me oleks Idaga pühapäeval sõitnud just Kristiansandi, kus üleujutuste tulemusena on teed suletud ja olukord paljude jaoks rohkem kui traagiline. Ka Lillehammeris oli täna kohutav ilm, kuid ega siis sellepärast saa tuppa jääda. Oma käigud olid vaja ära käia ja kui vihma ei sadanud tapvates siis oli tegelikult väljas mõnus sügisilm. 22215202_1522458877792651_935454710_n22236528_1522458881125984_1367591835_n

Ma ei tea, miks ma otsustasin koju sõita läbi suvalise metsatee, aga no otsustasin. Korraga hüppas tee peale läbimärg meesterahvas ja palus auto peatada. Mis te arvate, mitu mõtet mu peast läbi käis? “Kas ma saaksin telefoni laenata?” küsis ta. Mul käis peast ikka läbi mõte, et raudselt on tegu mingi killeriga. Kui ta aga päriselt (no nii mulle ju tundus) ka autoabisse helistas, sest oli oma võtmed ja telefoni autosse lukustanud, kutsusin ma ta autosse istuma. Sest no halloooo, väljas sadas megavihma (vaadake mu Facebooki!) ja ma ikka lootsin, et ta päris killer ei ole. Ei olnud. Oligi üks õnnetu jobu, kes oli SELLISE ILMAGA läinud metsa sportima ja lukustaski oma võtmed ja telefoni autosse.

Õhtul hakkasin ma laevapileteid broneerima. Et ehk oleks ka aeg koju sõitma hakata. Kuramus noh, piletite hinnad olid päris ulmelised ja mõnel väljumisel ei olnud enam autokohti. Samas avastasin ma, et näiteks läbi Turu saaks Stockholmist sõita 56 euroga (sh autokoht). Riiga maksis pilet 247 eurot. Ulmelised erinevused. Ideaalis püüan ma ikka Kappelskär-Paldiski kaudu minna, sest 1) laev väljub kell 22 ja on kohal kell 7 hommikul ning kogu see kruiisi tilulilu jääb ära ning 2) Paldiski on ju põhimõtteliselt koduukse taga. Piletite hinnad on ka mõistlikud.

Päisepilt on Ida igahommikune hommikusöök. Müstika, kuidas sellele lapsele meeldivad Norra toidud. Eriti see kohutav pruun juust, mida mina ei ole aastatega sööma õppinud.

9 thoughts on “10. päev: mees metsas ja laevapiletid

  1. Olin sinu andunud lugeja, aga et paljud postitused nüüd sul ka protected on, siis ma enam ei taha su lugeja olla. Ma ausalt ka ei saa aru, milleks üldse blogida, kui lugejad seda lugeda ei saa?! Või siis osad saavad ja osad ei saa, aga nende jaoks, kes ei saa, on see ju solvav, kas sa selle peale ei ole mõelnud? Lugejad on ju nagu külalised sinu blogis, sinu elus. Ja siis kui osad külalised jäetakse mõnikord ukse taha, ei lasta sisse, teil pole siia asja- see tekitab solvumist ja tõrjutust ja tunnet, et ei tahagi enam külla tulla..

    • Mujl on väga kurb seda lugeda, et niimoodi lugejaid eemale peletan, kuid kahjuks on minu kogemus, et inimesed ei ole ilusad ja head ning parem on möned mötted nende eest varjus hoida. Jah, vïks ka kirjutamata jätta uldse, aga samas tahan endast välja lasta ka need emotsioonid. Aga parooli saab alati küsida;)

  2. Mina armastan seda pruuni juustu ja nüüd nii isutab. Armastan Norrat ja Skandinaaviat ka väga. Ja blogi on nii tore ja sellepärast julgengi parooli küsida:)

  3. Ma tulin siia mõttega, et pean sulle kirjutama: Ida on VÕRRATU väike inimene ja ta nii väga meeldib mulle. Vist meenutab oma olemuselt (sinu kirjelduse järgi) kohati mu isiklikke. Ja siis ma tulen siia ja loen, et talle MAITSEB GUDBRANDSDALEN!

    Jumal. Ta on ju ideaalne! <3

Leave a Reply