Mulle ei meeldi matemaatika, aga…

selle aasta sügisel andis mu sõbranna Heily välja  raamatu “Mängime matemaatikat” (loe rohkem SIIT) ja jumala eest ma vannun, et ega ma ikka vabatahtlikult matemaatikaõpikut kätte ei võtaks, isegi kui selle on kirjutanud mu parim sõbranna, kuid naljaga pooleks tundus see minu tasemega sobivat. Nimelt on raamat mõeldud 2-3 aastastele matemaatika õpetamiseks. Ei saa neist selle raamatu järgi muidugi matemaatika geeniused, kes kolmeaastaselt suudaks peast korrutada.jagada ning ruutjuurt arvutada, vaid raamat õpetab, kuidas läbi mängu lapsele õpetada loendamist, rühmitama esemeid erinevate tunnuste järgi, leidma esemete hulgast üks ja palju ja nii edasi.

Kokku on raamatus 20 erinevat mängulist (õppe)tegevust ja kuna meil täna Idaga oli olude sunnil (auto oli nii jääs, et selle sulatamisega sai autol lõpuks kütus otsa) kodune popipäev, siis ma otsustasin kohe esimese tegevuse käsile võtta. Selleks oli “Nuku sünnipäev”, kus laps pidi katma laua sünnipäevalapsele ja kahele sõbrale ja lugema kokku mitu taldrikut, tassi, lusikat, vaasi lauale sai. Kolmeni lugemisega ei ole Idal probleeme, kuid ta kattis laua neljale külalisele ja number “neli” kippus asenduma “seitsmega”.

IMG_6098.JPGIMG_6095.JPG

Selle raamatu plussiks on see, et annab näpunäiteid kodusteks (õppe)mängudeks minusugustele “halbadele emadele”, kes ise väga lihtsate, kuid väga hästi toimivate tegevuste peale  ei tule ja otsimise peale ei viitsi väga aega raisata. Selles mõttes, et Ida on ju mu esimene laps ja mul ei ole isegi aimu, kuidas lapse õpetamine välja võiks näha, et see oleks nii mänguline kui õpetlik. Ja absoluutselt kindlasti on see väärt lugemine kõigile lasteaiaõpetajatele, mitte et ma arvaks, et nad ise ei oska tegevusi välja mõelda, kuid nagu ma ütlesin, siis mõnikord ei tule ise mõne lihtsa tegevuse pealegi.  Järgmisel popipäeval või miks mitte ka mõnel õhtul hakkame me Idaga lippe meisterdama (tegevus nr 16) – see on minu lemmik sellest raamatust.

Raamatu hinnaks on 6.40 ja kui teil on kodus või tutvusringkonnas 2-3aastased lapsed, siis poetage see raamat jõuluvana kingikotti. Või minge lihtsalt poodi ja ostke. Tasub kindlasti ära.

2 thoughts on “Mulle ei meeldi matemaatika, aga…

  1. Ma olen matemaatikas alati väga kehv olnud ja ei tee üldse nalja kui ütlen, et veel 12.klassis õpetasid sõbrad mulle matemaatikat mitte just mänguliselt, aga loominguliselt, et ma aru saaks asjadest. Ilma nende abita ei oleks ma matemaatikaga hakkama saanud.

Leave a Reply