Päev 2: kus sa käinud oled?

Ma millegi pärast eeldan, et selle küsimuse all peetakse silmas maid, mida ma olen külastanud, mitte mingit üleüldist loetelu, et poes ja spaas ja ülikooli ja tööl ja…

Ma olen kahjuks reisinud palju vähem kui mulle meeldiks ja ma unistan ning samuti on läbikäimata nii palju maid, kuhu ma tahaksin jõuda. Uus-Meremaa, Jaapan, Island, Peruu… neid maid, kuhu ma tahaks minna, aga pole jõunud, on raudselt rohkem kui neid, kus ma käinud olen.

Aga kas ma siis olen käinud? No ma üllatan teid ja ütlen, et ma olen käinud Norras, Rootsis ja Soomes. Kusjuures pikka aega arvasin ma, et ma olen üks väheseid eestlasi, kes polnud Soomes käinud. St ma olin küll käinud Helsingi lennujaamas, kuid Soome sattusin ma esimest korda vist 2000.aastal. No ei tundunud kuidagi üldse selline sihtkoht, kuhu minna. Nüüd kui ma olen ikka paar korda Helsingis käinud pean ma ütlema, et mulle meeldis, tahaks rohkem selle maaga tutvuda.  Nendest kolmest on mulle kõige südamelähedasem vist Rootsi. Ja mitte Norra? Norrat pean ma pooleldi oma elukohaks, seepärast tundub ka naljakas öelda, et ma olen Norras käinud, see oleks sama nagu, et ma olen Eestis käinud. Rootsis on üks tilluke mereäärne linn nimega Oxelösund, ega seal suurt midagi vaadata pole, kuid südamelähedane ikkagi,sest seal on lapsest saati nii palju käidud.

blogger-image-1275272780.jpg

Lätis, Leedus, Poolas, Tšehhis, Saksamaal, Hollandis, Belgias, Prantsusmaal, Lichtensteinis, Austrias ja Itaalias olen ka käinud. Venemaal, Sotšis ka, võimalik et veel  mõned teised endised NL riigid olen ma ühel bussireisil läbi sõitnud, aga kuna ma olin siis nii pisike, siis ma ei mäleta sellest reisist rohkem kui bussisõitu, üht kaubamaja, kus mulle meeldis nii üks pruuni värvi koolivorm, ja mingit hüljeste söötmist, siis see reis nagu ei lähe arvessegi. Või läheb?

Itaaliasse tahaks ma iga kell tagasi.Viimati käisime me Roomas kui ma olin 3-4 kuud rase, kuid see ei takistanud mul kuidagi Marekit mööda linna ringi vedada ühe “kivi” ja “samba” juurest teiseni. Fantastiline linn!

untitled

Ja Saksamaa on mulle alati meeldinud. Poola on samuti üks maa, mis mulle nüüd (võib olla tänu poolakast sõbrannale) tundub üks selline sihtkoht, millest ma tahaksin rohkem teada. Tundub huvitavam maa kui me eestlastena võib olla teame. Ja toredad linnanimed, kui ära tõlkida.

15094833_1839376222973241_1947223704656050681_n.jpg

Ja ega rohkem polegi. Kanaari saared ja Inglismaa ning ongi kõik. Euroopast välja pole nagu saanudki. Ahjaa, ma Venemaad küll juba mainisin, kuid mõned aastad tagasi käisime me kruiisil Peterburis. Jummel, kuidas mulle meeldis. Ma ei tea, miks, aga ma olen alati unistanud ühest pikemast reisist Venemaal ja loodan, et ühel päeval saab see teostatud ka (nagu Kaks kanget Venemaal), kuid vähemalt Peterburis olen ma käinud ja see on täiega kaunis linn.

22052011321.jpg

2 thoughts on “Päev 2: kus sa käinud oled?

  1. Käisin hiljuti Rumeenias, täpsemalt Transilvaania piirkonnas ja väga lahe riik. Omasin ka eelnevalt igasugu eelarvamusi a la mustlased, õudne vaesus jms. Mustlaseid ei näinudki, elu oli odavam kui Eestis, korralikud kiirteed ja spa-d ning kaubanduskeskused suuremad kui Eestis.

Leave a Reply