Harjumaal eraldavad vanemad laste suvisteks tegevusteks sadu eurosid, paljudel Lõuna-Eesti vanematel selle jaoks raha ei jagu

Viisin nädalavahetusel Ida Pärnusse laagrisse ja mõtlesin, et näe jälle üks tore lisakulu, et pole üldse ime, et paljud vanemad ei saa oma lastele laagreid lubada. Lööd kõik laagrimaksumused, lisakulud ja taskuraha kokku ning ega ei saa öelda, et väikene summa tuleks.

Igaks juhuks ütlen ma ette ära, et ma absoluutselt ei ütle midagi selle kohta, et laagrid on kallid. Kui sul on mitu õpetajat ja nädal aega tegevust ja kolm korda päevas söök, siis ei ole 250 eurot sugugi palju, aga kui neid laagreid on suvel kokku kolm, siis vanemana lihtsalt tuleb päris kopsakas summa välja käia.

7 thoughts on “Harjumaal eraldavad vanemad laste suvisteks tegevusteks sadu eurosid, paljudel Lõuna-Eesti vanematel selle jaoks raha ei jagu

 1. Kõikides valdades on iga lapse kohta ette nähtud 300 eurot huvihariduse toetust. Laagrid lähevad sinna sisse kenasti. Abiks ikka nii suurte summade puhul🙂Igaksjuhuks mainin, kuna paljud ei tea ja ei kasuta seda võimalust.

  • tahtsin kirjutada, et ma ka kuulen esimest korda, aga siis tuli meelde, et tantsutrenni eest see kasutuses. sest vähem ma igakuiselt tasun ja tuleb kuidagi meelde, et sônapaar “huvihariduse toetus” läbi käinud meilboksist:)

   • Meie vallad on spordi- ja laagritoetus eraldi,.laagritoetust saab taotleda, kui laager kestab vähemalt viis.ööd. Mu lapsel üks laager, kaks nädalat, 350 eurot

 2. Päris õudne kui midagi jääb elus niiviisi puudu, et ainus võimalus seda enda lapsele kompenseerida tundub ta terveks suveks rakkesse panna. Siinloetust on jäänud mulje, et tütre vaimne tervis ei ole niigi endaga heas kohas. Kui raske oleks võtta enda lapsele aega ja reaalselt kasvõi koos mitte midagi teha? Kurb.. Ma ausalt ei tahaks iseendalegi never sellise tambiga ja “oraganiseeritud” suve. Vaene laps, kes sedasi aina ära lükatakse, et me maksame ja naudi 🤦‍♀️ Millal ta puhkab? Millal ta niisama on? Millal te võtate koos aega, et tema käitumisprobleemidele, hirmudele jne lahendus leida? Natuke kainet mõistust ja vastutustunnet oleks vanematele vaja.

  • Anna mulle andeks, et nii ütlen, aga sa oled täielik debiilik. Laagrid on lapse soov, rahvatants tema hobi, ilmselgelt on läbi arutatud, kas paljuks ei lähe ja kas jaksab ning on kindel, et tahab. Iga laagri vahele jääb paus ja mu meelest just kirjutasin et pikendasin puhkust et saaksime ka KOOS midagi teha. Ja eks see tõesti teeb must halva inimese ja veel hullema ema kui lausa KAKS PÄEVA TERVEST SUVEST votame puhkust vaid endale, ilma lapseta. Mis sul endal elus nii puudu jääb, et sellise kommentaariga siis tuled? sry, et vastan ründavalt, aga vat nii lolli kommentaari pole siia ammu saanud.

  • Isver, kui jabur kommentaar!
   Kas kommenteerija postitust üldse läbi luges või lahmib siin puhtalt tumedas tekstis toodud fraaside pealt?
   Ida on aktiivne laps ja sotsiaalne samuti. Kui laps oleks terve suve üksi kodus, sest vanemad peavad tööl, olema, oleks siin uus hala lahti.
   Laps tahab tegeleda oma huvidega ning saada kokku sõpradega. Laagrid ongi selleks hea võimalus. Jääb ju suvest ja koolivaheajast 2 kuud veel sisustada.
   Kommenteerija, mine puhka jalga natuke ja mõtle hästi järele.

   • Mulle lihtsalt ei mahu see kommentaar pähe kui aus olla. Selline tunne jääb nagu me ei tunneks üldse oma last ja seda, mis talle sobib/meeldiv, lihtsalt “lükkame eemale”, et vaid kahekesi puhata.
    Ma ei tea, kuidas saab välja lugeda, et lapsega ei viitsi ja ei taha tegeleda, lihtsalt ei mõista…

Leave a Reply