Kas Alzheimer on päritav?

Kellelegi ei tule vist üllatusena, et ma unustan ja ajan asju sassi. Kedagi ei tohiks ka üllatada see kui ma ütlen, et viimase kuu jooksul unustasin ma ära hambaarsti ja ajasin sassi kuupäevad, millal ühe teise arsti vastuvõtule minna. Kusjuures viimase aeg oli mul kenasti sõnumites, et 27.06 kell 09.30, aga kui siis 09.40 mulle helistati, et kas Te ei tulegi, pidin ma tõdema, et 27. 06 polnud mitte teisipäev, vaid esmaspäev. Samuti olin ma endale pähe võtnud, et üks suvepidu on 13.07, kui kalendrisse poleks kirja pandnud 14.07 ja ma poleks hakanud vaatama, et kas ma olen valesti kirjutanud, oleksin ma päev varem läinud.

Neid asju juhtub pidevalt. Seepärast ongi mul seina peal kalender, et kõik oleks silma all, sest telefoni meeldetuletustest ja tavalisest kalendrist pole kasu. Nüüd on nii, et kui seinakalendris kirjas ei ole, siis ei ole seda olemas.

4 thoughts on “Kas Alzheimer on päritav?

 1. Ma olin aastal 2013 kindel, et mul on ajukasvaja. Mul olid väga suured peavalud ja google andis, et see on ajukasvaja. Käisin sajas kontrollis ja olin juba veendunud, et mulle öeldakse, et pool aastat
  maksimum, mis veel antud on. Kuna oli talv, siis kalkuleerisin juba välja, et ehk ikka jõuan langevarjuhüppe ära teha enne surma…

  Ja kui arst siis ütles, et ilmselt on tegemist pingepeavaludega, sest muidu olen terve kui purikas, siis mõtlesin küll, et ma olen ikka paanika level miljon. Eks hiljem olen ka endale surmahaigusi diagnoosinud, kuid siiski õnneks vähem. Peavalud läksid varsti üle, sest vahetasin töökohta ja stressi oli vähem.

  Langevarjuhüpe on endiselt tegemata, kuigi instruktoriga selja taga tahaks selle ära teha küll 😅

  • Ma olen endale depressiooni diagnoosinud, aga noh tuli välja, et oligi. Aga jube lihtne on endale igasugu tõbesid külge guugeldada küll

 2. Tere!
  15 aastat tagasi panin guuglega omale diagnoosi- sapikivid. Läks täppi. Aga seda tegin olude sunnil,kuna perearst ravis maokatarri…1 tablett ja pidin otsad andma.
  Juhtub minulgi vahel,et ajan sassi,unustan ära.
  Mõnel lihtsalt juhtub seda rohkem. See on nende eripära.Aga tööl Sa ei aja ju sassi miskit? Järelikult on mingi teatud valdkond/ teemad- mis vajavadki Sinu puhul meeldetuletusi.

  • Tööolukordades ma tõesti ei aja sassi asju, st ei lähe valel kuupäeval, ei saada kirja hiljem kui kokkulepitud, ei unusta koosolekut. Loomulikult ma ikka aegajalt ikka unustan asju, aga selles mõttes ma muidugi arvan, et see on ikka pigem tavaline kui palju teha. Olen tähele pannud et just arsti ja juuksuri/maniküüriajad unustan, no ja Ida sõprade sünnipäevi ei suuda peast hallata, neid lihtsalt on palju:)

Leave a Reply