Kuidas nad teadsid?

Võib olla on seda raske uskuda, aga väikesena olin ma  hea laps. Vähemalt kui päkapikkudesse ümber arvestada. Ma mäletan nii hästi, kuidas tädi Helju juures käisid eriliselt helded päkapikud ja isegi siis kui mind seal ei olnud ning ma mõtlesin alati, et kuidas nad ometi teavad ka tädi juurde tulla. Ma ju ei ela seal? Ja kuidas nad teavad, mida ma soovin? Kuidas nad oskasid mu soove täita? Muidugi pool -nõukaaja lapsena olid mu soovid üsna tagasihoidlikud ja neid ei olnud ehk väga raske täita. Kõige suurem soov sai olla uus Hiina kleit.

Ma mäletan nii hästi, kuidas ma üks kord ärgates leidsin sussi seest uue IMEILUSA Hiina kleidi. Kahjuks oli see mulle väike. Tädi ütles, et paneme sussi sisse tagasi, et küll päkapikk uue toob. Ma ei uskunud teda, sest no kuidas see päkapikk saaks teada, et mulle oli kleit väike ja mulle oleks uut kleiti vaja. Tädi aga ütles, et uskugu ma imedesse. Järgmisel õhtul magama minnes lubasin ma endale, et ma olen TERVE ÖÖ üleval, ma tahtsin nii väga päkapikku näha ja see pidi olema see öö. Hommikul ärgates oli mu sussi sees uus Hiina kleit. Mulle paras. No kuidas ta ometi teadis? Ja kuidas ta nii ruttu selle kleidi vahetatud sai? Mina ei teadnud tol ajal letialusest kaubast ja tutvustest midagi. Ma olin lummatud jõuluimest.

Päkapikud on minu lapsepõlve üks helgeim mälestus.

Kui mu väike õde päkapiku-usku jõudis tahtsin ma, et ka temale jääks päkapikkudest sama helge mälestus nagu mulle. Jõulumaagia. Ühel aastal kirjutasin ma talle igal detsembri hommikul sussi sisse päkapikult kirja. See rõõm, mida ma tolle väikese “tüütu putuka” silmist nägin, on sõnaseletamatu. Mul oli hea meel, et ma olin oma jõulumaagiat suutnud talle edasi anda.

Nüüd on Ida päkapiku eas. Esimesel detsembril ärkas ta vara ja tahtis kohe alla korrusele joosta. “Kuhu sa tormad?” küsis Marek. “Ma tahan näha, mis päkapikk tõi!” Me olime sussi unustanud. Tuli kiiruga leida mingi vale, miks Marek peaks esimesena allakorrusele minema. Teisel päeval tõi päkapikk meile kõigile BonBoni pesu. Lapsed ei ole rumalad. “Heeeeii, miks emme on meie sussi sisse asju pannud?” küsis ta. Hea on, et ma olin sussi sisse pannud ka Paw Controli šokolaadi, mida ma poest ei lubanud tal osta, et ehk päkapikud toovad. Tõidki. Täna oli Ida nii üllatunud-üllatunud kui laevakajutis leidis oma saapa seest šokolaadi. “Kuidas nad teadsid?” küsis ta.

Jõulumaagia, mõtlesin ma omaette. Jõulumaagia.

 

 

2 thoughts on “Kuidas nad teadsid?

  1. Hanna pani täna aknalauale 2 piparkooki, suure ja väikese, ning kirjutas umbes sellise kirja, et palun vii suurem piparkook jõuluvanale ja väike söö ise ära, sest oled ise ka väike ja eile sa juba said piparkooki 😀

Leave a Reply