Andke nõu!

Meil on alumise korruse elutoa osa olnud kümme aastat ühesugune. Krakleetehnikas beež sein (parema pildi puudumisel pidin kasutama jõulupilte) mis mulle iseenesest õudselt meeldib, aga kuna meil niikuinii on remont käsil, siis paratamatult tahaks juba muudatusi ka. Küsimus on aga selles, mis värvi need seinad värvida?

IMG_6587.JPG

Iseenesest meeldiks mulle valge, aga mingi osa minust ütleb, et see läheb liiga steriilseks. Eriti kuna ma armastan valgeid kardinaid. Teine osa minust mõtleb, et milleks muuta midagi, mis meeldib. Kolmas osa minust armastab halli, aga see ei sobi meie koju kohe kuidagi. Vähemalt ma ei suuda seda ette kujutada, et see sobiks. Kuidas mint sobiks?

081b72a92b26d8a347f73ae001024164--wall-colours-color-wall.jpg

 

20 thoughts on “Andke nõu!

 1. Vabandust, aga mulle tundus praegu, et Sa teed nalja. Minu meelest on Sul väga lahe maitse ja värvitaju, küllap Sa ise ära tunned, mis see õige on. Sa meeldid mulle muidu ka – see on kokkuvõttev kommentaar eelmistele postitustele ja olukordadele. Jõudu.

 2. Ma sain hiljuti teada, et ka valgeid on erinevaid toone. Seega kui puhast valget ei taha, saab ka n-ö soojemat tooni valget valida… Vist. Üldiselt olema parem värvija kui värvivalija 😀

   • ma soovitaks soe helehall (pigem siis kollase kui sinise alatooniga), siis ei ole päris valge ja steriilne, samas ei ole ka külm ja liiga kõle, vaid sihuke soe ja pehme õrn toon, mis elutuppa sobiib, eriti kui sul palju valgust ka sinna akendest tuleb. ja värvi tuleb nii ehk naa detailidega ja selle tooni kõrvale sobib vabalt natuke särtsakam/sügavama tooniga köök, kui peaks ka selline tuju tekkima.

 3. Kui võtaks äkki kõik pikad külgkardinad ära? Need on lihtsalt üleliigsed, ei anna midagi aga võistlevad liialt – sul on nii imeilus vaade ja need aknad ja seinaosa, eriti kui leiad omale meelepärase värvi, siis ruloodest piisab küll täiesti – mitte-pimedaajal las domineerida see looduslik aknatagune maal 🙂

 4. Valge. Eespool juba mainiti, et valget ka erinevaid toone. Siis saab kõik muu ju ilusti esile tulla, tihti tundub olema Sul värskeid/värvilisi lilli toas, padjad jne kõik need tulevad siis paremini esile. Ja valged kardinad valgel seinal ei häiri, kadinatel on ju struktuur kanga oma. Lisaks on siis nn praegusel aastaajal helgem tunne toas, kui see pimeaeg nii pikk. Mint on ilus, aga kas ka siis kui päiksevalgust peale ei paista? Ja eks valget ole ka kõige lihtsam vajadusel ülevärvida.

  • Jap, ma olen sama mõelnud, et mul on toas palju muid värve ja valgega oleks kõige lihtsam neid sobitada. Teoorias meeldiks mulle üldse mingi värviline sein, aga ma tean, et see väsitab üsna kiiresti ära ja siis ei sobiks pooled asjad enam tuppa, et üldpilt liiga kirjuks ei läheks.

 5. Mina kuulun ka sinna gruppi, kes soovitaks vaadata valgete erinevaid toone. Elevandiluukarva või nt kerge mündi varjundiga valge võiks ju variant olla.

 6. Valge!! Just värvisin terve alumise korruse valgeks (köök ja elutuba). Pole kordagi tekkinud tunnet, et steriilne vms. Diivanipatjade, vaipade jms saab värve tuua 😊 Ja kui ühed ära tüütavad, siis neid vahetada 😃

 7. Valge. Vali mingi mõnusat tooni valge ja ma pole veel näinud kodu, kuhu valge ei sobiks. Endal on mul terves majas valged seinad. Koos puitpõranda, musta köögi ja värvilise diivaniga mõjub vägagi rahustavalt. Sul ju ka palju erinevaid tekstuure ja pitse ja kõiki muid nipsasju, mis sulle meeldivad, seega valge tasakaalustaks seda kindlasti hästi.

Leave a Reply