Ma sain trahvi!

Ei, ma ei heida kellegi kulul nalja. Hea küll, natuke siiski, sest oleme ausad, üsna raske on seda mitte teha. Aga ma sain trahvi päriselt ka. Parkimise eest. Trondheimis. Parkisin rendiauto kenasti tasulisse parklasse, isegi sellisesse kohta, et ma nägin aknast autot kogu aeg, ent ometi õnnestus mul trahvi saada. 690 Norra krooni. Oi, ma vihastasin.

Mitte selle pärast, et ma oleksin parkimata jätnud, vaid selle pärast, et ma panin auto parkima. Täitsa õigesse tsooni ja täitsa õigel kuupäeval ja õigeks kellaajaks, AGA loomulikult suutsin ma eksida autonumbris ühe numbriga. SX1… asemel sisestasin ma SX2. Ja see ei ole esimene kord kui mul nii juhtub. Ma olen oma autonumbrit ka valesti pannud parkima. Eestis. Siiani on õnneks need (ei, neid ei ole kümneid, vaid ilmselt kaks) tühistatud, sest auto on ju siiski parkima pandud, lihtsalt olen ma nii palju rumal olnud, et ei tea isegi oma auto numbrit. Aga kuidas läheb parkimistrahvi tühistamisega Norras? Riigis, mis armastab bürokraatiat?

6 thoughts on “Ma sain trahvi!

  1. Nii tore, et vastu tuldi! Ma panin kunagi Tartu kõige kallimas jõeäärses parkimispiirkonnas terveks päevaks parkima teise auto, mis oli samal ajal hoopis Tallinnas :). Kirjutasin ka ja kurtsin muret, trahv vähendati mingi marginaalse summa peale, paar eurot vist ikka maksin tookord oma hajameelsuse eest.

    • Mul on tõesti hästi läinud nende parkimistega (ptui ptui ptui), aga olin valmis oma rumaluse eest ka maksma ja lootsin et ehk ikkagi teevad trahvi väiksemaks. Kartsin natuke, sest Norra on mu meelest üsna jäik oma nõuetega, aga selgus, et ikkagi inimesed:D

  2. Absurdimuinasjutt tõepoolest! Autot juhtunud vanaemast ei tehtud suure kisa kõrval ju üldse juttu 🙂

    • Vanaema oli liiga ähmi täis, sest lapselapsel oli köha ja kõigil läks meelest, et lapselapselapsel hoopis palavik ja siis kõik tormasid pea ees proove andma ning juba mitmes kord oli nii eluohtlik olukord, et parkimine läks meelest. Ja lapselaps ise oli nii valudes et vanaema olemasolu läks meelest ära kuniks tuli meelde, et vanaema ikka pidi olemas olema, sest trahvi ei saanud saada autojuht, kes vasaku jala paistetuse pärast ei saaks gaasi vajutada isegi.

  3. vasaku jalaga gaasi vajutada on uus tase, peaks ka üritama proovida, ma ei tea küll, kuhu ma selle parema jala senikaua painutama peaks, kõrvalistmele?

Leave a Reply