Site icon Eveliisi eluviis

Seksuaalset vägivalda propageerivad “Disney” multikad

Advertisements

Andke mulle andeks ilmselt minu rumalus, aga ma olen elanud 40 aastat teadmises, et inimestel on olemas “common sense“. Noh, et kui ma loen muinasjuttu Raputslist, siis ma ei usu, et tegelikkuses oleks võimalik kedagi oma juukseidpidi tornitippu tirida, või et metsa eksinud lapsed hakkavad heast peast kellegi maja sööma ja selgub, et maja ongi söödav või et kui prints suudleb Lumivalgukest, siis ärkab too üles ja nad elavad õnnelikult elu lõpuni. Ma olen kuidagi mõelnud, et muinasjutud on väljamõeldised ja tegelikult lihtsalt ilusad lood. Võib olla lapsena olen ka unistanud printsist valgel hobusel, aga üsna kiiresti sai ka see selgeks, et päris nii need asjad ei käi ja suure tõenäosusega ei järgnenud sellele ka mingit draamat ega käiku psühholoogi juurde. Muinasjutt on muinasjutt. Või vähemalt oli.

Täna ei ärka enam Lumivalgeke peale printsi suudlust üles, nad ei abiellu ja ei ela õnnelikult elu lõpuni. Või noh ta ärkab ikka üles, aga annaks printsile vastu vahtimist, et too teda magamise ajal ahistas, lausa seksuaalselt ära kasutas, jookseks kohe advokaadi juurde, esitaks nõudekirja, läheks kohtusse ja prints pannaks kui seksuaalkurjategija vangi. Sest printsess ei ole suudluseks luba andnud.

Päriselt kui kaugele saab minna asjade muutmise ja üleanalüüsimisega? Kas me tõesti oleme nii kaugele jõudnud, et ei suuda poistele/meestele selgeks teha, et kui nad on vaadanud Lumivalgekese multikat ja näinud seal magava printsessi suudlemist, siis see ei tähenda, et nad võiksid mõnda majja sisse murda ja naisi suudlema hakata, ilma et me peaksime üht igivana muinasjuttu muutma hakkama? Ja uskuge mind, ühe multika pärast ei hakka küll tüdrukud endale nö printse ligi laskma. Et tuleb võõras mees, leiab majast magava naise ja naine laseb end suudelda, sest multikates on nii ja see lõppeb ilusa elu, poole kuningriigi ja jumal teab millega veel.

Kas kaine mõistus ja loogiline mõtlemine on tõepoolest kaduv nähtus? Kõike on vaja tsenseerida ja muuta, sest ehk äkki muidu mõni inimene mõtleb, et aga multikas ju oli nii, miks siis päris elus ei või. Päriselt?

Exit mobile version