Kuhu @estonianwithabackpack konto kadus?

Lühidalt. Deaktiveeriti.

Pikemalt.

Mingi aeg tagasi kirjutasid mulle paar sõpra ja tuttavat, et kas ma tõesti olen Ukrainas ja vajan raha. Et tundus küll kahtlane, et minusugune instasõltlane pole pilte lisanud oma reisist, aga et kiri ja abipalve oli väga usutav. See oli esimene kord kui mu konto kaaperdati.

Kuid tagasi hakkas mu kontol toimuma jõhker jälgijate liiklus. Jälgijaid kadus, tuli asemele ja nii muudkui edasi-tagasi. Suhteliselt kahtlaseks kiskus. Ma reaalselt veetsin oma IG kontol tunde ja kustutasin jälgijaid, kes tundusid kahtlased. Kui te ei usu, et see oli tüütu, siis ma ütlen teile, OLI. Igatahes tekkis vaikus ja tundus, et lōpuks on asi kontrolli all. Ennetan ja ütlen, et jah, mul oli kontol kaheastmeline sisselogimine.

Paar nädalat tagasi sōitsin sōbrannaga Tartusse ja sattusime Instagramist rääkima. Tal juhtus sama asi (ja ta ei ole suunamudija ega keegi tuntud). Tema sai konto tagasi, nii et pidi Instagrami saatma enda foto, kus hoiab paberile kirjutatult koodi, mis Instagram talle saatis.

Vōdistasin ōlgu, et issand kui ōudne, et mul on siis ikka täitsa hästi läinud, aga näete… hōiskasin enne ōhtut. Keset kaunist pühapäeva, samal ajal kui ma Instagrami kasutasin, logiti mind välja. Pidasin seda lihtsalt tehniliseks apsuks, kuni sōbrad hakkasid uurima, et miks kontot ei ole. Siis tundus asi juba kahtlane.

Lōpuks kirjutasin ka Instagrami. Sain sama “ülesande”: saada foto oma näost, hoia paberil koodi, mille saatsime, vaata et mōlemad käed oleks näha. Kusjuures kui ma poleks samal teemal sōbrannaga rääkinud, siis ma poleks julgenud seda teha. Tundus ka nii kahtlane.

Jäin ootama. Midagi ei juhtunud. Nüüd vist on nädal möödas. Kui eile oma kontonime guugeldasin, leidisin sellise pildi:

Ei saa öelda, et väga meeldiv on oma näo ja nimega näha mingit araabiakeelset (või mis iganes keel see on) jura. Muidugi on mul jõhkralt kahju oma konto kadumisest, see on ikkagi ju minu virtuaalne fotoalbum olnud ja täis erinevaid mälestusi. Kui ma ei eksi, siis see oli mu esimene IG foto.

2012 aastast. Kaheksa aastat vastu taevast. Teisalt jällegi, kui seal tõesti mingid teised vennad toimetavad, siis parem olgu deaktiveeritud. Lootus sureb viimasena, äkki ikka õnnestub oma konto endale tagasi saada, kuid 99,9% tõenäosusega jään ma edasi toimetama sellel kontol:

Leave a Reply