Site icon Eveliisi eluviis

Tähelepanuhoorad ehk võib olla teen sotsiaalmeedia-enesetapu selle postitusega

Advertisements

Tegelikult oli mul plaan üldse mitte enam teatud teemadel sõna võtta, kõik sai justkui öeldud, mida mina arvan ja tahtsin hoopis kirjutada sellest, miks Kreisiveganil on õigus, et minu sees elab 60-aastane (Soome) proua, aga viskan kivi Marimellide kapsaaeda, et nemad on tegelikult süüdi. Süüdi selles, et ma oma nokakese jälle lahti teen. Kuigi tean, et ei peaks.

Millega need Marimellid siis hakkama said? Noh tulid külla, tegime liiga palju süüa ja kuna ilm oli kehv, et õues midagi teha, kolisime tuppa teleka ette. Enne oli meil teemaks olnud juutuuberid, kellest ma tõepoolest suurt midagi ei tea, olen kuulnud mõningaid nimesid, aga kui Meelis hakkas rääkima kellestki Andreist (Andrei Zevakin) pidin ma jälle õlgu kehitama, sest ma kuulsin seda nime esimest korda. Ma ei ole üleolev, vaid lihtsalt vana (ilmselt) või mul pole lihtsalt aega end kõige popiga kursis hoida. Meelis otsustas mulle Andrei videosid tutvustada. Mine pekki, kui siiani on KÕIK juutuuberid mind külmaks jätnud, siis see vend ei saanud külmaks jätta. Ta oli päriselt vaimukas ja pani mind naerma. Soovitan teil ta videosid vaadata YouTube’ist.

No ja siin tulebki see koht, kus ma Marimelle süüdistan. Kui nad ei oleks mulle seda juutuuberit näidanud, siis ei oleks ma teadnud mitte midagi Brigitte Susanne Hundi ja AZ “tülist”, mis tekkis sellest, et viimane vihjas oma esimeses videos sellele, et BSH-i uus peika on gay. St vabandust, ei vihjanud, ta tegi nalja selle üle, kuidas too peika end väljendas, aga EI VIHJANUD millelegi ega läinud üle piiri ega solvanud kedagi, aga kui te arvate, et nii ei arvas BSH, siis te eksite. Täiesti lambise lause keeras ta “tüliks”, millest ajakirjandus muidugi tegi veel suurema “tüli”. Absoluutselt jabur oli tema poolt seda Sky Plus eetris hakata lahkama mingit iseenda tekitatud draamat ja siis kutsuda ise teist inimest avalikult homoks. Mul ei ole mitte midagi BSH vastu, ma ei tunne teda ja see siin ei ole kuidagi soov kedagi solvata või ülbe olla, aga no ausalt, kas kõik asjad peavad olema “räägime nüüd minust”. Palju seda tähelepanu vaja on?

Aga võib olla see metsik tähelepanuvajadus ja soov “arvamusliidrina” pildil olla on mingi tema generatsiooni eripära? Et see käibki asja juurde, et kui sa 25+ vanuses ei ole influentserist arvamusliider, siis ei ole sa keegi? Ma ei tea, ausalt.

Mulle tuleb kohe üks teine “arvamusliider”  meelde. Põhjus, miks ta mulle meelde tuleb on see, et ma olen temaga isiklikult varasemalt juba põrkunud ja loomulikult pidi ta kommenteerima ka minu “kui on must näita ust” teemat, et “kurb on lugeda kui inimesed end ei hari ja ei tea millest nad räägivad”. Teate, minu meelest ma lausa alustasin oma postitust, et minu meelest on kahjuks Eesti üks rassistlikumaid maid ja ma tean ka oma tuttavate pealt, kui halvasti tumedanahalisemale inimesele eestlased öelda võivad, aga ei, seda me  ei loe, me loeme sellistest postitustest välja vaid seda, et Eveliis ei saa üldse aru kui palju solvatakse Eestis tumedanahalisemaid inimesi. Andke mulle nüüd andeks, aga kes ja mis tegi “aasta snapchatteri”, kes on juhuslikult  tumedanahalisem kui tavaline kartulikoore-eestlane, arvamusliidri solvangute koha pealt? Et teda on tumedama naha värvi pärast solvatud (mis on tõesti kohutav ja taunimisväärne ning tekitab minus piinlikkust, et me eestlased oleme isegi oma kaasmaalaste vastu sallimatud) ei tohi kartulikoore-eestlane oma arvamust avaldada ilma, et keegi teda “harimatuks” (või veel hullem, lausa “rassistiks”) nimetab?  Arvamused on erinevad. Arvamused ei pea ühtima, aga palun palun palun, lõpetage see igas teemas rassismi nägemine. Palun!

Ja kui juba kõik vabandust paluvad, et ehk on riivanud kellegi tundeid rastapatse kandes, siis mind on Kristiina Pärtelpoeg avalikult “hobusenäoks” nimetanud. Ise olles hiljem mingi kiusamisvastase kampaania esindusnägu. Mul on isegi screenshot tollest tema kommentaarist olemas, sest ma olin üsna üllatunud sellest, kuidas keegi leidis, et on aus tuua mängu mu hambad kui mu arvamus ei meeldi. Mis ta tahtis sellega öelda, et olen nii kole, et ei tohi arvamust avaldada?  Ehk siis ma jään ka ootama avalikku vabandust, et minu tervisehädade üle on naerdud! Või ei…ilmselt ei tohiks, sest see pole ju sama. Ma ei ole mustanahaline, mulle võib kõike öelda, see on vaid arvamus. Ausalt, mul on nii kopp ees tumehelbekestest ja tähelepanuhooradest, keda mulle tundub, et tekib aina juurde, kes keeravad iga teema üle võlli, et iga hinna eest pildil olla. See on hoopis kurb. Sinna juurde käivast kahepalgelisusest ja pinnapealsusest ma  isegi ei räägi. Tublid suunamudijad ja eeskujud küll.

Noored on hukas. Ütles Sokrates.

Exit mobile version