Site icon Eveliisi eluviis

Lambad, mitte inimesed!

Advertisements

Täna ei ole vist ühtegi inimest, kes oma Facebooki uudistevoos ei oleks näinud videot lasteaiaõpetajast, kes keset Pärnu linna üht last rämedalt väärkohtleb*. Seda videot on tänaseks jagatud üle 4000 korra, sest loomulikult pani keegi kohusetundlik kodanik selle sotsiaalmeediasse üles. Mind hirmutab see, kui suur on rumala ja vihase inimeste mass. Keegi ei süvene, keegi ei mõtle, kas lugu on ikka nii hull nagu seda tahetakse näidata, oluline on, et saab kedagi avalikult jälle üles puua. Mida see video ja selle jagamine meile annab? Tsiteerides üht teist blogijat: “pühad õed saavad silmi avalikult silmi pööritada, kuidas “nemad küll kunagi ei…!”, lisades ka üliidealistliku “mine lihtsalt teise tuppa”, ja need vanemad, kes vahel harva (või korra?) oma lapse peale plahvatanud on, vihkavad ennast nüüd veel rohkem.

Me ei tea selle video tausta, me ei tea, kas laps lihtsalt komistab, me ei tea mitte midagi rohkemat kui, et laps kukub ja näeme ka, et õpetaja aitab lapse kohe üles. Mina olen ka Idat tõmmanud enda juurde liiga kõvasti, selle tagajärjeks oli verine nina. Ma muidugi olen ka teada tuntud lapsepeksja*, aga selle eest oleks võinud mind samamoodi internetti üles riputada. Taustalugu oli aga selline, et Ida hakkas jooksma auto ette, mina ehmusin, tõmbasin teda jopest, laps komistas kivi vastu ja kukkus ninuli. Mis pühad õed nüüd teevad? Kutsuvad mulle jälle lastekaitse, et näete, ma ju ütlesin, see, et ta korra oma last lõi, on vaid jäämäe veepealne osa.

Kõige fenomenaalsem selle Pärnu loo juures on aga kommentaarid. Pühad õed JA vennad, kelle jaoks see on midagi ennekuulmatut ja -nägematut, kommenteerivad (muutmata kujul) avalikult nii:

Haige siga!!!!!!!!

 minu vennale keegi nii tegema peaks siis palugu jumalat et ta ellu jaaks!

Värdias eit!

loodan et praeguseks on politsei selle videoga kursis ja uurimine käib

Need lapsukesed on lausa hirmul seal. Tundub, et selline asi pole esimene kord. Niimoodi last krahmata et teine maha kukub ei mahu mulle pähe. Kuidas nii saab? Milleks seda vaja oli? See tädike tuleb lahti lasta ja nimi koos näega kõigile teatavaks teha.

Sellisele kibestunud mutile annaks totsna ise mööda kaalikat
Milleks teha sellist tööd kui tegelt ei taheta??
Ja oma raev laste peal välja elatakse

tuleks kaotada selline värdjas töökoha pealt

On ikka m***, selline tuleks lahti lasta!

Täiesti metsas!Vot see ajab ikka nii närvi! Mis õigusega see mutt seda last nii kohtleb???????Kes sa oled selline, et ühe väikse lapsega nii teed??

Midaa??? Tõmbaks hobaduse sellele mutile!

Idikas, veel lükkab soiduteele last

Mina näen seda kuidas üks täiskasvanu kelle hoolde põnnid usaldatud lihtsalt tuuseldab hirmunud last teiste hirmunud laste nähes ja tõukab ta sõiduteele.

vaata troppi

Pole ju võimatu see mutt yles leida ja adjöö, töö, pluss veel kõva lõuahaak lapse isalt!

maha lööks selle kasvataja 🙁 psühh nah

Haige inimene. Kurat ma lükkaks ta sinna autotee peale. Saada lastekaitsesse see video. See mõrd peab saama karistuse. Kurat see pole normaalne

täis hälvik juu

700+ kommentaari, millest valdav enamus tahab õpetajale 7sekundilise video põhjal “totsna ise mööda kaalikat anda”. Kas te inimesed ise ka saate aru, mida te teete? Kes te olete? Ütlete, et mitte mingil juhul ei ole vägivald lahendus, aga põhimõtteliselt karjute kooris “pea maha”. Hangude ja tõrvikutega õpetaja ukse taha, peaasi, et saaks kellegi pea maha võtta. Pärast endale vastu rinda taguda, et vot ma olen ikka hea inimene! See on täiesti absurdne, kui kergekäeliselt tänapäeval kõike sotsiaalmeedias jagatakse. Milleks seda teha? See on nagu mingi moodne haigus, et alati peab leidma kellegi, keda peksta.  Mul tuleb hirm peale. Ausalt. Vähe sellest, et inimesed ei süvene, hakkab lugu täiesti enda elu elama. Kommentaarid ja info muutub. Enam ei pea isegi videot vaatama, sest kõik teavad*, kuidas õpetaja lapse autoteele lükkas, teda maas peksis ja samal ajal ta peale karjus, samala ajal kui teised lapsed hirmunult pealt vaatavad.

Loomulikult on selle üles korjanud ka Pärnu Postimees ja teinud videost loo pealkirjaga: “Video jõhkrast vägivallast Pärnu tänavatel: lasterühmaga jalutanud naine sakutab mudilast nii jõuliselt, et laps sõiduteele kukub. Uudist täiendatakse!” Dagmar Lamp, sina kirjutasid või? Kui mitte, siis ma loodan, et keegi on talle selle lingi saatnud, klikid, klikid ja pärast saab jälle endale öelda, et ohh täna oli hea päev, päästsin maailma. Nagu ka kõik need videot jaganud ja kommenteerinud inimesed.

*sarkasm

Exit mobile version